Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   541 / 621
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Okt 5, 2023 / 1

(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 5, 2023 / 1

Ezzel kezdtem…
(#) Inhouse válasza uniman hozzászólására (») Okt 5, 2023 /

(#) uniman válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 5, 2023 /

Ennek semmi köze a nálam lévő termékhez... (Lefotózhatom még alulról/felülről a hitetlenkedőknek...)
Minden látható nincs nyílás, lyuk, elem és LED sincs...viszont a viasz eredti szintje is látható, hogy kb. 2/3-ig volt megtöltve...
Remélem előkerül egy tagtársunk, aki már látott ilyet... (sajnos én már így, nem működően jutottam hozzá és nem áll szándékomban szétvágni sem)
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2023
(#) robis01 válasza uniman hozzászólására (») Okt 5, 2023 /

Ez szerintem nem gyertya, hanem időjárás előrejelző (barometer) amit még akrillba is ágyaztak.

glass weather
(#) uniman válasza robis01 hozzászólására (») Okt 5, 2023 /

A csepp alak passzol ugyan, de ebben nincs folyadék, valamint a viaszban pont olyan kráter látható, mint mikor a mécsesben elfogy a kanóc és az kialszik.
(#) robis01 válasza uniman hozzászólására (») Okt 5, 2023 / 1

Ha jól tudom a viasz olvadáspontja 50-60 C körül van, az akrilé viszont 100C felett van. Ha beleteszed 70-80 C fokos vízbe akkor a viasznak folyékonnyá kell válnia.
(#) Rosszmáj válasza uniman hozzászólására (») Okt 5, 2023 / 1

Ha rendelkezel vele, igazán csinálhatnál rajta egy "roncsolásos vizsgálatot".
Mostmár nagyon furdalja az oldalam a kíváncsiság, mit rejt a (nem) fekete doboz.
(#) Remci hozzászólása Okt 5, 2023 / 2

Ilyen potmétert sem látni mindennap
(#) zolika60 válasza Remci hozzászólására (») Okt 5, 2023 /

A nyolcvanas években volt egy Szovjet HiFi előerősítőm, abban volt majdnem ilyen. Csak nem golyóscsapágyon futott a csúszka, de ugyanígy aranyozva volt a nyák.
(#) Massawa válasza Remci hozzászólására (») Okt 5, 2023 /

Mert ez nem potenciométer hanem egy kalibrált változtathato ellenállàs.
(#) sany válasza Massawa hozzászólására (») Okt 5, 2023 /

Kalibrált potenciométer. .
(#) exabit válasza sany hozzászólására (») Okt 5, 2023 /

Három vezeték jön ki belőle szóval ez "poti".
(#) sany válasza exabit hozzászólására (») Okt 5, 2023 /

Precíz "poti".
(#) sargarigo válasza sany hozzászólására (») Okt 5, 2023 /

This is not a bug, this is a feature! Kvantumpoti, diszkrét állapotokkal, az egyes kvantumpontok között megfelelő erejű és irányultságú kinetikus energia szükséges!
(#) sany válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 5, 2023 /

I don't consider it a bug! Cool!
Lehet számolni az eredő ellenállást!
(#) Massawa válasza exabit hozzászólására (») Okt 5, 2023 /

Ma is kapni, csak már sokkal modernebb kivitelben egész E12/E24-es ellenállás dobozt, ahol a doboz szélén lehet beállitani a kivánt értéket valamilyen preciz berendezéshez a fejleszés folyamán.
(#) Massawa válasza sany hozzászólására (») Okt 5, 2023 /

Hát igen. Én még anno analog számitogépen dolgoztam ki az egyetemi feladatokat, ahhoz kellettek az átkapcsolhato kalibrált ellenállások. A képen láthato is valoszinü ilyen berendezesből származik.

Most ilyeneket lehet kapni.

Precizios ellenállás box
(#) uniman válasza Rosszmáj hozzászólására (») Okt 5, 2023 /

Én tisztán látom, hogy megdermedt viasz van benne... az olvasztászos próbát majd megpróbálom. Csak ez egy eléggé nagy tömb, 8x8x10 cm, ennek egyenletes, lassú átmelegítése (hogy ne repedjen meg az üveg benn) sokáig tart majd.
Gondoltam megfúrom, de az üvegbúrát is át kéne fúrni, úgy hogy ne sérüljön. De abban meg kitudja milyen vákuum, vagy túlnyomás van.
Egyenlőre nem roncsolok, míg ki nem derül, hogy mi is ez a tárgy.
Alulról megvilágítva is eléggé mutatós...

Én még élesbe nem találkoztam ilyen potival. Úgy tudom antenna illesztésnél még ma is használnak így kialakított potenciómétert.

Anno a számitogépekben lehettek ilyenek. Később kaptam olyan kis fekete kerek ellenásdobozokat 1%-s ellenállásokkal, de nem igen használtam igy elajándékoztam egy barátomnak.

Érdekes potenciométer kialakítás az biztos.

Ha már precíz ellenállás. Ebbe a boxba mi lehet?
Talán ez a box olyan kialakítású, mint ami Remci fórumtársunk által csatolt képen van. Persze nem látunk bele.
(#) pucuka válasza sany hozzászólására (») Okt 5, 2023 /

Antenna illesztésnél biztos nem használnak ellenállásokat. Az antenna illesztők kizárólag reaktív elemeket tartalmaznak, az ohmos ellenállás veszteséget hoz.
(#) sany válasza pucuka hozzászólására (») Okt 5, 2023 /

Akkor rosszul tudtam. Bocsánat!
Impedanciánál sem?

Tizes skálás dekádonként állithato.

Gondolom, akkor azok a kapcsolók valamilyen speciális és egyedi kapcsolók lehetnek.
(#) cua válasza Massawa hozzászólására (») Okt 5, 2023 / 1

Kinai copycat
Azt hogy mit lehet es mit nem azt a protocol es egyeb szabalyzas hatarozza meg.
Ha a tuzet nezed, az kb 30 eves story, az oroszok a 90-es evek elejen mar megcsinaltak.
A viz ping-pong is evtizedes tortenet, azt pedig az amcsik mutattak be.
(#) Massawa válasza cua hozzászólására (») Okt 6, 2023 /

Igen megcsinálták az oroszok is aztán felgyujtottak az ürlabort. Azért lett az ISS-n betiltva a nyilt láng használta és került a fedélzetre az a tüzállo szekrény. Nem hiszem, hogy erről a kinaiak nem tudnak.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2023
(#) Massawa válasza sany hozzászólására (») Okt 6, 2023 /

Biztosan valamilyen különleges kontaktusok, főleg ha nagyon kis ellenállosokat kell kapcsolni.
Következő: »»   541 / 621
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem