Fórum témák
» Több friss téma |
Azt írtad, hogy hama a hidat lekötöd akkor elindul a tv de kép nincs.
Ez 2 dolgot jelenthet: 1. Valójában a jobboldali panelon van a hiba, viszont a TV csak úgy ad képet, ha mindkét Tcon-fél rajta van. 2. Ténylegesen a baloldali panelen van a hiba. Az 1. állításról yt videók vagy mások tapasztalata alapján meg lehetne bizonyosodni, a 2. viszont csak méréssel.
Sziasztok!
Pár napja kértem segítséget Philips 43PUS6101/12 -es lcd tv javításához. Tegnap megjött a rendelésem, ma kicseréltem a pf6002as ic-t, szakadt ellenállást,(r8601) felrobbant Kondit (c8626), és a fet-et(q8601). Most van kép, hang, de nincs háttér világítás. Hogy tudnám kideríteni mi lehet még a hiba, mit kellene mérnem, és hol? Előre is köszönöm!
Szia! LED táp kimenetén van feszültség induláskor?
Szia!
Úgy néz ki hogy a fet Gate előtti 47 Ohm, 22 Ohm-os ellenállások is szakadtak . Cserélem őket. Folyt.köv A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2023
Találtam SMD ellenállást, de kisebb méretben, gondolom a teljesítmény is csak fele.
Kérdés hogy betehetem-e vagy inkább bűvöljek rá 0.25w-os furatszerelt ellenállást?
A FET körüli diódákat is nézd meg. Azok között is lehet hibás. Nekem volt.
Sziasztok!
Javaslatot valamint segítségeteket szeretném kérni, mielőtt ismét szétkapnám a kütyüt. (vagy nem) Adott egy Telefunken 82" LED TV, a sajátom. Kétszer javítottam már, először 2018-ban nem indult, találtam egy zárlatos diódát, ami leültette a tápot, cseréltem, jó lett, majd 2020-ban megelőző felújítást végeztem, kondicserét kapott, ekkor már 8 éve üzemelt nagyjából. Most viszont egy kicsit vakarózok. 2 hete állt elő a jelenség. Bekapcsolás után nagyjából 5 másodperc után a kép színeket vált, és elkezd szétcsúszni. Ha jobban bemelegszik, visszaállnak a színek, de marad a duplázott kép. Van ötletetek, hogy érdemes -e nekiugrani és hol keresendő a baj? Hálás köszönetem! Képek mellékelve.
Ez valószínű, hogy ez nem tápegység hiba.
Én inkább T-Con hibára vagy kijelzőhibára gondolnék. Egy pontos típust írhatnál, lehet segítene a hiba beazonosításában. Idézet: „-82" LED TV-” ...ez jó nagy lehet, milliókat érhet...vagy nem? ![]() Mindenképpen szét kéne szedni..."double image" problémának tűnik: A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2023
Elírtam, de érzem az iróniát. 82 cm lesz az.
Model: Telefunken T32BMS130 CT HD
ArtNr. : 10077226
Nincs!
Az LCD TV-k egyik legérzékenyebb pontja - maga a kijelző. Ha bármi baja esik - KÉSZ!
Igen, az. Így meg se mondom mire jutottam a Samsunggal, merthát ezekszerint kukába kellett volna dobni...
A törött kijelzők meg vadászat és konzultáció alatt vannak...
Szisztok!egyforma méretű,de különböző márkájú lcd képernyőt(sima hd) lehet e helyettesíteni,érdemes e kipróbálni?Előre is köszi,Szilárd
Pontos típus és ok a cserére? Lehetni mindent lehet, de HD esetén töredék áron kidobod és veszel egy FHD tvt, ami szimpatikus.
Sok veszteni valód nincs, ha a csatlakozói összemennek dugd össze. Gondolom mindkét TV halott, így veszteni való nincs, legfeljebb halottabbak lesznek.. Ami számomra problémás lehet, elektromosan hiába működik, ha mechanikusan nem jön össze rendesen.
Sok TV-nek egyébként azonos a kijelzője, más kérdés, néha néha a TV szervízmenüjét kell módosítani, néha bizonyos ellenállásokat ki/be rakosgatni... Laikusként elég lutri az egész.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy az LCD kiszedéséhez ti milyen tapadókorongot használtok ?
Lehet hogy nem túl szakszerű, de én kijelzővel lefelé szoktam szerelni és a többi culágot emelem le a kijelzőről.
Autóhoz való üveges korong, régen a praktikerben volt a legolcsóbb.
Hát, kéremszépen, kipróbáltam én az LG TV-hez az 1. képen szereplő háttérLED-et, mert 1/3-pénzért adják a drt3-hoz képest, és ugyanazt ígéri. (6V/2W)
Szándékosan benne hagytam a TV-ben néhány eredetit (amik nem peregtek le, és lemozgatni sem tudtam), hogy látható legyen az összerakás után a különbség (ha van). Szerintem jó lett, én nem látok különbséget. Megdolgozni meg kell vele, mert egyesével kell forrasztgatni, de ha az ember égen-világon úgysem kap a TV-jéhez egész készletet, így kénytelen darabonként összeállítani, hát akkor ebből az olcsóbból éredemesebb. A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2023
Az ilyen "nem is látszik" általában olyan, mint a színes zászló. Ne az M1 képe alapján ítéld meg, hanem homogén teljesképernyős színekkel, vagy fehér képernyővel, esetleg focipálya, ha már TV adás..
Oké, teljesen igazad van. A hetekben lesz Fradi, azt majd ezen nézem meg.
Vagy fizetsz vagy dolgozol.
![]() Viszont amivel számolnod kell, hogy azok a ledek is ugyanúgy tönkre fognak menni ahogy az eredetiek, ha nem veszel vissza az áramukból legalább 20-30%-ot, mert elégtelen a hűtésük. Idézet: „aztán rájöttem hogy még ha szemmel láthatóan eltér a másik led színe akkor sem fog látszódni a képen, még a teli fehéren vagy feketén sem” Ha zenét is ilyen érzékekkel hallgatsz, akkor értem, hogy miért szereted a csöves erősítőt. Jesszusom. ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2023
Üdvözletem!
Adott egy LG LCD LED tv, aminek nem indul a tápja. Szemrevételezéssel semmi látható hiba. Alaphelyzetben Stdby led világít. Bekapcsoláskor kialszik. A tápból halk, szaggatott sípolás hallható. Próbálna indulni, de nem tud. A háttér ledek halványan megvillannak az indítási próbálkozásokkor. A panel közepén lévö hűtőborda melegszik pár másodperc alatt. Vagyis az alkatrész. Led csatlakozó lehúzása után sem változik semmi. Valakinek ötlet? Hol kezdjem? Üdv: Tom
Igen.
Hasonlót produkált egy ugyancsak LG Tv, világított ugyan a készenléti lámpája, de bekapcsoláskor ugyancssk kialudt (mint neked) csak semmit tovább. -kiderült, pont azok a kondenzátorok voltak betegek, amelyek a standby felé néznek. Kb 10-16V-osakat keress, szerintem a képeden jobboldalt felül az a kettő kisebb lesz. Talán még a trafókhoz közellálló kondenzátorokat gyanúsítanám meg. A sípoláskor szűrési hibára gondolok, azért a kondenzátorgyanúm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |