Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Pihenés képpen matematika.
Az unokám kapta feladat. "Csak össze kell vonni.
Mi a kérdés?
Attól tartok, ha elvégzed a kijelölt műveleteket, olyan sok mindent nem fogsz tudni összevonni. A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2023
Szerintem egyszerűsítés a feladat, nem összevonás.
(a+b)(c+d) a(c+d)+b(c+d) ac+ad+bc+bd 2ac+2ad+3bc+3bd
Mit gondoltok, milyen telefont lenne érdemes venni, a következő paraméterekkel. Legyen víz és ütésálló. Legyen benne GPS és ne törjön a zsebemben apróra. Az sem baj, ha két sim megy bele. Ráadásul ne legyen több száz ezer.
Majdnem minden feltételnek megfelel, ámbár GPS-ből nem mindegyik modell fér bele. SIM kártyából nagyon sok is akár.
Alapvetően fontos lenne tisztázni, mit értesz ütés alatt. Egy leesés, ha rossz sarkán érintkezik a betonnal az általában végzetes.
Biztosan nincs ütésálló telefon (talán egy kicsivel ellenállóbbat találhatsz mint a többi). Ha ez elvárás, akkor nincs befutó. Esetleg mérlegeld annak lehetőségét, hogy óvod az ütésektől, vagy teszel rá valamilyen otromba tokozást, ami felfogja az ütés egy részét.
Méretet gondold át, enyém éppen 1 centivel hosszabb,mint ami az első zsebben jól elfér. Leülésnél éppen nem fér el a hajlatban. Előző telóm jó méret volt, csak tönkrement, azt hittem lehet 1 centivel nagyobb.
Kellett vennem egy 18mm-es SDS fúrószárat a napokban, mert át kell fúrnom egy kb 40cm-es falat a 16mm-es 5 rétegű fűtéscsövek számára.
Feltűnt, hogy a fúró végén a keményfém lapka kialakítása, ami a pusztítást végzi, olyan mint ha egér rágta volna meg az éleit. A sok évvel ezelőtt vásárolt kőzetfúróimnak mindnek szabályos egyenes éle van. Ennek meg úgy tűnik, hogy gyárilag apró hullámok göbök vannak kialakítva az élein. Gondolom a fúrókalapács hatékonysága egy kicsit jobb ez által. Elgondolkodtam azon, hogy a gépiparban is a számítógépes szimulációkkal mi mindent tudnak finomítani az évtizedek óta használt szerszámok általános kialakításán. Ez lenyűgöző.
Ha kipróbálod, tapasztalni fogod milyen hatékony az élcakkozás. Téglában nem próbáltam, de a betont nagyon jól viszi. Sőt, van ennek olyan változata, aminek 4 éle van (meglepődtem mikor láttam).
Szerintem abból indul ki az alapgondolat, hogy ezek a fúrók nem forgácsolnak, hanem törik maguk előtt a "kőzetet", majd ezt a töretet porítják, és ezt a port hordja ki a csigaszár. Egy ilyen cakkos homlokfelület felfogható több apró kis kalapácsnak, azaz kisebb erővel lehet azonos teljesítményt elérni. A 40 cm-es falnál az lehet probléma, hogy már nem tudja kihordani a törmeléket, ezért a vége felé már gyakran ki kell emelni a fúrókalapácsot.
Azok a részek gyorsan lekopnak aztán olyan lesz, mint a régebbiek.
Igen csak utálatos moly lárvának tűnik, irtsd őket, míg nem késő.
Nálunk az egyik állatunk etetéséhez használt korpából jönnek ki hasonló molyok és például a bontatlan(!) majonéz kupakjának menete alá is befészkelik magukat ezek az undorító lárvák.
Tudjátok e ennek a kályhának a típusát?
Van e hozzá valakinek kezelési, karbantartási leírása? Az a probléma, hogy a kéménycső jól szelel, de a kályha füstöl.
Közben megtaláltam.
Német OHRA örökégő. Doksi is van pdf- ben.
Szia!
Nekem egy ilyen készülékem van már elég rég óta. Munkatelefonnak használom, már néhányszor leesett, és egyenlőre egyben van. A gombokról lassan lekopik a felirat, és a viszonylag kicsi kijelzőn elég aprók a karakterek, ezek a legfőbb panaszaim. Én nem használom a telefonon a netet, a GPS-ről sem tudok nyilatkozni. Amiért még szeretem, hogy egy töltéssel majd egy hétig el van. De lehet, te valamilyen okostelefont szeretnél.
Nincs benne huzat szabályozó ami elfordult? Nálam ez okozta a bajt.
Volt egy Nokia 2700 classicom. Olyan szinten volt törés álló, hogy a többiek szeme láttára elhajítottam a francba és ezek után is működött.
Szia! Ha a tetején leveszed az 'ajtót', alatta van egy kivehető betét körben - egy füstterelő. Azt vedd ki felfelé és körben tele lesz hamuval. Kisöpröd, lepiszkálod és kész. Más trükk ebben nincs. A huzatot az oldalsó tekerővel lehet szabályozni, ami egy bimetál lemez, alul kis ajtót húzkod. Ezt ki szoktam akasztani egy dróttal a felső rácshoz, mert hajlamos hamar lezárni, és csak telekormolja a kürtöt. A felső betéten van egy Oben felirat. Erre figyelj visszarakáskor!
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2023
Nekem volt ismerősöm még gimis koromban, aki időnként unalmában dekázott a Nokia telefonjával. Sajátomat én is rendszeren eldobtam kétbalkezes módra, sose ment tönkre, néhány éve még kölcsönadtam húgom valami ismerősének, mert hirtelen kellett egy akármilyen telefon.
Az mit szabályoz?
Füstgázt, vagy égéslevegőt?
Üdv a tisztelt fórumozóknak. !
Ezt az anyagot korróziógátlóként ráfújhatom a rozsdás felületre előzetes rozsdaátalakító (RO 55) használata nélkül is?
Ráfújhatod, és fényes is lészen, de az adatlapja nem beszél arról, hogy rozsdát (különösen a potyogósat) eredeti állapotára visszaváltoztatja (fogaskeréknek sem növeszti újra a kopott/hiányzó fogait).
Jobb ha először rozsdaátalakítóval kezelem le a felületet?
Az adatlapja szerint én úgy értelmezem,hogy át is alakítja a rozsdát...vagy tévedek? "A NOVA ZINC a korrózióvédelmet a cink és a vas közötti galvanikus reakció révén éri el (katódos védelem). A korrózió csak a cinket támadja meg, nem az alapanyagot. Ha a NOVA ZINC réteg megsérül, nem oldódó alkalinvegyületek (cinksók) keletkeznek, azaz a felület önjavító –" A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2023
A "rozsdaátalakító" gondolom a rozsdamaróra gondolsz, az átalakítás folyamán nem tiszta vasat ad, hanem valamilyen foszfátos nem tudom mit, ezért lesz szürke a vas, és nem vasszínű. Esetleg a cink nem úgy tapad erre, mint kellene, de ezt nem tudom.
Igen,ez az. Szürke felület lesz,erre azért biztosan jól tapad a cinkspray.
Ennyire én sem vagyok tudatlan, nem beszéltem semmiféle visszanövesztésről jóember....az idézet a spray adatlapján olvasható. Nem én találtam ki köszi
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |