Fórum témák
» Több friss téma |
Egy 265 Ah-s akkut mennyi idő alatt fog feltöltenI max 2 A-el?
Ezt kiszámoltad? Jó lesz így neked? Kb. egy hét!!!
Persze hogy jó lesz. Mivelhogy "zseblámpa", powerbank, rádió és meg még ki tudja mi lesz belőle. Később megpróbálok szerezni hozzá egy nagyobb adaptert és azzal fogom összeépíteni hogy csak konnektorba kelljen dugni.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2023
Sziasztok,
18650-es cellát keresek beépített USB C-s töltővel. Tudnátok ajánlani bevált típust / beszerzési forrást? A helyen ahova szánom folyamatos max. 1W terhelésnek volna kitéve (ebbe igyekeztem belekalkulálni a step up konverter veszteségét is), de a helyszűke miatt sajnos csak egy kompakt cellában gondolkodhatok (altoids doboz). Bővebben: Link Köszönöm.
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy van egy ajándékba kapott használt drón s nincs meg az aksi töltője. Kérdésem az lenne, hogy hány volt illetve hány amperrel lehet tölteni? Labortápról/val akarom egyenlőre feltölteni. Akksi ami benne van: 3.7V 1800mAh Battery 903048 Lithium Polymer Most 4V-al s félamperrel töltöm, nem melegszik Válaszokat előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2023
Szia!
4,2 V-ig lehet tölteni. A 0,5 A-es töltés még OK lehet, de én kicsit kevesebb áramerősséggel tölteném. Én az áramkorlátot 0,2 A- max 0,4 A-ra állítanám be.
Valami ilyesmi?
Vegyél hozzá egy ilyen töltő modult, és az biztonsággal fogja tölteni. Erre van kitalálva. A töltő modult egy 5V-os USB dugasztápról lehet működtetni. A kimeneteire értelem szerűen ( +/- ) két kábelt érdemes forrasztani, aminek a végére agy dupla tüske, ami az akku csatlakozójába illeszkedik, és kész is vagy. A piros a "+", a fekete a "-" erre ügyelj. A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2023
Sziasztok!
Viomi s9 robot porszívóban megadta magát az akku, ehhez keresek cseredarabot. Xiaomishopban egyáltalán nem találtam, emag hozott egy találatot, az övé 5400mAh 22000-ért. Következő próba aliexpressz, itt meg a max ár 13000 körül van, egyébként 7000 körül. Ami ijesztő az az, hogy nem ritkán 12000mAh-ként árulják. Sejtem hogy nem minden van úgy ahogy mondják, de most akkor mit vegyek?
Valószínűleg 18650 aksi van benne. Azután kellene megbízható forrást szerezni és már akár te is ki tudod cserélni. Sőt lehet csak pár cella töltöttsége ment el és egy külön töltés helyrehozza.
Én is erre gondoltam. Mekkora a reális mAh érték amit keressek? Az 5400, vagy a 12000? Sőt volt 17, meg huszonvalamennyi is. Gondolom az már biztosan kamu.
Hello! Tapasztalatom szerint a 18650-nél a 3000mAh feletti, mind kamu..
Köszönöm!
Akkor ha ezek 2P4S formátumban vannak, akkor 6000 körül lesz valós az értéke, ilyet keressek?
Na sziasztok.
Vettem egy 13s6p építő készletet Bővebben: Link ami távtartókat bms-t és összekötő lemezeket is tartalmazza. Rendeltem innen a hestore-ból egy ponthegesztőt is hozzá csak épp nincs raktáron nekik de majd megjön. Azzal még viszont mindíg bajban vagyok hogy milyen cellákat rakjak bele. 3000mah lenne jó de az áramtűréssel nem vagyok képbe. Körülbelül 20amper a fogyasztás és ugye 6 cella van párhuzamosan. Ami a fő kérdés hogy az áramtűrés cellánként legyen ugyanannyi vagy a 6 párhuzamos cella összeadódását érdemes figyelni. Tudom lehet balga a kérdés de inkább tapasztaltabbakat kérdezném akik már megjárták az iskoláját hogy mi hogyan jobb.
Ha 18650 cellát akarsz venni, akkor 6000-est ne keress mert olyan nincs már proli leírta.
Fizikailag 3000-3400mAh ami befér a 18650 méretbe. Tehát olyat keress. A problémát inkább az fogja okozni, hogy ha kínából rendeled, ott akár az 1000mAh -s cellákra is simán ráír(hat)ják, hogy 3000mAh, és most ez csak egy példa. Ha kínából akarsz rendelni, jól meg kell fontolni melyik eladótól. Lehetőleg olyantól, aki tett fel legalább adatlapot a kínált cellájáról, mert akkor legalább tudsz reklamálni ha kevesebb a valós érték mint amit hirdet. Persze ez csak akkor lehetséges, ha van hozzá normális műszered is amivel le tudod mérni. A másik fontos dolog, hogy a visszajelzések közt legyen normális is, lehetőleg olyan aki kimérte és képpel bizonyította a kapacitást. Az öt csillagos értékelésekkel ahol egy kumma szöveg nincs, vagy legfeljebb annyi, hogy Ty, Ok, és hasonlókkal semmire nem mész, hajadra kenheted. Ilyen értékeléseket venni is lehet, tehát nem releváns.
Arról van szó, hogy például ez szinte biztosan kamu, mert a 12000mAh gyanúsan sok.
De ha csak 5200mAh van ráírva, akkor lehet hogy tényleg annyi. Erre mondtam a 6000-et, nem cellánként nyilván. A fentiek miatt kértem ki a véleményeteket, hogy szerintetek melyiket érdemes megvenni? Nem cellánként akarom venni, hanem egy ilyet, ami a gépbe való. (Elvileg) A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2023
Ha hat cellát kötsz párhuzamosan akkor hatszor annyi árammal terhelheted.
Tehát ha 3Ah cellából ami 1C kisütőáramot bír leadni, az 3A leadására képes. Ha olcsóbb cellákat választasz aminek a kisütő árama 0.5C lehet, az 1.5A leadására képes. Meg vannak az ipari cellák amik akár 2-5 C állandó, vagy ennél nagyobb szakaszos terhelést is kibírnak. Szóval ha normál 3Ah-s 1C terhelhetőségű cellából kötsz párhuzamosan 6db-ot, akkor a kimenő áramod 3*6A=18A lehet. Persze ez csak akkor áll fent, ha nem gagyi vagy hamis cellákat veszel, hanem a valós kapacitása megvan. Ezt kb csak adatlapból tudod kideríteni, ami a valós kapacitás mellett a kisütési "C" rátát is tartalmazza.
12Ah 2P -be nem fér be az biztos. Legfeljebb 4P -be.
De ha a háromból egyet már elírtak, vajon mennyire megbízható a másik két adat? Ez eddig csak lottó. Ha másoknál is megtalálhatóak ezek a méretek ezekkel az adatokkal, az még akár igaz is lehet, legalább is az 5200 meg a 6400. Viszont a 7000 is már nagyon a plafon. A probléma mindkét eladóval annyi, hogy adatlap nyista, értékelés szintén nyista. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2023
Amiket linkeltél akku pakkok, azokban 8db cella van. Kettesével párhuzamosan, négyszer.
Így adja ki a 14,4V névleges feszültséget. A kettesével párhuzamosított cellák esetén simán lehet 5200mAh kapacitásokkal számolni, ha abban valóban 2600mAh cellák vannak beépítve, amit ugye nem tudsz ellenőrizni, csak ha már megvetted, és van hozzá megfelelő műszered. Kínából rendelt cuccoknál az akkukra nyomtatott kapacitás értékeknek sokszor semmi köze a cellák valós kapacitásához. Én kaptam 6800mAh cellákat egy ismerősömtől, ( gyönyörű cella burkolaton virított a 6800mAh felirat ) hogy hamar lemerül a fejlámpájában. Mérve a kapacitást kb. 2-300mAh volt a maximum. Szkeptikusnak kell lenni sajnos.
SAMSUNG INR18650 30Q lenne az egyik célpont. Akkor elméletileg jó is lehet.
Ha valóban eredeti akkor igen.
Most az eladókat csak random választottam a szemléltetés kedvéért. A lényeg az volt, hogy az 5200-asok vélhetőleg talán tényleg annyik. A kiválasztás további szempontja az értékelések száma lesz, plusz egy adag szerencse. Remélem bejön.
igen, de ez nem jelenti azt hogy ha veszel valamit a 3000-res lesz, hanem ha megbízható gyártótól veszel háromezrest jó drágán, akkor az majd annyi lesz.
Mert itt van előttem egy gagyi, amit feltöltöttem 660mAh volt, gondoltam, oké 880 van ráírva. Aztán amikor a másikat töltöttem, az 1000mAh volt. "Na nemá!" gondoltam, ez több mint ami rá van írva? Aztán akkor olvasom, hogy 8800mAh van ráírva. Csak én kapásból nem is olvastam annak. A kivezetés szerint védelemnek is kellene benne lenni, de látható, hogy az sincs benne. Pedig a kettő akksi a töltőjében egyszerűen párhuzamosan van kötve. Na az érdekes lenne, a egyik le van merítve, a másik feltöltve és bedugja valaki. Lehet tűzijáték lenne. Mondjuk a töltőben is megdöglött a töltő Ic, így ez nem fenyegeti.. Na, így állnak ezek a dolgok..
Itt az apróban is árultak 30A-es 18650-es cellákat, az akár önmagában is elég lenne, a kapacitása miatt nem elég, azért kell több párhuzamosan.
Hát a bizonytalanságom eddig is megvolt köszi
Próbálom a jó utat megtalálni.
A mai sumák világban két biztos van. A rendőr, meg hogy meghalunk..
A harmadik meg az, hogy a tehénsza. (bocsánat lepény) mindig lapjára esik.
Ja, meg amúgy az adó is az. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2023
Sziasztok!
Matebo ASC 30 töltő nem indul be. A nagyfesz kondin megvan a DC 320V a p5nk80z feten viszont már nincs vezérlés. A ledek sem világítanak. Szkópom van. A TH20594 és az MLX02367A gyanakszok. Kb hol mit kellene mérnem?
A segédfeszültséget előállító rész rendben van? A 13003 kollektorán megvan a hálózatról egyenirányított puffer feszültsége? A 67A tápfeszültsége megvan?
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2023
" Matebo" ???? Ez a METABO kínai utánzása?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |