Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Elnézést,csak egyszerűen nem tudtam megállni,nekem ez fájó pontom azóta is.
Hehe... Beszélgessünk tényleg inkább a pocsék helyesirásról
Igen nekem is fájó pontom szerintem mindenkinek akinek gyereke van vagy a jövőben tervezi, hogy gyereket szeretne.
Nade, ne itt politizáljunk.
OK, semmi probléma, nem is elsősorban Neked szántam a választ, csak az utolsó hozzászólás a tiéd volt, ezért ment erre a válasz...
No de a helyesírás, tényleg, néhány fórumozónál a katasztrofális, és a rettenetesen borzalmas között félúton leledzik...
Sajnos nem tudok tenni semmit ellene, de ez nem is az én dolgom kellene, hogy legyen.
Az én dolgom az, hogy ne repüljön a fejünk felett a paksi atomerőmű.
Nem is rossz: lég- és reaktorvédelmi műszerész!
Hallottam múltkor egy érdekes "kísérletről".
Kell hozzá egy mikrohullámú sütő, egy mobiltelefon és egy fél perc, amíg "kivitelezed" az egészet. Na szóval kísérletünk szerint a mobilt a mikróba helyezzük, majd rácsukjuk az ajtót; ekkor egy másik telefonról felhívjuk a mikróban lévő készülékünket, ami ilyenkor elméletileg elérhetetlen a mobilszolgáltató felől, hiszen a mikró burkolata (Faraday-kalitka) leárnyékolja a telefont. Ha a telefon mégis hívható, akkor valószínűleg rosszul zár a mikró ajtaja - vagy a burkolata hiányos valahol - ami azt jelenti, hogy a mikrohullámok ugyanúgy távozhatnak belőle, mint a telefon rádiófrekis jelei. Ez eddig elég érthetőnek tűnik, de az létezik, hogy ez a jelenség a(z általam) megvizsgált 4 mikróból kettőnél fennállt? :eek2: Az egyik ilyen ráadásul a saját mikrónk, ami még nincs 3 éves, és nem éppen a gagyi "pici óccó" kínai vackok közé tartozik... Ezzel lehet valamit kezdeni, vagy csak a belenyugvás marad? P.S.: bocsánat hogy szétoffolom az OFF topikot, de szerintem ez egyik témába sem tartozik igazán. Remélem a modik nem tépik le érte az arcomat...
A válasz egyszerű... a Telefon teljesen más frekvencián üzemel, mint a mikró. Valószínű ezért tud kitalálni belőle a rádió hullám....
Eddig értelek, eredetileg én is erre gondoltam. Csak hát ugye mivel az egész egy fém kaszni, nem kellene mindent árnyékolnia?
Egyébként köszi a gyors választ
Láttam rögtönzött digit. tábla bemutatót tavaly nyáron; elég nyomi. Pl.: Szabadkézi rajznál van 3 féle vonalméret, ami rajzoláskor még hagyján, de radírozni már elég necces. Nem tuom változott-e azóta. Azért ennyi píz szerintem, mert kell ugye a tábla, ami egy hatalmas tapipad, a projektor, meg a számítógép.
Ha érdekel, megpróbálhatok szervezni neked egy alkalmat az ismerkedésre az egy bp.-i suliban, ott van egyik volt számtech tanárom. Szerintem nem ezzel fog javulni az oktatás színvonala, pedig mint technomán igazán nem lehet maradisággal vádolni
Valóban Faraday-kalitka, de mégsem. Az ablak fém rács apró lyukakkal. Ezeknek az átmérőjük nem mindegy (hullámhossz), mert úgy látszik a GSM sáv még éppen kifér rajta. Ezenfelül tényleg nem tökéletesen zár, de annyira igen, hogy már ne legyen veszélyes.
Nem az egész.... gondolom belátsz az ajtaján. vagy nem? Ott általában ilyen szitalemez szerű rács van... Gondolom azon a lyukak a mikró frekvenciájának hullámhosszára vannak méretezve. így azoknak úgy hat mintha tömör anyag lenne.
Áhh, tényleg, erre nem is gondoltam!! Köszönöm mindkettőtöknek a választ! Így már minden világos...
Na várjunk akkor mi is ez a csodálatos szerkezet?
Még nem láttam ilyet és nem is tudom hogyan működik. Először egy bazi nagy érintőképernyős kijelzőre gondoltam csak a mérete miatt kicsit elbizonytalanodtam. A szoftver meg, hát nem azt rak fel rá az ember fia amit akar ha már szgép van hozzá? Mondjuk jó üzlet az biztos. Adjuk el az összes iskolának majd szórjuk meg őket iskolai szoftverekkel. (állítsátok meg a földet.......) Szóval akkor mi is ez?
köbzoli!
Valamit csinálj, kérünk szépen téged, az Ubuntu Linux-szal, mivel a feltöltött fájlok úgy mennek fel ide az oldalra, hogy nincs kiterjesztésük! És így senki sem tudja megnyitni őket
1-et értek.Linux=***.(elnézést a beszólásért)A DOS a világ legjobb op.rendszere.volt
Kicsillagozás = Moderátor
Valóban. Főként azért, mert alatta a processzor 100% teljesítményen fűt, amíg a gép bekapcsolva van. Ez a király energiaspórolási módszer...
Szia! Amgy ha nem vagyok túl személyes megkérdezhetem, hogy hányadik évedet taposod?
Idézet: Elírtad!!!Zárjuk be az összes iskolánkat majd szórjuk meg őket iskolai szoftverekkel. „Adjuk el az összes iskolának majd szórjuk meg őket iskolai szoftverekkel.”
14.12éves koromban egy típustalan,öreg,DOS-os,pókhálótárolót cs***.
Kicsillagozás = Moderátor
Van legalább egy privát üzeneted. Tőlem. Felül kék csík van az oldalon... meg kéne lesned.
Bocsánat a káromkodásokért,sokat melóztam és fáradt vok.
Apámnak segítettem pénzért,mint építőipari segédmunkás.
Nos, akkor azthiszem elmondhatom, hogy amiért a Windows az egyik legkönnyebben használható OP rendszer, és azt adják szinte minden mezei PC -vel, meg azt hajtják a suliban, attól még nem a világ legjobb OP rendszere! Gondolom még soha nem használtál egy Ubuntu -t, SuSE -t vagy akármely más OP rendszert. Tehát szerintem, nincs véleményed, a GNU Linux -ról, így összehasonlítási alapod a tavirozsa gyökere alatt van,..
A Linux szó, valójában csak a kernel -t jelenti, tehát (álalában), helyesen GNU Linux OP rendszer a neve. Idézem: "Linux=***" akkor te a rendszermagról gondolod, hogy rossz?! Elnézést ha kicsitt nyers voltam,.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |