Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ugy néz ki, hogy egy komponenst az Mpeg streamből nem lát, amit mutat azok csak a különbségi jelek. Ez lehet külső zavar, vagy hiba a tunerben.
Táp hibára gondolsz, vagy a koaxon jövő zavarra?
Megzakkant a tévé tunerje, azzal kábeltévét már nem fogsz tudni nézni.
A tápot kizárnám. Lehet a koaxon, vagy a tuner szed valamit valahonnan össze, de az is lehet, hogy tönkre ment a bemenete és nem tudja magát összeszonkronizálni a streammel. Nagyon ugy néz ki, hogy az I framet nem látja, csak a többit.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2023
Megvan a hiba
Az oszlopról bejövő kábel el van osztva a modemhez és egy jel erősítőre Link, majd a jel erősítőről mennek a TV-k (Samsung is és az LG-is) amint kiiktattam a jel erősítő megjavult a kép. Ennyivel rosszabb minőségű lenne az LG TV a Samsungnál mert ugye volt egy kereszt csere és a Samsungnak semmi gondja nem volt a jel erősítővel sem?
Sajnos az ilyesmi elöfordul.
A mai napig ugyanis nincs egyöntetüen specifikálva a TV bemeneti szintje ( az antenna bemenetre és a digitális jelekre) , és lehet, hogy ez az erősitő is az analog hőskorbol származik. Ehhez jön a kábelek hossza, igy a távolbol nehéz valamit mondani. Ki szerelte be az az erősitőt?
Én szereltem be az erősítőt már több mint 2 éve, idáig hiba nélkül ment is.
Holnap rá mérek szkóppal, hogy mi mehetett el benne, mert így ránézésre nem látszik semmi az erősítőn.
Az teljesen felesleges. Azon szkoppal nem fogsz tudni semmit megmérni, még a jelszintet sem ( ahhoz egy digitális célmüszer kellene ami elég nagy ritkaság hobbi körökben).
A baj az, hogy az az erősitő ha jol látom 20 dB-t erősit, ami rengeteg. Arra 3 kimenetre 6-8 dB veszteséget lenne szabad csak kompenzálni, mert a bemeneti szint általában a maximum, amit a készülékek (modem meg a TV) fel tudnak dolgozni, a 3 kimenet okozta veszteséget kell ( szabad csak) kompenzálni. Szoval lehet, hogy tul tekerted, és a korábbi irásomban irtak miatt a tul sok jelre a 2 TV másképp reagál és sajnos itt gyakran 2-3 dB már gondot okozhat. Lehet, hogy az erősitő sem igen viseli el a kábeltv jeleit, főleg ha az eredetileg analog hálozatra lett tervezve. Egyet tehetsz, rakd vissza az erősitőt és addig csőkkentsd az erősitést amig össze nem áll a kép mindkét TV-n. Lehet, hogy emiatt esetleg egyforma hosszura kell venned mindkét TV-hez a kábeleket.
Mindegy hová tekerem a kép nem változik ugyan úgy rossz.
Alapból kb. feléig volt feltekerve a poti és több évig hiba nélkül ment, ebből is gondoltam, hogy valami megmurdelt benne esetleg az tápfeszt szűrő kondi, mert az erősítő háza 24 órában eléggé meleg volt.
Nem tudom, hogy van-e valoban ilyen kis erösitő a modern kábelTV hálozatokra. Hatalmas a különbség a néhai analog meg a mai digitális hálozatok között. A digitális hálozatokban sok nagyságrenddel több energia van, amit nem olyan könnyü kezelni. Innen a melegedés is, de az csak legkisebb probléma, de a belső felépités és alkatrész választás sem egyszerü. Lehet, hogy a hálozatban is voltak változások ( amiröl nem is tudsz) és azt nem élte tul az erösitő.
Köszi a tippet, kiszedtem azóta működik! Próbáltam kimérni, de érdekes módon dióda módba kapcsolva a multimétert sehol semmi mérhető érték, ellenállás módban MOhm-os értékek néhol már szinte szakadás mérhető. Szóval nem lettem okosabb, lehet hogy talán a forrasztással lett valami probléma vagy okozott rövidzárat.
Üdv. Z.
Régen a nagyszüleimnél volt a padláson jelerősítő, mert 2 ház 4 tévéje ment egy bejövő kábelről, míg analóg adás volt, de le lett szerelve egy kivétellel minden kábel és most IPTV van náluk dekóderrel, ami egyben a netet is adja.
Nálunk nem volt soha jelerősítő, még azután sem, hogy átálltak analógról digitálisra. A padlásunkon van két egyszerű "Y" elosztó, egyikről a szobámba jön be a tetőtér-beépítésbe, a másikról lemegy a földszintre, a modem (router) előtt is van egy "Y" elosztó, hogy megkaphassa a lenti tévé is, valamint maradt egy használaton kívüli kábel végződés az egyik földszinti szobában is. Egyedül nálam kellett egy úgynevezett "földhurok szűrő" a bejövő kábel és a dekóder közé, mert a dekóderből kijövő video jel zavarcsíkos volt, ami így kitisztult. (Igen, a tévékábelen keresztül méretes földhurok problémám volt.)
Sziasztok!
Volna egy lg uk6300mlb tv-m ami ezt a hiba jelenséget produkálja ... A káva szélén látom hogy tiszta a kép . Szerintetek javítható? Ha igen! Akkor mit kellene cseréltetni vagy cserélni? Laikus vagyok ,de ha nem muszáj ,nem viszem szerelőhöz , mert nem tehetem meg! Köszönöm a segítséget előre is! Bővebben: Link Bővebben: Link
Üdv. Hozzám került egy Samsung ue40mu6452u típusú tv, ami azt produkálja, hogy miután bedugom a konnektorba, rögtön megjelenik egy halvány sötétkék szín/háttérvilágítás és semmire nem reagál.
Készenléti led nem világít, nem villog, táv jó. Van esetleg valakinek valami ötlete? Előre is köszönöm
Szia. Ha az alaplap nem ad semmi jelet a tápnak, a háttérvilagitas aktív lesz
Tehát ha pl le van húzva az alaplap a tápról, akkor is produkálhat ilyen hibát. Visszajelzo nem világít, a háttér egyből működik áram alá helyezes után. Tehát nézz utánna az alaplapnak.
Egy Samsung TV-behangolását kérték, amit nem szívesen, de elvállaltam.
Sokadik próbálkozás után kiírta, hogy: "ha még egyszer megpróbálod, eltöröm a kezed!" Mi lehet a hiba?
Sziasztok!
Van egy SILVA SCHNEIDER 39.72 T2CS tévém. Néhány napja azt a hibát produkálja, hogy bekapcsolás után 5/15 perc múlva elsötétedik a képernyő, hang továbbra is van. Távirányítóval kikapcsolom majd be, akkor néhány percig megint megy. Ezt eljátszom 5 - 10 alkalommal, utána a képernyő bal oldali kb 1/3-a kicsit sötétebb lesz, ezután nem sötétedik el. Ha az első bekapcsolás után a baloldal sötétebben jön be akkor így működik tovább. Még nem szedtem szét, próbálok rajzot keresni, nem sok sikerrel. Ezt mi okozhatja, hol keressem a hibát? Háttérvilágítás, kijelző, táp? A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2023
Köszi a tippet! Nekem is ez volt a gyanúm. Van egy halott Dimarsonom, (vélhetően procihibás, nem reagál semmire) ideiglenesen megpróbálom annak a háttérvilágításából pótolni a hibás ledet. Addig talán kibírja, amíg összeszedek egy kis pénzt új tv-re.
Ha a kijelző széle sötétedik el, akkor peremvilágításos és annál esélytelen a LED-csere.
Nem a széle sötétebb. Talán látszik a fotón.
Szia. Ha mondjuk egész hosszában vízszintbe sötét a kép, ahol a ledek jobb vagy bal oldalt vannak, és egy néhány kiég, az egész kép, ahol nem világít a led, ott jobb oldaltól bal oldalig sötét lesz.
Te esetedben látni hogy a kép bal oldalsó része fentről le sötétebb. Azt jelenti hogy az élvilágított ledek itt a tv alsó-felső részében vannak. Tehát ha a led már adja meg magát, és hol világit hol nem, akkor az igy fog kinezni. *Samsung néhány modeljén gyakori volt ez a probléma, ott a led még meg is égette a műanyag diffúzort. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2023
A háttérvilágítást minimumra állítva, néha vibrál, de nem sötétedik el. Talán a héten lesz másik tv, azt még megvárom a szétszedéssel.
Igen, ez egyértelmű háttérvilágítás hiba. Vibráló led, tehát hol megy hol nem, hol vibrál. Megadta már magát.
Egy éve is elmúlt már hogy ennek a készüléknek a megjavításába fogtál. Kérdezném hogy sikeres volt-e végeredmény, mert nálam pontosan ez a fajta készülék van javítási szándékkal.
Szia! Ha kérdezek itt és utána sikerül a javítás,akkor azt is megírom az adott fórumon.Sajnos ezt a tévét nem tudtam megjavítani. Szerintem kijelző hibás volt,de máig sem tudom igazán.Esetleg alaplap,netalán t-con
Üdv mindenkinek! Szeretnék segîtséget kérni tv szerelésben!
Van egy LG - 32LE2R típusú tv-m nem kapcsol be csak zúg a kondi a táp részén próbálna bekapcsolni csak halvány sötét kép van. Biztosîtékja az jó ,hogy esetleg merre felé induljak el? Meg egy kapcsolási rajzot kérhetnék-e ?Előre is köszönöm!
Szia! Minimum 2 db púpos zöld kondenzátort látok ott, de a többi is cserére szorulhat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |