Fórum témák
» Több friss téma |
Kösz, a józan ész ezt mondja, és eddig én is ezt hittem, de leírva nem találom a dokuban...
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget. Van egy porthibás(1 pin) PIC16C74B-m. Van-e mód kiolvasni belőle a programot és átrakni egy másikba ? Van-e valaki aki tud ebben segíteni ? (Se PIC-em, se felszerelésem). Kecskemét környéke előnyben, de szükség esetén posta is lehetséges. Válaszokat előre is köszönöm. Üdv Kiborg
Egyszerűbb analóg áramkörök változatosan reagálnak ilyesmire, az adatlapokban viszont nincs utalás ilyen helyzetekre, a grafikonok sem jelzik.
PIC16 Visual Interpreter nevű szoftverrel találkozott már valaki? Beszerezhető ez még valahonnan?
Sokat nem várok tőle, de egy 10-15 perces bemutatónak megtenné az utasítások végrehajtásának szemléltetésére.
Ez egy létező szoftver (volt)? Nulla információ róla, csak egy képernyőkép egy doksiban.
A képernyőkép alapján létezőnek tűnik. Én egy 2007-es prezentációban találkoztam ugyanezzel a képpel, de a Google nem barátom, nem akar segíteni.
Ennél sokkal egyszerűbb szemléltetőeszköz az, amit kerestem, de megnézem azért majd ezt a szimulátort is közelebbről. Köszönöm.
VDD megvan a PIC-en amúgy, már bekapcsolva
Tools menü -> Use VPP First Program Entry
Talán.
Attól nem lett jó.
Pickit2 és egy dat fájl amiben ez a pic szerepel. Írást úgy néz ki végigcsinálja, de kiolvasásra nem az jön vissza és a verify hibát ad. Mit jelent ott jobb felül a code protect? Nem ezért nem lehet kiolvasni?
Code protect miatt nem tudom kiolvasni és ellenőrizni esetleg?
Íráskor: a PICKit feltölti a tartalmat, ellenörzi, majd feltölti a konfigurációt. Ha ezután akarod olvasni a kontrollert, akkor az már nem fog menni a kódvédelem miatt.
Szia!
Igen, a CodeProtect a kiolvasás elleni védelmet jelenti. Ha te írod, akkor a beírás után ellenőrzi és csak azután aktiválja a kódvédelmet.Ha az írás végén nem panaszkodott, akkor biztos belekerült a program.
Megmosolyogtató, ha a programhoz van hex állomány és a kiolvasásvédelem be van benne kapcsolva...
A hex -ben Config5L és Config5H 0xFF -re állításával a kiolvasásvédelem kikapcsolható. A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2023
Rendben.
Ha be íródott a többi nem érdekel
Szia!
Idézet: „Megmosolyogtató, ha a programhoz van hex állomány és a kiolvasásvédelem be van benne kapcsolva...” Kivéve, ha pl.valaki pénzért megcsinálta és ő csak beégeti... Idézet: „Kivéve, ha pl.valaki pénzért megcsinálta és ő csak beégeti” Ha a hex -et adja át, máris megkerülte a problémát. Ezért szoktak felprogramozott kontrollereket árulni, ha valaki pénzért számdékozik forgalmazni a kódját.
Attila86 PIC panelműszer II., az oldalán fent voltak a hex fájlok, nem értettem én sem a védelmet, így miért van.
Úgy értettem, hogy pénzért valaki elkészített egy programot egy masinához és egy másik (aki fizetett érte, a hex-ért!) az ad el annyit, amennyit szeretne, de ő csak a PIC felprogramozását tudja
![]()
Az lehetett eladási szándék változása vagy feledékenységből is...
Működik, az a lényeg. Kipróbáltam délután a helyén
Köszönöm
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, gondolom többen használtok PICKIT 3 -programozót, hátha valaki hozzáértő tudna infóval szolgálni a kérdésemre. Adott egy PIC18f24k22 nem sikerül valamiért rátöltenem a programot. Mellékelek egy fotót róla, már mindenhogy próbáltam beletenni a foglalatba, de nem sikerül előrébb jutnom.
Az MCLR lába egy 10k ellenállással fel van húzva a +5V-ra?
Nincs, simán így szeretném a Pic-programozóval, így is működnie kellene elvileg. Egyáltalán a Picket jól tettem be a foglalatba, mert már ebben sem vagyok biztos?
Én nem ismerem azt a foglalatot, de felhúzó ellenállást nem látok rajta, ami nélkül szerintem nem fog sikerülni.
Így kell kinéznie a 24K22 bekötésének programozáshoz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |