Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Ennek semmi köze a nálam lévő termékhez... (Lefotózhatom még alulról/felülről a hitetlenkedőknek...)
Minden látható nincs nyílás, lyuk, elem és LED sincs...viszont a viasz eredti szintje is látható, hogy kb. 2/3-ig volt megtöltve... Remélem előkerül egy tagtársunk, aki már látott ilyet... (sajnos én már így, nem működően jutottam hozzá és nem áll szándékomban szétvágni sem) A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2023
Ez szerintem nem gyertya, hanem időjárás előrejelző (barometer) amit még akrillba is ágyaztak.
glass weather
A csepp alak passzol ugyan, de ebben nincs folyadék, valamint a viaszban pont olyan kráter látható, mint mikor a mécsesben elfogy a kanóc és az kialszik.
Ha jól tudom a viasz olvadáspontja 50-60 C körül van, az akrilé viszont 100C felett van. Ha beleteszed 70-80 C fokos vízbe akkor a viasznak folyékonnyá kell válnia.
Ha rendelkezel vele, igazán csinálhatnál rajta egy "roncsolásos vizsgálatot".
Mostmár nagyon furdalja az oldalam a kíváncsiság, mit rejt a (nem) fekete doboz.
A nyolcvanas években volt egy Szovjet HiFi előerősítőm, abban volt majdnem ilyen. Csak nem golyóscsapágyon futott a csúszka, de ugyanígy aranyozva volt a nyák.
Mert ez nem potenciométer hanem egy kalibrált változtathato ellenállàs.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2023
Három vezeték jön ki belőle szóval ez "poti".
This is not a bug, this is a feature! Kvantumpoti, diszkrét állapotokkal, az egyes kvantumpontok között megfelelő erejű és irányultságú kinetikus energia szükséges!
I don't consider it a bug! Cool!
Lehet számolni az eredő ellenállást!
Ma is kapni, csak már sokkal modernebb kivitelben egész E12/E24-es ellenállás dobozt, ahol a doboz szélén lehet beállitani a kivánt értéket valamilyen preciz berendezéshez a fejleszés folyamán.
Hát igen. Én még anno analog számitogépen dolgoztam ki az egyetemi feladatokat, ahhoz kellettek az átkapcsolhato kalibrált ellenállások. A képen láthato is valoszinü ilyen berendezesből származik.
Én tisztán látom, hogy megdermedt viasz van benne... az olvasztászos próbát majd megpróbálom. Csak ez egy eléggé nagy tömb, 8x8x10 cm, ennek egyenletes, lassú átmelegítése (hogy ne repedjen meg az üveg benn) sokáig tart majd.
Gondoltam megfúrom, de az üvegbúrát is át kéne fúrni, úgy hogy ne sérüljön. De abban meg kitudja milyen vákuum, vagy túlnyomás van. Egyenlőre nem roncsolok, míg ki nem derül, hogy mi is ez a tárgy. Alulról megvilágítva is eléggé mutatós...
Én még élesbe nem találkoztam ilyen potival. Úgy tudom antenna illesztésnél még ma is használnak így kialakított potenciómétert.
Anno a számitogépekben lehettek ilyenek. Később kaptam olyan kis fekete kerek ellenásdobozokat 1%-s ellenállásokkal, de nem igen használtam igy elajándékoztam egy barátomnak.
Antenna illesztésnél biztos nem használnak ellenállásokat. Az antenna illesztők kizárólag reaktív elemeket tartalmaznak, az ohmos ellenállás veszteséget hoz.
Akkor rosszul tudtam. Bocsánat!
Impedanciánál sem? A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2023
Gondolom, akkor azok a kapcsolók valamilyen speciális és egyedi kapcsolók lehetnek.
Kinai copycat
Azt hogy mit lehet es mit nem azt a protocol es egyeb szabalyzas hatarozza meg. Ha a tuzet nezed, az kb 30 eves story, az oroszok a 90-es evek elejen mar megcsinaltak. A viz ping-pong is evtizedes tortenet, azt pedig az amcsik mutattak be.
Igen megcsinálták az oroszok is aztán felgyujtottak az ürlabort. Azért lett az ISS-n betiltva a nyilt láng használta és került a fedélzetre az a tüzállo szekrény. Nem hiszem, hogy erről a kinaiak nem tudnak.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |