Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Azért a hibaarány se rossz. 12-15 ből 1, első tesztre. és két sorozatból is.....
Igen de ott nincs ilyen biztosikék vagy mi a franc.
Kényelmetlen lehet az ágakon ülve kutatni
Szia!
Más ezt francia kártyával teszi.......Jobban is keres vele!
Főleg, ha nem az elrakott pár db volt a jó esetleg...
Na, tehát: Főleg, ha az elrakott pár db volt csak jó esetleg...
Ezt mond el azoknak a titánoknak, akik évtizedekig még egy csavart sem huznak meg vagy nem cserélnek ki 2-3 m kábelt s egyszercsak kiderül, hogy a szerkezet müködésképtelen ( lásd a HÉVet, de a sogorék legujabb railjet vonatainak egy részét).
Egy ilyen elektronikus iránytüvel foglalkozok. Minden jol müködik, de irto érzékeny. Még a hozzávezetö huzalok is zavarhatják. Vajon mi lehet a csipben ? ( HMC5883L). Az adatlapon csak a funkcioját irják le de nem a belsö világát. Csak azt irják, hogy magnetoresistiv szenzorok vannak benne. Egy rajzon valaki tekercseknek rajzolta.
Hall-effektus alapján működő szenzorok, mint az egyenáramot is mérni tudó lakatfogókban.
Az érdekesség az, ami egy kis fejfájást okoz, hogy egy csupasz rézdrot is befolyásolja ezért kétlem egy kicsit, hogy csak Hall szenzorrol van szo.
Én is ezt tapasztaltam amikor játszottam egy-két példánnyal. Gondolom azért ennyire érzékenyek, mert semmilyen árnyékolás nincs körülöttük, különben nem működnének, másrészt a föld mégneses ereje elenyésző és azt kell valahogy érzékelniük.
Adatlap szerint nem hall:
Idézet: „The Honeywell HMC5883L magnetoresistive sensor circuit is a trio of sensors and application specific support circuits to measure magnetic fields. With power supply applied, the sensor converts any incident magnetic field in the sensitive axis directions to a differential voltage output. The magnetoresistive sensors are made of a nickel-iron (Permalloy) thin-film and patterned as a resistive strip element. In the presence of a magnetic field, a change in the bridge resistive elements causes a corresponding change in voltage across the bridge outputs. These resistive elements are aligned together to have a common sensitive axis (indicated by arrows in the pinout diagram) that will provide positive voltage change with magnetic fields increasing in the sensitive direction. Because the output is only proportional to the magnetic field component along its axis, additional sensor bridges are placed at orthogonal directions to permit accurate measurement of magnetic field in any orientation. ” De már nagyon öreg, azóta van már sokkal újabb és jobb is.
Öreg nem öreg, mégis ezt tartják a mai napig a legjobbnak.
Van egy kollégám, aki privátban rácuppant ezekre az érzékelőkre, és alkalmazásukra.
Fél óra alatt nagyon sokat tanultam (és utána is olvastam), és akkor még kézbe véve nem is fogtam meg csütörtökön. Azért ez is olyan mint a merre forduljak? Nyugaton kolbászból van a kerítés: Keleten kerítésből van a kolbász.
Ezt esetleg meg lehet nézni olyan platformon is, ami nem követeli, hogy jelentkezzek be?
Behúzod a puzzle-t és kiXeled a bejelentkező ablakot, tadamm!
Én behódoltam a gyerek miatt. 90% baromság, de van néha gyöngyszem.
Nálam nincs puzzle, és nem lehet kiixelni a bejelentkező ablakot sem.
U.I. Mobiltelefonon nűködött amit javasoltál. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2023
rgb led bele és kész a látvány Baromi jó
Sajnos csak videón látszik , élőben nem .
Jégmentesítő
Érdekes adatok a képen. Ugyanez a szövegben a második képen. A weboldalon nem tudtam szöveget kijelölni.
Ha kifotóztad, be is karikázhattad volna az "érdekességet", hacsak nem az az érdekes ebben, hogy nem tudtad kijelölni/kimásolni.
ETO2G TERMOSZTÁT MŰSZAKI ADATOK TÁPFESZÜLTSÉG 120/240V AC +-10% 50/60HZ BEÉPÍTETT ELEKTRONIKUS TÁPEGYSÉG 0, 24V DC 8VA 3 KIMENETI RELÉ 0, 3 X 16A RIASZTÁS RELÉ MAX. 5A BE/KI DIFFERENCIÁL 0, 3 C HŐMÉRSÉKLET TARTOMÁNY 0, 0 C - + 5 C VÉDETTSÉG IP 20 BESZERELÉSI MÉRETEK MAGASSÁGXSZÉLESSÉGXMÉLYSÉG 90mmX156mmx45mm |
Bejelentkezés
Hirdetés |