Fórum témák
» Több friss téma |
5 -> 12 pl.: Bővebben: Link
12 -> 24 pl.: Bővebben: Link ezek szigetelt DC-DC konverterek, a kiemeneteket úgy kötöd, ahogy akarod. A pozitív kimenetet vissza lehet kötni a bemenet GND-re, így a megmaradt kimeneti láb lesz a negatív feszültség. Ha kicsit zajosabb feszültség is megfelel, akkor pl. az ICL7662 nevű IC is jó lehet igaz, ez kíván két kondenzátort is maga mellé.
Köszönöm, ezt ismerem, már készítettem néhány tápot ezzel az IC-vel. Kicsit munkás és viszonylag nagy. Lehel, hogy mégis ez lesz?!
Köszönöm, ennek még utána kell néznem - beszerzési idő - !
Ha vasárnap estig megrendeled, szerdán át is veheted, már ha van raktáron az adott alkatrész.
Közben találtam itthon 2db 34063-at. Remélem vasárnap már készen lesz..(az infót köszönöm, még szükség lehet rá).
Üdv!
Valóban jó távol vannak. Nézegetek egy másik megoldást, eddig jól működik. xl4015 van rajta. Van esetleg tapasztalatod ezzel a modullal?
A modulokkal nincs, én mindíg magam terveztem az ilyeneket. A lényeg az, hogy, ha 5V 2A a terhelésed, akkor olyat válassz, ami erre a terhelésre van méretezve és rendben lesz.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2023
Sziasztok!
Van valakinek bevált DC-DC konverter kapcsolása, ami a 325V-os DC feszültségből (egyenirányított 230V AC) 200-240V DC-t állít elő maximum 200mA-es áramerősség mellett? A buck topológia is megfelel, nem szükséges a galvanikus leválasztás. Köszönöm előre is a válaszokat!
Itt van ami neked kell. egyszerü és bolondbiztos. a kontelban beszerezhetö kb 300ft. (munkásotthon ut)
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2023
Ez szuper, nagyon köszönöm!
Tisztelt Urak!
DC-DC konvertert keresek az alábbi paraméterekkel: Bemenete 48V, kimenete 30-40V között állítható, feszültséggenerátoros módban. Kimenő áram kb 10A. Aktív hűtés nem probléma. A fenti paraméterekkel nem igazán találok készen kapható eszközt. Fontos, hogy elsődlegesen tanúsítvánnyal rendelkező típust keresnék, nem a párezer forintos kínai csodamodulokat. Megbízható, tartósan terhelhető konverter vásárlása a cél. Költségvetési keretünk kb 50-70e Ft max. Segítségeteket előre is köszönöm.
Sziasztok! 46-48Volt egyenfeszültségről szeretnék 12Volt egyenfeszültséget, a felvett áram változó 20-70mA. Próbáltam 560ohmos ellenállással (5wattos) is idővel nagyon kezdett melegedni. Több órás üzemidőre lenne szükség. Tudtok erre valami egyszerű megoldást? Egy erősítőbe lenne belerakva egy lossless bluetooth dekóder.
Szia! Egy ilyen konverterrel megoldhatod a táplálást. Mielőtt rákötöd a táplálandó eszközre, be kell állítani a kimeneti feszültséget.
Köszönöm a segítséged keresgettem, de nem találtam ilyen bemenő feszültséggel. Meg is rendelem.
Sziasztok!
Új vagyok még itt és egyből egy kéréssel jöttem. Egy összetetteb projekten dolgozom, ahol segítségre lenne szükségem. A kérésem tehát: keresek egy „mentort”, aki átnézné a kapcsolási rajzokat, azokon módosít, ha szükséges némi magyarázat kíséretében. Programozni nem kell! A rám fordított idődet kifizetem! Hozzávetőlegesen ezekről lenne szó: - Buck konverter, - ESP32-S3, - PWM modul, - Gyro mcu, - current sensors Ha érdekes számodra a feladat, kérlek írj! üdv, gabap
Hello! Üdv a fórumon! Itt a kollégák ingyen és szívesen segítenek, amiben tudnak és erejükből telik. A fórum szabályzat szerint ilyen jellegű kérést, csak az apróhirdetési rovatban lehet feltenni.
Nekem kellene egy ilyen csak minusz tápra is. Azaz szimmetrikus tápra kell.
Hali!!
esetleg: https://vi.aliexpress.com/item/1005003682245745.html de van kisebb bemenőfeszre, nagyobb áramra is, csak keresni kell Ez egy bemenő tápból csinál +- tápot
Nekem pont a nagy bemenő feszültség kell.
Szia!
Így érti a gyártó "költő"? Melléklet törölve! A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2023
Moderátor által szerkesztve
Miért lenne úgy? VI -> Voltage Input
VO -> Voltage Output EN: Enable GND-> Ground közös pont ehhez képest lesz +xx és -xx kimenet Irtam egy bemenet, két kimenet... Vagy félreértelmeztem, milyen szimmetrikus cuccra van szükséged A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2023
Szerintem kérd meg a moderátorokat, vegyék ki a fenti képedet, mert az utókor megtalálja majd a gugli segítségével ezt a hibás bekötést...
Szia!
Oké, hibás volt a melléklet bekötés jelölése(általam). A "költő" kifejezésre a gyártót kérdeztem. Viszont nekem egy szimmetrikus tápa kellene dc-dc konverter. Nem egy szimpla tápból akarok szimmetrikusat.
Pl: TEL2-4812.
Elnézést, összekevertem gabap igényeivel.
2 db. Traco Power TEL15-4813.
Jó ára van!!!!
Ez tény, cserébe leválasztott és tényleg tudja azt, ami rá van írva/benne van az adatlapban.
Sziasztok,
Szeretnék építeni egy galvanikusan elválasztott DC/DC konvertert, a következő paraméterekkel; Bemenet; 5-12V, Kimenet; 6x 5V/0,1A (mind független egymástól) Van valakinek esetleg bevált kapcsolása? Előre is köszönöm!
Üdv!
Hasonló kellene nekem is... Galvanikusan leválasztva. DC 9-18V be és ki 5V 0.5A |
Bejelentkezés
Hirdetés |