Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   548 / 577
(#) Hutty válasza Thomas10100 hozzászólására (») Márc 11, 2023 /
 
Az egy cirkulációs szivattyú. Én inkább egy cirkulációs ágat látok, annál meg kell. Meg a három falba menő cső is ezt erősíti. Szóval nem bug, hanem feature.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2023
(#) VIM válasza Hutty hozzászólására (») Márc 11, 2023 /
 
Szia! Igazad van, mert valóban recirkulációs feladata lehet, mert fordítva van bekötbe a kazán előtt a csonkon. Már csak azt nem világos számomra, hogy az időzítő az mit csinál? Csak nem odakeringeti időközönként a melegvizet a csaphoz? Nálam ez nem lett kicsövezve sehová sem pedig a Junkers az rövid csapnyitásra oda is keringette volna de nem volt rá igény de még az Echo komfortra sem. A hőntartás ilyen formája kissé pocsékolós, kihasználatlan komfort.
(#) Hutty válasza VIM hozzászólására (») Márc 11, 2023 /
 
Az időzítő időnként keringet.
Ha a csap a készítő egységtől messze van, emeletek pl. akkor elég sok idő kell mire odaér a meleg víz. Ha tudható a vízvételezés időpontja, reggel-este, érdemes megkeringetni, mert a kiengedett víz megy a csatornába. Végülis vizet vagy fűtést pocsékolsz.
(#) Thomas10100 válasza Hutty hozzászólására (») Márc 11, 2023 /
 
csak egy szinten van vízvétel, konyha és fürdő (2x).
Lehet, hogy akkor van meleg víz amikor keringtetés után veszek vizet? De nem tudom időponthoz se kötni, az időzítőn se igazodok ki mire van állítva

De az hogy h meleg víz miatt kapcsol be a kazán, az normális, hogy fűti a radiátorokat is?
Termosztát 20,5-re van beállítva és 21,5 van a szobában, de fűt a radiátor.
(#) Hutty válasza Thomas10100 hozzászólására (») Márc 11, 2023 /
 
Az időzítőn a kis pucuka a külső kerületen van, ott bekapcsol, ha a belsőn akkor ki. A háromszögnél érvényes az idő és a kapcsolási hely is. Egy pucuka 15 perc. Az oldalán a piros kapcsoló meg fixre tud kapcsolni.

Nem természetes, a háromjáratú szelepnek kellene ezt szabályoznia, hogy a HMV hőcserélő felé, vagy a radiátorok felé áramlik a kazán vize. Mivel belső tartályos, ezért annak felfűtéséhez is kapcsolhat "ok nélkül " is be-ki.
(#) Thomas10100 válasza Hutty hozzászólására (») Márc 11, 2023 /
 
De ez az időzítő akkor csak egyszer tud kapcsolni naponta?

Melegvíznél fűtés , ezért van 22,5fok a szobában amikor 20,5 a beállított Minden mosogatásnál fűt a radiátor
(#) Hutty válasza Thomas10100 hozzászólására (») Márc 11, 2023 /
 
A tárcsa 24 órás, 15 perces osztásokkal. Kint bekapcsol, bent kikapcsol. A tárcsa forog. Bütyköt ér bekapcsol, lefut kikapcsol.

Ha a háromjáratú szelep nem jól működik ( nem részletezem a hibákat, szorulás, vezérlés hiba, a topikban ki van tárgyalva ) akkor a fűtéskörbe is jut a kazán vize. A háromjáratú egy váltókapcsoló. Vagy a radiátorba, vagy a HMV hőcselélőbe, de vegyesen nem.
(#) Thomas10100 válasza Hutty hozzászólására (») Márc 12, 2023 /
 
Volt a gázszerelő. Azt mondta vegyem ki az időkapcsolót. A víznyomást feltette 1,1bar-ra. Azóta nem fűti a radiátorokat.
(#) patexati hozzászólása Márc 15, 2023 /
 
Sziasztok!Egy Radiant rbs24 kazán füstgázventillátor szerintetek csapágyazható?Lejön a tengelyről a ventillátorlapát roncsolás nélkül?Esetleg csapágyszámot ha tud valaki adni ,hogy előre be tudnám szerezni mert a kazán napi használatban van..
(#) vladcepes hozzászólása Márc 15, 2023 /
 
Sziasztok!
Van egy Beretta Smart 24 CsI kazánom, decemberben vacakolt, "VIM" fórumtársunk segített is sikerült kideríteni a problémát, a hő cserélővel volt a gond, vettem egy ugyan ilyen kazánt, át lett szerelve belőle a hőcserélő, tök jól működött ,most megint valami miatt el kezdett vacakolni. A zöld lámpa másodpercenként villog, nem kapcsolt be mikor megengedtem a meleg vizet, de ha ha úgy gondolja be kapcsol akkor enged egy kicsit aztán le áll, ugyan úgy 1 másodpercenként villogva. Majd olyat is csinál hogy a fűtés 21 fokra van állítva a termosztátnál, 20 fok van a lakásba ,aztán fogta magát és bekapcsolt mit amikor kellene fűtenie, majd megint le állt és megint villogott tovább másodperces jelzéssel. (gondolom ez valami hiba ez a másodperces villogás ,csak kérdés hogy mi). Azt hittem a központi egységgel van a baj, azt is át cseréltem, így gondolom nem a panellal van a baj. Áramtalanítottam ,majd fél nap után bekacsolásnál ezt csinálja, tettem fel róla videót.
Ha valaki sejti a problémát és megírja azt meg köszönöm.
Üdv! Videó
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 15, 2023 /
 
Most el kezdtem mosogatni, bekapcsolt, majd mikor végeztem megnéztem , a normális 5 mp-es villogás, víz 20 fokos, a bár az 1,5. Valamelyik érzékelő a hibás?
(#) Hutty válasza patexati hozzászólására (») Márc 16, 2023 /
 
Ha ez a fajta akkor a tengelyvég menetes. Anyát levéve, megkocoktatva kézzel le kellene jönnie. Ha nincs teljesen összerozsdásodva. A mókuskerék helyzetére emlékezz, mert nem jó helyen romlik a hatásfoka.
Csapágy 608-as talán, ránézésre.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2023
(#) VIM válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 16, 2023 /
 
A víznyomásmérő elég furcsán viselkedik amikor indulna a fűtés. Szerintem a tágulási tartályban nem a megfelelő nyomások uralkodnak. Ilyen nyomásváltozási "táncot" még nem láttam szivattyú induláskor ami azt jelenheti, hogy rugalmatlan a rendszer. A fűtővíz hőmérséklet beállító az automata üzemmódra van állítva (S.A.R.A.). Erről a 28. oldalon alvashatsz.
(#) vladcepes válasza VIM hozzászólására (») Márc 16, 2023 /
 
Köszönöm!
Haza érek megmérem a tágulási tartály nyomását. (amióta ki lett cserélve a hő cserélő azóta az órán a bár nyomás az teljesen jól mutatta az 1,5 bárt,-nyilván ez nem jelenti azt hogy nem e a tágulási tartállyal van a baj. Viszont még egy észrevétel. Most tegnap este amit leírtam, utána hagytam a fenébe az egészet, lefeküdtem, (mondom se meleg víz se fűtés). Reggelre vissza állt a normális 5 mp-es villogásba a kazán. Feljebb húztam a termosztátot be is kapcsolt a fűtés, viszont a meleg vizet hiába nyitottam meg és hagytam folyni a kazán nem kapcsolt be. (tehát fűtésnél igen-meleg víznél nem). Ha esetleg ez az észrevétel segít valamiben. ? De hazaérve mindenképp megmérem elsőre a tt-nyomását.
(#) VIM válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 16, 2023 /
 
A HMV vételezést a vízáramlásérzékelő kapcsolja egy reed relével. Azt kellene leellenőrizned, hogy ha a reed-re menő vezetékeket rövidre zárod nyitott melegvíz csapnyitásnál, hogy akkor indul-e a főégő? Ez az "érzékelő" gravitációs működésű lehet, hogy nem tudja mozgásba hozni a vízáramlás és az nem indítja el a folyamatot.
(#) vladcepes válasza VIM hozzászólására (») Márc 16, 2023 /
 
Értem, akkor már csak ezt a relét kellene meg találnom valahol. Az a relé az a vízáramlás érzékelő én van benne?
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2023
(#) VIM válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 16, 2023 / 1
 
A hidegvíz bemeneten van közvetlenül. A pdf 6. oldalán 17 számmal jelölve vagy lentebb a 3.7 ábrán jobban látszik a holléte.
(#) vladcepes válasza VIM hozzászólására (») Márc 16, 2023 /
 
Megmértem a tágulási tartály nyomását az jó. Le húztam a két csokit a víz áramlásérzékelőről megnyitottam a meleg vizes csapot ezt a kettőt rövidre zártam ahogy írtad, és "lön világosság"., beindult. Holnap kiszedem a másikból ,és hétvégén beépítem. Ha ezt majd kiszedem, ez javítható?
Köszönöm! ment a pont !
(#) VIM válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 16, 2023 /
 
Ha leveszed a levehető reed relét arról a csőszakaszról akkor azt egy mágnessel lehet zárásra "kényszeríteni" ha megfelelő közelségbe kerül hozzá. Ha kiveszed ezt a toldatot a másik készülékből azt mindenképpen ellenőrizd le, hogy ha "fejjel lefelé" fordítod azaz áramlási iránnyal ellentétesen, akkor a reed-nek zárnia kellene. Azt nem tudom, hogy a toldat belsejében ez a mágnes hogyan van rögzítve a vízáramlás útjában egy vezető műanyag rúdra de szerintem egy vízkőoldóba beáztatás után működnie kellene.
(#) vladcepes válasza VIM hozzászólására (») Márc 16, 2023 /
 
Rendben, na majd írok a fejleményekről. Még egyszer köszönöm!
(#) Suba53 hozzászólása Márc 17, 2023 /
 
Sziasztok!
Van egy Bosch kazánom, és az a gond vele az utóbbi időben, hogy a tágulási tartályban elmegy a nyomás.
Már szinte két naponta pumpálni kell.
Szerintetek milyen szelep lehet benne? Sima autó gumi szelep, vagy valami spéci? Egyelőre nincs szeleptű kiszedő szerszámom, ezt tervezek venni, meg pár szeleptűt is, hogy cserélni tudjam.
Ha egyáltalán a szelepnél ereszt.
(#) vladcepes válasza Suba53 hozzászólására (») Márc 17, 2023 /
 
Nekem a Beretta kazánomba nem talált bele a ,bicikli, autó szelep, mert hosszabb volt mint a tágulási tartályban ami van.
(#) Suba53 válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 17, 2023 /
 
Addig meg sem tudom nézni, amíg nem lesz meg a szelep kiszedő kütyü.
Mindenesetre rendeltem a defektjavító webshop-ból szelep kiszedőt, meg 6 fajta különböző hosszúságú szeleptűt. Filléres darabok, valamelyik csak jó lesz.
(#) jpuskas99 válasza Suba53 hozzászólására (») Márc 17, 2023 /
 
Szia! A kazán évjáratától függ: Régebben a hosszú, újabban a rövid tűs a szokásos. Bár a szeleptű nem szokott tönkremenni.
Inkább a TÁT-ot pumpáld fel leeresztett fűtőköri nyomás mellett, ahhoz a szeleptűt nem kell kiszerelned.
(#) Suba53 válasza jpuskas99 hozzászólására (») Márc 17, 2023 /
 
Pont ez a gondom, hogy a tágulási tartályt két naponta kell pumpálnom, mert elmegy belőle a nyomás.
Hol másutt szivároghat el, mint a szelepnél? Ha a gumi kilyukadt volna, akkor víznek kéne jönni a szelepből. Egyéb lehetőséget nem nagyon látok.
(#) jpuskas99 válasza Suba53 hozzászólására (») Márc 17, 2023 /
 
A szelep engedését simán tudod ellenőrizni, egy kis régi gyakorlat, kevés nyál oda és láthatod, hogy jönnek-e a levegőbuborékok, vagy ottmarad a nedvesség.
(#) laszlosipos hozzászólása Márc 18, 2023 /
 
Sziasztok!
...van egy Saunier Duval Renova Star kéményes kombi kazánunk...minden OK volt vele, 2 hónapig nem használtuk kb, aztán el akartuk indítani, de nem indul...nyomás rendben, TÁT ok, felkapcsolom a termosztátot vagy megnyitom a melegvizet indulni akar a kazán, de olyan 20 mp után gázszelep környékéről vagy mögötte halk, gyors, apró kattogást hallani kb fél percig, aztán leáll...volt már korábban, hogy ha nem használtuk egy darabig vlmi tűszelep elkoszolódott a gázszelepben ha jól emlékszem, és ki kellett tisztítani.
...most is ez lehet és emiatt kattog egy relé esetleg?

...köszi a segítséget!
(#) Gafly válasza laszlosipos hozzászólására (») Márc 18, 2023 /
 
Az enyém pontosan ilyen hangot hallat, amikor gyújtani akar.
Ha szikra van, de gyújtás nincs, akkor lehet hogy nem jön a gáz.
Elsőként megnézném hogy a gázcsap nyitva (üzemszünetnél el szokás zárni) van-e?
(#) Suba53 válasza jpuskas99 hozzászólására (») Márc 18, 2023 /
 
Lehet hogy másutt van a hiba. Úgy működik, mint ha nem lenne rajta tágulási tartály.
Létezhet az, hogy a tágulási tartály tömlője eldugul? A szivattyú házához csatlakozik, egyszerűen bontható. Ma, ha kicsit felmelegszik az idő, szétszedem. Kíváncsi vagyok.
(#) tozsu01 hozzászólása Márc 18, 2023 /
 
Üdvözlet! Hátha valakinek van ötlete...Kedd reggelre nem fűtött a kazánom(Renova f24e) Szerelő azt mondta szivattyú csere (cserére sem működött),majd vezérlőpanel javíttatást javasolt 80 ropiért....na de van itthon donor kazánom,szivattyú csere,vezérlőpanel csere, tüzelésvezérlő csere és nyomáskapcsoló csere sem oldotta meg a problémát.Szivattyú továbbra sem indul.Melegvizet ad,időnként bekapcsol,de csak a melegvíz ikon világít majd F3 (A kazán túlmelegedett ) hibakóddal letilt,majd ha lehűlt újra lehet melegvizet vételezni.Termosztát kattan,de nem kapcsolja be. Valakinek van ötlete,hogy miért nem kap áramot a szivattyú?Mit tehetnék? Köszi
Következő: »»   548 / 577
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem