Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
A mágikus füst nekem is be van építve minden áramkörömbe.
A bal alsó sarokban lévő nagygubanc is gyakori nálam. Sajnos fluxuskondenzátort nem tudtam szerezni. Denevérek röpködnek nálunk, de a macskáim miatt rágcsálót csak importból tudnék szerezni. Viszont a nejem nem adja a turmixgépét. Hagyom is a fenébe az egészet.
Aki megálmodta - egy nehéz vacsora után - ezt a sémát, jó elektronikus szakembersége ellenére kiváló humorérzékkel van megáldva (verve). Az egyik legjobb földelési módra a szenteltvizes serbli is nagyon jó lehet a többiről nem is beszélve...
Honnan tudtál szerezni PNPNP tranzisztort?
Szembefordítottam egymással két BC212-est.
A 666-os timerre meg úgy kerestem, hogy "ördögi időzítő". A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2023
Idézet: „Ehhez képest évente csak egyszer használják: amikor megváltoztatják.” Szerintem pont emiatt kell megváltoztatniuk. Én rendszeresen használom, 5 évente kéri a jelszóváltoztatást. A kormányablak vagy ügyfélkapu, nálam most csillagos ötösre vizsgázott. Múlt hónapban kaptam az értesítést, hogy le fog járni a jogsim november 11.-én. Múlt héten csütörtökön elballagtam a háziorvoshoz az orvosi alkalmassági miatt. Elkészült, kifizettem 2 500 Ft-ot, kb. 5 perc múlva kaptam SMS értesítést, hogy xxxx ügyszámon elindították a folyamatot. Azt gondoltam, hogy be kell majd mennem személyesen, vagy az ügyfélkapun keresztül elindítani. Tegnap megkaptam postán küldve az új jogsit. Mindezt díjmentesen, semmit nem kellett fizetni! A lejártat kell visszajuttatni személyesen, vagy postai úton.
Persze, vonószem minden autón van elöl is, de ez rendes utánfutóhoz való gömbfejes vonóhorog volt. Arra már nem emlékszem, hogy csörlő volt-e mellette, de amennyire megfigyeltem, az a hajószállító utánfutókon amúgy is szokott lenni pont azért, mert kihúzáskor kell.
Én ónpacát szoktam tenni néha, javítja az áramkör vezetőképességét
Te nagyon szerencsés vagy. Pont ellenkezőképp jártam, én 50 perccel (!!) a jogsim lejárata előtt kaptam az értesítést. Kellett nekik új fotó rólam, de az itthoni összes telefonnal és tablettel sem sikerült megugrani, élô kormányablaki cseteléssel (mindnek túl nagy a látószöge, valami ôskövület okostelefon kellett volna talán). Úgyhogy be kellett menjek egy kormányablakba fényképezkedni, ahol rá akart beszélni az hölgy, hogy fizessek 4 ropit és majd ô intézi az okmányújítást, mert nem látja sehol azt hogy én elindítottam volna. Nem hagytam magam (..lehúzni), mert még le is töltöttem az igazolást hogy elindítottam, és jól tettem mert néhány nap elteltével tényleg jött a postás az új jogsival.
Tényleg szerencsés, mert nekem már a háziorvostól sem fogadta az alkalmasságit a rendszer, a fotó meg ugyanez... Ennek ellenére a BRFK körözési honlapján szinte bárkire hasonlít a fotó, kivéve engem. Kritikán aluli az egész rendszer....
Üdv a klubban! Az otthoni fotózás igen komoly kihívásokkal küzd. Nem írják le előre, hogy kell egy viszonylag nagy, üres, fehér falfelület háttérnek, amit kellő mennyiségű fény ér. Ahogy téged is, de ne legyen túl sok se, mert akkor se jó. A szobában, de inkább az egész lakásban ne legyen rajtad kívül senki. Az akkor 4 éves fiam volt velem, mondja, hogy küldjem ki...mondom 4 éves! nem küldöm ki, akkor ő szakítja a vonalat, mert biztonságilag nem lehet...tényleg???? Nem normális dolgok ezek.
Én készültem fényekkel/háttérrel, nekem csak a látószög volt gond. Túl távoli a fejem, vagy ha közel tartom akkor túl nagy az orrom (ez nekem nyilvánvaló volt, fejemtől 10cm-re tartott telóval, operátornak nem, csak az arcfelnemismerő algoritmusnak). Érdekes hogy opreàtorfüggő ez, mert az első körben az azonosításhoz még jó volt, de kötelezően új operátor kellett a képkészítéshez. Lehet utóbbi nem ismerte a zoom funkciót? Feleségemet én is hívtam volna segíteni telót tartani, de azt TILOS! A személyes lehúzási próbálkozás adta a legkeserűbb ízt ennek.
Mostanában próbáltatok 4.5 V-os telepre (lapos elem) vezetéket forrasztani? Már mindent próbáltam. Folyasztószer, kapirgálás, stb. De nem fogja az ón. Lehet cink lemez?
Érdekes. A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2023
Nem próbáltam, de inkább alumíniumra gyanakodnék. Tegyél rá valamilyen sarut, vagy fúrd meg és csavarozd.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2023
Hol vettél ilyen elemet , már vagy 20 éve nem láttam a boltokban.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2023
Nem röhög: GEM kapocs.
Olcsó, oldható, mindenkinek van itthon. Amúgy én szinte mindent meg tudok cinezni, még akár az alaménumot is. A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2023
De te tudod forrasztani, én miért nem?
@Massawa:Coop üzletlánc boltjában. 2024-12 hónapig szavatos. A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2023
Régieken sárgaréz kivezetés volt. Anyám nem győzte venni az elemlámpába, mert egy hónapot se bírt ki. Pedig csak esténként használta pár percig, amíg bezárta a tyúkokat.
Rozsdamentes lemez, szinte semmivel nem forrasztható. (oloméneomot lehetne)
Igen, rá is futott az ón egy pillanat alatt.
Idézet: „De te tudod forrasztani, én miért nem?” Granpa szokta mondani, hogy: Amikor én a Ganzban turbógenártorokat hegesztettem Paksnak bal kézzel, és akkor a jobbommal odavertem pár laposelemnek is.
Akkor marad a GEM kapocs. Nem gondolnak azokra akik 2023-ban is lapos elemre forrasztanának vezetéket.
Szerintem lelohad a képedről az a büszke vigyor, amikor majd a kasszánál állsz azzal barátságosnak ismerősnek tűnő pár laposelemmel.
Vettem volna confitált kanadai lazac steakot még a szánhúzó kutyának is. A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2023
Nemtudom..
Pár éve már megállapítottam: igaza volt apósomnak, hogy a Sokol-t inkább két (sorbakötött) laposelemmel dolgoztatta, hiszen egy darab 9V-os elem ma is annyiba kerül, mint egy laposelem. Csak a laposelemből összeállított telep sokszor tovább tart. Nemcssk kétszer.
Fúrás és saru lett a megoldás.
Szia!
Foszforsavval próbáltad már a rozsdamenteset forrasztani? Nekem szépen vitte. RO55 néven forgalmazzák mint rozsdamarót. Utána vízzel mosd le. Más is jó csak foszforsav legyen benne. Mielőtt kérdezed, kólával nem próbáltam...
Nekem még nem kellett, de van RO55-öm (és Ferropasszit is, az is foszforsavas). Ha "megszorulok", kipróbálom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |