Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3518 / 3599
(#) mnyugger válasza adapter hozzászólására (») Okt 23, 2023 /

Köszönöm szépen. Megnézem.
(#) mnyugger hozzászólása Okt 23, 2023 /

Pihenés képpen matematika.
Az unokám kapta feladat.
"Csak össze kell vonni.
(#) pucuka válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 23, 2023 /

Mi a kérdés?
Attól tartok, ha elvégzed a kijelölt műveleteket, olyan sok mindent nem fogsz tudni összevonni.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2023
(#) gg630504 válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 23, 2023 /

Szemöldököm.
(#) Bakman válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 23, 2023 /

Szerintem egyszerűsítés a feladat, nem összevonás.

(a+b)(c+d)
a(c+d)+b(c+d)
ac+ad+bc+bd

2ac+2ad+3bc+3bd
(#) Kari55 válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 23, 2023 /

(#) zolika60 hozzászólása Okt 24, 2023 /

Mit gondoltok, milyen telefont lenne érdemes venni, a következő paraméterekkel. Legyen víz és ütésálló. Legyen benne GPS és ne törjön a zsebemben apróra. Az sem baj, ha két sim megy bele. Ráadásul ne legyen több száz ezer.
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 24, 2023 /

Majdnem minden feltételnek megfelel, ámbár GPS-ből nem mindegyik modell fér bele. SIM kártyából nagyon sok is akár.
(#) Alkotó válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 24, 2023 /

Alapvetően fontos lenne tisztázni, mit értesz ütés alatt. Egy leesés, ha rossz sarkán érintkezik a betonnal az általában végzetes.
Biztosan nincs ütésálló telefon (talán egy kicsivel ellenállóbbat találhatsz mint a többi). Ha ez elvárás, akkor nincs befutó. Esetleg mérlegeld annak lehetőségét, hogy óvod az ütésektől, vagy teszel rá valamilyen otromba tokozást, ami felfogja az ütés egy részét.
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 24, 2023 /

Méretet gondold át, enyém éppen 1 centivel hosszabb,mint ami az első zsebben jól elfér. Leülésnél éppen nem fér el a hajlatban. Előző telóm jó méret volt, csak tönkrement, azt hittem lehet 1 centivel nagyobb.
(#) Suba53 hozzászólása Okt 24, 2023 /

Kellett vennem egy 18mm-es SDS fúrószárat a napokban, mert át kell fúrnom egy kb 40cm-es falat a 16mm-es 5 rétegű fűtéscsövek számára.
Feltűnt, hogy a fúró végén a keményfém lapka kialakítása, ami a pusztítást végzi, olyan mint ha egér rágta volna meg az éleit. A sok évvel ezelőtt vásárolt kőzetfúróimnak mindnek szabályos egyenes éle van. Ennek meg úgy tűnik, hogy gyárilag apró hullámok göbök vannak kialakítva az élein. Gondolom a fúrókalapács hatékonysága egy kicsit jobb ez által.
Elgondolkodtam azon, hogy a gépiparban is a számítógépes szimulációkkal mi mindent tudnak finomítani az évtizedek óta használt szerszámok általános kialakításán. Ez lenyűgöző.
(#) Alkotó válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 24, 2023 /

Ha kipróbálod, tapasztalni fogod milyen hatékony az élcakkozás. Téglában nem próbáltam, de a betont nagyon jól viszi. Sőt, van ennek olyan változata, aminek 4 éle van (meglepődtem mikor láttam).
Szerintem abból indul ki az alapgondolat, hogy ezek a fúrók nem forgácsolnak, hanem törik maguk előtt a "kőzetet", majd ezt a töretet porítják, és ezt a port hordja ki a csigaszár. Egy ilyen cakkos homlokfelület felfogható több apró kis kalapácsnak, azaz kisebb erővel lehet azonos teljesítményt elérni.
A 40 cm-es falnál az lehet probléma, hogy már nem tudja kihordani a törmeléket, ezért a vége felé már gyakran ki kell emelni a fúrókalapácsot.
(#) Bakman válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 24, 2023 /

Azok a részek gyorsan lekopnak aztán olyan lesz, mint a régebbiek.
(#) Udvari Zsombor válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 25, 2023 /

Igen csak utálatos moly lárvának tűnik, irtsd őket, míg nem késő.
Nálunk az egyik állatunk etetéséhez használt korpából jönnek ki hasonló molyok és például a bontatlan(!) majonéz kupakjának menete alá is befészkelik magukat ezek az undorító lárvák.
(#) mnyugger hozzászólása Okt 25, 2023 /

Tudjátok e ennek a kályhának a típusát?
Van e hozzá valakinek kezelési, karbantartási leírása?
Az a probléma, hogy a kéménycső jól szelel, de a kályha füstöl.
(#) mnyugger válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 25, 2023 /

Közben megtaláltam.
Német OHRA örökégő.
Doksi is van pdf- ben.
(#) Peter65 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 25, 2023 /

Szia!
Nekem egy ilyen készülékem van már elég rég óta. Munkatelefonnak használom, már néhányszor leesett, és egyenlőre egyben van. A gombokról lassan lekopik a felirat, és a viszonylag kicsi kijelzőn elég aprók a karakterek, ezek a legfőbb panaszaim. Én nem használom a telefonon a netet, a GPS-ről sem tudok nyilatkozni. Amiért még szeretem, hogy egy töltéssel majd egy hétig el van. De lehet, te valamilyen okostelefont szeretnél.
(#) jani1987 válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 25, 2023 /

Nincs benne huzat szabályozó ami elfordult? Nálam ez okozta a bajt.
(#) jani1987 válasza Peter65 hozzászólására (») Okt 25, 2023 /

Volt egy Nokia 2700 classicom. Olyan szinten volt törés álló, hogy a többiek szeme láttára elhajítottam a francba és ezek után is működött.
(#) Tomi111 válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 25, 2023 /

Szia! Ha a tetején leveszed az 'ajtót', alatta van egy kivehető betét körben - egy füstterelő. Azt vedd ki felfelé és körben tele lesz hamuval. Kisöpröd, lepiszkálod és kész. Más trükk ebben nincs. A huzatot az oldalsó tekerővel lehet szabályozni, ami egy bimetál lemez, alul kis ajtót húzkod. Ezt ki szoktam akasztani egy dróttal a felső rácshoz, mert hajlamos hamar lezárni, és csak telekormolja a kürtöt. A felső betéten van egy Oben felirat. Erre figyelj visszarakáskor!
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2023
(#) somitomi válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 25, 2023 /

Nekem volt ismerősöm még gimis koromban, aki időnként unalmában dekázott a Nokia telefonjával. Sajátomat én is rendszeren eldobtam kétbalkezes módra, sose ment tönkre, néhány éve még kölcsönadtam húgom valami ismerősének, mert hirtelen kellett egy akármilyen telefon.
(#) mnyugger válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 25, 2023 /

Az mit szabályoz?
Füstgázt, vagy égéslevegőt?
(#) mnyugger válasza Tomi111 hozzászólására (») Okt 25, 2023 /

Ez lesz. Köszönöm.
(#) Fats Domino hozzászólása Okt 26, 2023 /

Üdv a tisztelt fórumozóknak. !
Ezt az anyagot korróziógátlóként ráfújhatom a rozsdás felületre előzetes rozsdaátalakító (RO 55) használata nélkül is?

002.JPG

(#) Gafly válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 26, 2023 / 2

Ráfújhatod, és fényes is lészen, de az adatlapja nem beszél arról, hogy rozsdát (különösen a potyogósat) eredeti állapotára visszaváltoztatja (fogaskeréknek sem növeszti újra a kopott/hiányzó fogait).
(#) Fats Domino válasza Gafly hozzászólására (») Okt 26, 2023 /

Jobb ha először rozsdaátalakítóval kezelem le a felületet?
Az adatlapja szerint én úgy értelmezem,hogy át is alakítja a rozsdát...vagy tévedek?
"A NOVA ZINC a korrózióvédelmet a cink és a vas közötti
galvanikus reakció révén éri el (katódos védelem). A
korrózió csak a cinket támadja meg, nem az
alapanyagot.
Ha a NOVA ZINC réteg megsérül, nem oldódó
alkalinvegyületek (cinksók) keletkeznek, azaz a felület
önjavító –"
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2023
(#) Gafly válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 26, 2023 /

(#) nagym6 válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 26, 2023 /

A "rozsdaátalakító" gondolom a rozsdamaróra gondolsz, az átalakítás folyamán nem tiszta vasat ad, hanem valamilyen foszfátos nem tudom mit, ezért lesz szürke a vas, és nem vasszínű. Esetleg a cink nem úgy tapad erre, mint kellene, de ezt nem tudom.
(#) Fats Domino válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 26, 2023 /

Igen,ez az. Szürke felület lesz,erre azért biztosan jól tapad a cinkspray.
(#) Fats Domino válasza Gafly hozzászólására (») Okt 26, 2023 /

Ennyire én sem vagyok tudatlan, nem beszéltem semmiféle visszanövesztésről jóember....az idézet a spray adatlapján olvasható. Nem én találtam ki köszi
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2023
Következő: »»   3518 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem