Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Ahogy elnézem a videóidat, a te óramániád felülmúlja jpocok-ét is.
Egyébként az utolsó órádban egy kis lustaságot érzek. A WS ledeket meghajtó elektronika a korábbiakhoz képest igencsak le van egyszerűsítve. Mindenesetre ez már életmű. Gratulálok hozzájuk.
Köszönöm ! A lustaságot nem értem. (egyébként még nincs készen) a fejlesztés még folyik .
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2023
Azt értettem ez alatt, hogy a WS ledek mögé nem kell külön meghajtó hardver. Csak egy kis lábszámú kontroller kell egy RTC-vel.
Bárha ha a RTC-t elhagyod, a program sokat bonyolódik. A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2023
Sajnos nagy lábszámú pic kellett hozzá 18f26k20 lett, mert a 16f es kontrollerek közt nem találtam olyat ami a 124 ledet bírta volna memóriával , az RTC nálam alap (a belső óra nem elég pontos )
Csak hogy a lustaságot kicsit cáfoljam , a vezérlő nyák két órába is jó (ebbe és az előtte készült 7szegmenses+ledkörös jószágba) Rajta az RTC a 74595 sor meghajtása a Ws led + a DHT22 bemenet . Ja és az icsp bemenet hogy szétszerelgetés nélkül mehessen a fejlesztés .
Hi-hi!
Hol a RAM, ROM vagy a CPU? De lehet mikrovezerlős. A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2023
Álca, valahogy csak kell hívni a drogos cuccot
Elsőre csak odáig olvastam, hogy "számítógépes ecset", de így már értem.
Ilyen az, amikor a kínait szlovák átiratból fordítják magyarra.
Okosecset.
Ma már minden tárgy okosodik, én meg hülyülök.
A Föld össz-intelligenciája állandó!
Régebben csak az volt a probléma, hogy egyre többen osztoztunk rajta. Ma már a mindenféle eszközök is lenyúlnak belőle egy folyamatosan növekvő részt... Idézet: Olyan sokan azért nem . „egyre többen osztoztunk rajta.”
Kicsit több mint nyolc milliárdan. Persze nem egyforma mértékben.
Az egyik este belenéztem a Geszti műsorába, éppen a Nagy Ervinnel beszélgetett és azt kérzte tőle, hogy: - Honnan tudod, hogy már megöregedtél?
- .... ??? - Onnan, hogy már külön alszol a fogaidtól is.
Akkor ezek szerint még nem vagyok öreg, mert együtt alszok a fogaimmal és a párommal. Csak ő hagyta el a fogait.
Pedig onnan is tudhatná, hogy elmegy bokszolni és mindjárt kiütik.
Nekem már két éve minden nap van testen kívüli élményem.
Szájon kívül mosok fogat.
Én is tizen éve fütyürészve mosok fogat.
Ez nem az apróhirdetésbe való??? Modik nehogy letockoljanak!
Nekem már tartalék is van, az előző. Most "frissítettem".
Idézet: Annak is meglehet az előnye. „és a párommal. Csak ő hagyta el a fogait.”
Engem maga a kormeghatározás ilyen formája nevettetett meg, nem hallottam még. Nem akartam én ebből vallomásokat visszahallani. A nejem apjával (nem szeretem azt a szót ami ideillik) dolgozgattam a határban és az "öreg" szendvicset kapott zsemlébe csomagolva és a "kirakat" már neki ragasztva volt és amikor beleharapott a zselébe és nagyot húzott a kezével a nagyobb falat leszakításáért hát benne maradt a kirakat egy része. Az öreg nézte, hogy mi is történt valójában és csendben csak annyit mondott, hogy "a többit most már edd meg magad".
Nem feltétlenül kormeghatározás. Feleségemnek több saját foga volt még néhány éve, mint nekem, de elvitte a kemoterápia. Sok fiatalabb falubeli évek óta zsebben is tudja hordani a fogait. Sok oka van, főleg genetikai. Apósom nem sűrűn mosott fogat, mégis majdnem az összeset vele temették.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |