Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektroncső
Az adatlap grafikonja jó kiindulási alap, de az új csőre vonatkozik. Ahogy Imi65 írta, meg kell építeni és megmérni. Általában 10% körül bátran lehet saccolni a feszültségesést(tipusfüggő), ahogy CHZ is írta. Nem ritka, hogy nem együtt öregszik a két csőfél használt csöveknél( egyik fele 60mA, a másik 20mA). Jelen esetben, a Jóisten a megmondhatója, hogy a te csöveddel mennyi feszültség fog esni ha megépíted, persze, ha működik egyáltalán a cső. Mivel nem "High-End" készüléket építesz, 10-20V anódfeszültség változás ide vagy oda, számottevően nem fogja az "élményt" befolyásolni .
Mit is írtál a fenti hozzászólásban? Gyakorlatilag semmit.
A valóság ennél kicsit összetetteb. Bocs. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2023
Tehát itt lehetőség kifejteni és számításokkal alátámasztani az "összetetteb valóságot", feltéve, ha nem ez a hobbid, hogy hozzászólsz mindenhez, aztán csendben vagy egy ideig, míg hátha elfelejtik, hogy nem válaszoltál semmire. A csőmérő topicban is van pár hozzád intézett nyitott kérdés, amire "nem értél rá válaszolni"
Sziasztok. Ez vajon mi lehet? Semmi felirat. Egy régi műszert bontottam el és abból származik.
Szerintem valami teljesen egyedi gyártású alkatrész.
Valószínűleg igazad van mert két transzformátor volt rákötve.
Sziasztok,
Ezek milyen csovek lehetnek? (A jobb oldali valoszinuleg stabilizator lehet)
Cerberus GR17
15 mA Gas-filled cold-cathode AC triode, one starter and an EM shield, noval base, for voltage triggers, RC timers etc. Valami közvetlen fűtésű dióda, ha úgy is fényképezted volna, hogy a felirat is látszódik... Tungsram VR105 stabilizátor Egy váltóérintkezős relé. Az első kettő meglehetősen ritka példány, szerintem jól tedd el, mert másnak ilyen nincsen. A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2023
Szia! Az a jobb oldali akár még tirátron (Thyratron) is lehet. Talán ha a típusjelzést el lehetne olvasni, akkor könnyebb lenne az azonosítás.
Szia,
Sajna ennyire kopott!
A triodahoz kene futes is nem?
Itt van egy ives lemez, elotte egy fem henger, mindez porcelanra epitve! Valoban rele lenne? A kifeszitett szal megnyulik, es hozzaer a rugos drot a masikhoz? A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2023
Ha hidegkatódos (cold cathode), akkor nem kell fűtés. A váltóérinkezős relé az a kék szögletes...
Üdv!
Kérdésem: EL84-6550-KT88 csöveknél mekkora a maradék feszültség? Nyilván figyelembe véve a csövek határadatait, közelítőleg mennyivel lehet a három típusnál kalkulálni?
A második képen levő cső, szerintem dióda. Hasonló volt a váltófeszültségű stabilizátorban is.
Engem érdekelne a GR-17, olyanom még nincs
Uraim, feladtam.
Van 3 db. csövem: C1/2 M46 (még R316 van ráírva), 4c111c, A78T03. Ha valaki megfejtené, mik ezek.
Szia!
Egy-egy kép is jól jönne a beazonosításhoz, lehet hiányos a jelölésük. (Pl. van 150C1 stabilizátor cső kosaras foglattal és 150C2 stabilizátor cső miniatűr foglalattal.)
Majd lesz kép is, csak 200 km-re vagyok tőlük. Sajnos mindegyiken jól látható a jelölés.
A 4C111C ÍGY néz ki, akkor félhullámú egyenrángató.
Szerintem így néz ki, de most nem látom. 200 km-re vannak.
Adatlapot is tudsz hozzá? Én sehol nem találtam. A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2023
A78T03: ez valami régi Tungsram jelölés lesz, nekem glimmlámpákon van ilyesmi, ill régi izzón is láttam már. Viszont ugyanazt a számot különböző típusokon is láttam már, így ez valami gyártási kód lesz inkább.
Sziasztok! A képeken szerplő elektroncső típusát szeretném megtudni. Esetleg nem ismerős valakinek?
Erről keresek valami használható infót bár elvileg egy stabilizátor cső lesz. Javítsatok ki ha nem az.
A Frank's Electrontube oldalon az egyéb (Rádiómúzeumos oldalon látható) nevein megtalálható.
EL84 vs ECL82
Elméleti kérdésem lenne a fenti két cső vonatkozásában. Csöves gitárerősítőt szeretnék építeni. A kapcsolás ECC83 (előfok) + EL84 (végfok) csövekre épül. lásd: Építsünk csöves gitárerősítőt Próbáltam beszerezni a szükséges (hálózati+kimenő) trafókat. Végül ECL82 kimenő trafót kaptam. Kérdésem, hogy ha EL84 helyett ECL82-vel építeném meg az erősítőt mennyiben változna meg az erősítő hangja? Tudom, hogy a teljesítménye kevesebb lenne 5W helyett 3,5W. Ezzel még együtt tudnék élni. Kérdés számomra a hangzás. Van valakinek ilyen irányú tapasztalata? |
Bejelentkezés
Hirdetés |