Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Igen, teljesen ingyen. Se szállítás, se vám, se áfa, semmi költség. Egyszercsak hozta a futár a borítékot, benne a vadi új készülékkel.
Ez egyébként már gyerekkoromban is így volt. Az aranyhal horgászboltba jártam rendszeresen (pár hetente), a már akkor is idős hölgy belépéskor már rákérdezett, hogy segíthet-e (ha volt más odabent, akivel épp foglalkozott, akkor "bocs drágám - szia segíthetek?"). S úgy is tudta, hogy a körülnézésnek vásárlás lesz a vége, ha mást nem, akkor egy doboz csalit biztos vittem tőle, hogy kimenjek pecázni
Kinek milyen tapasztalatai vannak a komolyabb nem elektromos ágaprítókkal kapcsolatban? Van egy Gama Garden márkájú villanyosom de csak a súlya miatt nem vágtam még a földhöz. Állandóan széthullik és terhelés alatt szorul.
Mit értesz "nem elektromos" alatt? Átérzem a problémád, jobb híján én is építésbe kezdtem. Ha végzek vele, akkor a gyárit szétszedem és a műanyag alkatrészeit ezen fogom keresztülengedni.
Ágdarálóból van benzinmotoros is , meg traktor hajtotta is, szerintem azokra gondol.
Valóban, jogos. Robbanómotor távol áll tőlem.
Ismét teljesen felesleges apróhirdetéses egymás torkának ugrások törlésre kerültek.
Értekezéssel semmi baj nem lenne, de a sértegetésre és vádaskodásra semmi szükség nincs, így mivel nem sikerült utóbbiakat mellőzni, így ismét törlésre kerültek a hozzászólások.
Ennyi pénzért megakad? Ahogy látom, most 84-88000-be kerül. Én makita UD2500-at vettem, azzal meg vagyok elégedve, amit a torkán letoltam, mindent leaprított eddig. Igaz én még feleannyiért vettem újonnan, mint most kapod meg
Nem hiszem, hogy azon múlna, hogy elektromos/benzines a meghajtása, hanem a kialakításán. Úgy nézem a tied is úgy működik, mint a makitám. Egyetlen trükkje van, hogy be kell állítani a kést, s utána aprít rendesen, nem tekeri fel a kis ágakat se. Ha a tied a jól beállított kés ellenére is megakad, akkor maga a konstrukció rossz. Nálam ilyen nem fordult elő, pedig kapott már akácot, bodzát, fenyőt, szilvát, körtét, meggyet, almát, tuját, orgonát, s ez csak az, ami hirtelen eszembe jut, hogy megetettem vele S mindezekből valóban a vékony ágacskáktól addig terjedően, ami még lefért az etetőn.
Használja valaki a winrar-t ? Bővebben: Link
Valaki biztos. Különben nem lenne. Bocsánat nem tudtam kihagyni.
Jogos, magas labda volt
Amúgy az volt a lényeg, hogy évek óta benne van/volt ez a kis "hátsó ajtó" szerűség, úgyhogy csak ennek tudatában... Idézet: Mint minden Windfos programban. „a lényeg, hogy évek óta benne van/volt ez a kis "hátsó ajtó" szerűség,”
Csak nehogy azt hidd, hogy a többi oprendszerben nincs ilyesmi... legfeljebb kicsit másképp van megoldva.
Nem gondoltam ilyesmire. A nagy testvér mindig figyel.
A Makitával, ami elektromos, semmi gond nincs, teszi a dolgát rendesen.
Kb. öt-hat éve, amikor vettük, még fele ennyibe került, de nem bántam meg azóta sem. Mit értesz széthullás alatt? Elég masszívak ezek a gépek. Vagy csak a szecska gyűjtő tartály biztonsági retesze ugrik ki ? A marófej beállítása kritikus. Ha túl távol van a maró él az etető falától, az gond. A Makitánál leírják, hogy a marótárcsa élének hozzá kell érnie a falhoz, akkor aprít rendesen. ( Nem akad el, maximum egy kicsit lemar az alumínium falról, ami nem gond, mert ahogy kopik utána állítható.
Inkább 7Zip, teljesen ingyenes és sokkal jobb is.
Igen. Jelenleg szerintem is a .7z a legjobb tömörítő, és mindent ki tud bontani, a .ace kivételével, de azt nem nagyon használja senki. Mondjuk mostanában .arj-t és hasonlókat se nagyon láttam sehol.
Igen, és azt honnan lehet biztosan tudni, hogy abban nincs hasonló huncutság? Mi átlag felhasználók nem fogunk rájönni, mint ahogyan a winrar esetében sem.
Biztosan semmit sem lehet tudni, de...
- A winrar zárt forráskódú azaz senki nem lát bele mit és hogyan csinál. - A 7zip viszont nyílt forráskódú, (és free) tehát bárki elemezheti a működését (kellő szakértelem birtokában) Nyílt forráskódú programok esetén azért jóval nagyobb eséllyel derül ki, ha valami nem stimmel. A rar biztonsági problémájától eltekintve is, a 7zip sok szempontból jobb, pl. - jobban tud tömöríteni, (gyorsabban és kisebbre tudja tömöríteni a fájlokat) - nagyon sokféle fájl kicsomagolására képes, nem csak bármilyen tömörített mappát (rar-t is), hanem pl. lemezkép fájlokat is ki tud bontani. Pl. a virtualbox lemezképekből is tudtam vele fájlokat kimenteni. Sok programot adnak ki .7z formátumban. Pl. a közismert a VLC playernek is van ilyen letölthető változata a gyártó weboldalán. A letölthető, aktuális verzió zip-ben: 73.664.409byte, míg a letölthető .7z verzió: 36.777.324byte ez azért szerintem rávilágít, hogy mennyivel hatékonyabb mint a sima zip. (A VLC csomag kibontva egyébként: 176.451.074byte) Sok éve használom a 7zip-et emiatt (is). Pl amikor még DVD-re mentettünk sok adatot, akkor jól jött egy hatékony tömörítő program.
Sziasztok!
Mi a véleményetek az alumínium redőnyről? Jobb, strapabíróbb, kevésbé sérülékeny, mint a műanyag redőny? Azon túl, hogy sokkal drágább van még valami előnye? Ismerve az alumínium lemezek tulajdonságait, ha az megnyomódik, meghajlik, akkor már nem nagyon lehet vissza simítani úgy hogy eltűnjön a hiba. A műanyag meg, ha nem törik el egy ütéstől, meg sem látszik rajta. Jól gondolom?
Én is valahogy igy gondolom ahogy te... És még ezzel kapcsolatba az jut eszembe, hogy az aluminium jól árnyékolja a rádiójelet azaz nehezebben jön át rajta pl a mobil térerő (is).
Nálunk műanyag van de én nagyon szeretem, takarítani is elég könnyű.
Nálunk sok éve műanyag van, teljesen rendben van. Rokonnál két év alatt már két tagot is kellett cserélni mert hosszában eltört. A történethez az is hozzátartozik, hogy ők (saját szememmel láttam) masszívan rángatják is.
Tartós a műanyag is, ha nem ész nélkül használják. Jonni nézetét osztom, könnyű takarítani a műanyagot.
Összehasonlítási alapom csak amit a szomszéd műanyagján látok. Fakul a színe és deformálódik a napsütéstől.
Nekem 1 ablakon van alumínium. Szép, eloxált, kb. 20 éves, és még nem volt vele baj. A motorját kellett egyszer javítanom, de ott is csak egy kis apróság volt. Illetve egy érdekes lemezprofil fogja fel a tetejét a feltekerő rúdhoz, amit már kellett cseréltetnem (4 db van rajta, amiből 2 eltört és kipotyogott). A profil belsejében van egy habszerű anyag, amitől határozottan jó zaj és hőszigetelő. Abban nem vagyok biztos, hogy ezt kézzel is lehet húzogatni, mert jó eséllyel nehezebb mint a műanyag.
A motor tengelynél van két fogaskerék az áttétel miatt. Na az őket tartó szegecs hullott ki mindig.
Ha ezt így tudod, akkor miért nem csinálod meg, s raksz bele valami normális szegecset? Ezek szerint a gyári megoldása nem az igazi, de biztos ki lehet javítani jobb minőségű anyaggal, vagy más megoldással (pl. átmenő csavar beragasztva menetrögzítővel befér helyette?).
Behegesztettem de ennek ellenére valami nem stimmel. Ugyanúgy kerreg. Nem baj megint szét lesz szedve.
Sziasztok. Múlt hét végén volt az idei füzesabonyi láncfűrészes találkozó. Ez alkalomból roham léptekkel csináltam egy "costum" gépet. A festés.... az sem lett jó. De ezzel is tanultam! Sajnos a találkozón annyira "megszerelék".... Vagyis én voltam a "béna", mivel "működő képes volt" ezért nagyvonalúan a blokkfél síkok ellenőrzése után összeraktam és nem nyomáspróbáztam le. Valahol csipegeti az olajat. Ez látszik is az egyik műhely képen. De akkor másra gondoltam... 4 hibaforrás lehet....Barátaim.... nos ki fognak kapni! Elterelték a figyelmem és egy új karbit raktak a gépbe! 82' ig gyártották, az utolsó IPL 85 ös.
Egy szó mint száz, hellboy: |
Bejelentkezés
Hirdetés |