Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Laptop típusa?
Sajnos az az információ nem áll rendelkezésre, csak annyit tudok, hogy Emag rendelés volt.
Lehet, hogy 11-ik generációs processzor? Akkor ez segít: Bővebben: Link
Sajnos meg se várták a válaszotokat és elkapkodták, vagyis elindították a laptop visszaküldésének folyamatát. Kissé türelmetlenek voltak (nekem pedig rosszul esett)...
Gyanús hogy drivert kell betölteni telepítéskor.
Intel VMD Driver
vagy egy egyszerű BIOIS beállítás uefi/csm is segíthet
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2023
Nyilván particionálni kell, utána esetleg az elsődleges partíciót aktiválni…
Win telepítéshez nem kell partícionálni előre, a telepítő tudja kezelni. UEFI beállítás vagy driver okozta ezt.
Itt pipi válasza a nyerő. Nem hibás a masina, csak új. Aki nem tudja hogyan kell az ilyenre telepíteni, az jobb, ha előtelepített gépet vesz, vagy elviszi hozzáértőhöz.
renegat1 által közölt linken leírják a megoldást.
Az ugyan az. Driver kell neki. S amit írtam, az áll:
Idézet: „Aki nem tudja hogyan kell az ilyenre telepíteni, az jobb, ha előtelepített gépet vesz, vagy elviszi hozzáértőhöz.”
Sajnos anyám telefonon keresztül elhitte, hogy ha már a második produkálja ugyanazt, akkor lehet, hogy az egész tétel hibás és azt állította, hogy ha az ember vesz gépet, akkor arra kellene tudni telepíteni, mert nem lehet mindenki informatikai "zseni" ‒ úgyhogy sajnos elindította a visszaküldést, családtagunk pedig még tegnap elrohant és vett egy jóval gyengébb másik laptopot.
Van, hogy ha az ember ~200km-ről próbálna segíteni, akkor az nem mindig ér célba.
Sziasztok. Laptopom ventilátor problémát ír ki és nem is működik a ventilátor.
Hogyan próbálhatom ki a ventilátort, hogy működőképes-e ha kiszerelem? 18650.es 3,7V.os akkuval ki lehet-e próbálni? Ha igen akkor melyik vezetékekre kell csatlakoztatnom? Arra vagyok kíváncsi, hogy a ventilátor rossz vagy az azt kiszolgáló elektronika. HP G 62.es laptopról van szó. Köszönöm.
Sárga a szenzor, piros a +. Nem kötném 18650re direktben, de mondjuk usbre lehet kötni próbából.
Értem usb vezetékem nem igazából van amit elvágnék.
Esetleg régebbi telefon töltő nem felelhet meg?
Felőlem bármire kötheted, elem szerencsésebb lenne mondjuk. De egy pc tápba is tudsz vezetéket dugni mondjuk. Vagy egy billt vagy egeret szétszedni és ráforrasztani, ha túl akarod komplikálni.
Laptopom ventilátor problémát ír ki és nem is működik a ventilátor. Mit szeretnél még próbálgatni?
"Felőlem bármire kötheted" Azt elhiszem, én azért kisütni nem szeretném.
Akkor ha működik, akkor működnie kell akár egy AA.elemmel is. Usb.re tényleg nem tudom kötni, mert nincs vágott vezetékem.
Még? Eddig nem próbáltam semmit "Arra vagyok kíváncsi, hogy a ventilátor rossz vagy az azt kiszolgáló elektronika."
Ha szerencséd van, rá van írva a ventire hány voltos. Saccra 5V-ra tippelek, Vagyis javasolt 5V környéki tápról, akármiről próbálni. Esetleg feltöltött 18650-ről is próbálhatod, az kb 4V, de ha nem megy róla, akkor próbáld 5V-ról... A szineket antiktelefon leírta (fekete a GND)
Szia!
Ha szerencséd van akkor csak megszorult egy kis olaj csodákra képes.
Sajnos még mindig a laptop hűtéssel nyüglődök.
Nem megszorult, sajnos a ventilátor biztos, hogy rossz. Illetve, véleményetek szerint van-e valamilyen gáz egy HP G62.es laptop hűtőrendszerében? Több szervízt kérdeztem venti ügyben. Voltak akik azt mondták, hogy ha nem ment a venti és túlmelegedett, elképzelhető, hogy a gáz is távozhatott. Mások szerint pedig nagy fizikai behatás kell ahhoz, hogy ez előforduljon.
Heatpipe tartalmaz gázt, de az a venti hibájából nem fog távozni ahhoz elég nagy fizikai behatás kell hogy érje.
Végül is hűtendő alkatrészek fel melegítik a gázt és a venti hűti le. máshogy nem is tudnák megoldani a hűtés a kis hely miatt. Ha leveszed a bordát és a réz felületet meg melengeted pákával, vagy hőlégfúvóval pár másodpercen belül érezned kell a meleget a lamelláknál ha ez megtörténik akkor a gáz meg van a bordában.
Miért kell túlgondolni?
Ventit cseréld, procit pasztázd újra és örülj. Nem lesz annak semmi baja ettől. Szervizeket kérdezgetni fölösleges, 2 dollár egy venti Kínából.
Rendben, köszönöm.
Kínai rendeléshez láma vagyok. Pasztát milyent, honnan érdemes beszerezni?
Mi? Beírod mi kell és végignyomogatod a rendelést, ali teljesen hülyebiztos angoltudás nélkül is.
Paszta teljesen mindegy, a legolcsóbb is jó lesz, amit adnak boltban. Nincs ilyennél eltérés. MX2 vagy MX4, de tényleg mindegy.
Helo.
Toshiba satellite l500-1fw kijelzője betört. Szereztek hozzá másikat, de csak színes csíkok jelennek meg vele. Nem teljesen egyező amiből ki lett szedve, de a csatik zsanérok stimmelnek, ránézésre tök egyforma. Nem lehet valahogy életre kelteni ezzel, pl bios frissítés vagy ilyesmi? Ami benne volt az LP156WH1, a másik pedig LTN156AT05.
Lehet félreérthető volt, az lvds kábel vége egyforma de a magán az lcd panelen eltérő a csatlakozó.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2023
Nem is ugyanolyan a csatijuk net szerint. A tieden mi van?
Ezt mondom, az egyik 30 a másik 40 pines LVDS (még szerencse nem edp)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |