Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Nem tudom hogy ezek közt a klónok közt van -e valamilyen különbség műszaki tartalomban, vagy esetleg mennyire kompatibilisek egymással. Mondjuk az lenne a logikus ha lenne köztük kompatibilitás.
Mondjuk a páka csatlakozó gondolom hogy valamiféle standard dugó és aljzat. Akkor elvileg cserélgethetők a pákák az állomások közt.
Csak mert mindkettő kerámia fűtőbetétjéből 4 vezeték lóg ki 2 fűtés 2 thermo.
Az aljzatba is ugyanoda van bekötve.Én kb ennyit tudok róla,nem tudom milyen a thermoelem és a fütőbetét
Mi alapjàn lehet megàllapítani,hogy egy pàka kompatibilis e egy màsikkal?
Ha megmérem a páka fütőelem ellenállását az nálam 14 ohm és több mint valószínű K hőelem van benne. Pl találtam egy YIHUA 907A pákát szintén 14ohmos és K hőelemes Itt azt írják Akkor ez már valószínű kompatibilis,nemde?
Szia! Nem tudnád megmérni a ZD 929C pákád fűtőszálainak ellenálását?
Segítségül csatolom a pin kiosztást A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2023
3-5 láb közt mért értéket kell mérni?
Nagy nehezen talán 8Ω , de elég bizonytalan. Sajnos csak mérőtűvel tudtam érintkezni azt meg nem tudtam elég pontosan fixálni.
Köszi,teljesen hihető a 8 ohm,akkor az kicsit más.
Lehet hogy ezek a pákák kompatibilisek. Rákerestem a fűtőbetétre és van azonos típus szám. Zhongdi ZD-929 (78-201B), DURATOOL 78-201B
Sziasztok!
Úgy néz ki kifogyott a meleg a Aoyue forrólevegős pákámból! Van most valami "best buy" 100ezer alatt?? Van valami olyan "fícsőr" amiért érdemes pénzt adni??
Azok.
Ilyen gyártmányú a kiforrasztóm, ezért:
https://www.tme.eu/hu/details/sp-1011dlr/forrolevegos-allomasok/sol...-peak/ vagy, mert ez hasonlít megjelenésében a régi Aoyue-re: https://www.tme.eu/hu/details/tmt-ha300/forrolevegos-allomasok/ther...onics/ Ki melyikre szavaz?
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Yihua 982 forrasztóállomással? Kinézetre a páka része JBC klónnak néz ki. Az eredeti JBC pákahegy kompatibilis lehet a készülékkel? A 210-es sorozathoz képest vannak eltérések az adatokban azt látom, de megéri az árát?
Üdv! Van valakinek tapasztalata ezzel a forrasztó állomással? https://www.aliexpress.com/item/1005005309900303.html
Nekem az elődje van, a 8586-os. 2016 májusában vettem, azóta teszi a dolgát.
Havi 1-2 alkalommal használom, 1-1 panel beültetéshez, vagy javításhoz. Idáig még hiba nélkül. Levegős részével pl. 64 lábú PIC-et is simán ki lehet forrasztani ( PICKIT 3 javítása), PIC is, panel is sértetlen maradt. Ennyi pénzért szerintem bőven megéri!
Köszönöm a gyors megnyugtató választ akkor remélem használható lesz ez is. Rendeltél már hozzá pákahegyet? Ha igen kérnék egy linket honnan.
Sziasztok!
Tervbe van egy vákuumos kiforrasztó állomás beszerzése, persze csak hobbi célra,nem ipari méretben történő használatra. Találtam egyet , ami árban is meg felelne. Ismeri valaki ezt a tipust,vagy van valakinek tapasztalata vele? Ahogy néztem,pótalkatrészt is lehet hozzá kapni, csak az a kérdés,hogy mennyire használható? Vagy ha valaki tud egy jobb tipust, ami nem sokkal drágább, akkor az is érdekelne.
Sziasztok. JCD 8898 forrrasztó állomást és még jó pár dolgot rendeltem Aliexpresszről. A helyzet, hogy elmentegettem könyvjelzőnek a linkeket, hogy egyszerre adom le a rendeléseket. A forrasztóállomásnál hiába választottam ki a 220V-os modellt, a könyvjelzőnél visszaállt 110 US Plug-ra, és így került megrendelésre. Kérdésem az, hogy küldjem vissza, vagy megéri átalakítani 230 V-ra. Külföldi oldalakon 220V -> 110V-os trafót javasolják.
Üdv: Kala
Ha nemrég rendelted, lehet törölni a megrendelést...
Én ezt vettem lassan 2 éve. Nincs napi használatben, de pár Commodore javításnál és egyéb bontásnál nagyon nagy segítség volt.
Szóval egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem.
Köszi, néztem ezt a tipust is. Még nem döntöttem. Minden esetre olyat akarok venni, amihez minden alkatrész beszerezhető itthon.
Sziasztok!
Segítséget szretnék kérni abban hogy a Plato gyártmányu pákahegyek mennyire tartósak? Valaszokat előre is köszönöm.
Anno a kattogós wellerhez sikerült vennem. Majdnem újszerű, ha ki nem dobtam azonnal - mivel nem tapadt ráaz ón.
A Plato hegyek majdnem egyenértékűek az eredeti Wellerrel.
Ha nem tapad rá az ón, aktivátort kell használni (a Wellernél is!) https://wellerbolt.hu/weller-tip-activator
Gyári hegynél ilyet sosem tapasztaltam, ezért állításod kétkedve fogadom.. Mitől volna egy gyári új hegy oxidált? Lehet, hogy van is ilyen kenőcsöm, mivel annak idején minden sz@rt megvettem, amit megláttam. Ha előkerül, kipróbálom - köszönettel.
Sziasztok!
Van egy Fahrenheit 28523 gáz pákám. Az lenne vele a problémám hogy pár forrasztás után tönkre megy a hegy. Nagyon hamar. Ez mi miatt lehet ? Ennyire rossz minőségű lenne a hegy ? Már megpróbáltam azt is hogy csak 3-asra vagy 2-esre veszem a szabályzóját. Így nem fűti fel annyira a hegyét. Sajnos ez is csak egy kicsit segített. A hegy amit vásároltam bele az a 28950-es.
A gázos pákák könnyen túl tudják melegíteni a pákahegyet, elég nehéz "belőni" az optimális hőmérsékletet. A Fahrenheit pákák pedig eleve nem a hosszú élettartamú pákahegyekről ismertek.
Ha "terepen" kell forrasztanod, lehet, hogy akkor is jobban jársz valamilyen akku-ról is használható pákával, ill. forrasztóállomással.
Jelenleg a kedvenc pákám Hakko T12. Bár elvileg 24V-os, 19V-os laptop töltőről használom. Ha statikusan érzékeny áramkört kell forrasztanom, parkside 20v-os akkuról vidáman elmegy. Még a 2Ah kapacitású is bőven elegendő több mint egy óráig, viszont a Lidl-Ben akciósan szokott lenni 4Ah kapacitású 9999Ft-ért. Az akár terepre is több mint elég.
Az se rossz, de a JBC az simán működik 12V-ról azzal a kínai szabályozóval amit magam is után építettem, nyilván 12V-ról nem kell tőle csodát várni. Illetve, múltkor kipróbáltam, ha van egy pontosan 5V-os feszültségforrás, arra simán minden nélkül rá lehet tenni a C245-ös hegyeket, 345 fok környékén fog működni, nyilván hőfokszabályozás nélkül, azaz ha nagy a hőelvonás akkor nem tud után fűteni (kb. 10W lesz maximum), de egy nyákon a forrszemeket meg lehet forrasztani vele.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |