Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1110 / 1144
(#) Ronin válasza img hozzászólására (») Feb 12, 2024 /

Minden a helyén van.De azért érdekes hogy a win jónak látja, közben meg nem csinál semmit.
(#) bbb válasza Ronin hozzászólására (») Feb 13, 2024 / 1

Ez olyankor van, amikor rossz illesztőprogram kerül rá. A windowsupdate tartalmaz illesztőprogramokat, amik általában megfelelőek, de néhány esetben hibásak. pl. a realtek hálókártyáknál és hangkártyáknál fordul elő sokszor, hogy látszólag minden rendben van, de a hangkártya nem szólal meg, a hálókártya meg folyamatosan eldobja a kapcsolatot. A gyártó oldaláról letöltött illesztővel meg csodálatosan mennek.
(#) img válasza img hozzászólására (») Feb 13, 2024 /

Rámértem: 0.845 voltnál jár.
(#) Ronin válasza bbb hozzászólására (») Feb 13, 2024 /

Mint kiderült figyelmetlen voltam. A pajti rosszul tette be a leszorítópöcköt, és elsőre nem láttam meg. De másodszorra igen.
(#) Macsek71 hozzászólása Feb 15, 2024 /

Megerősítést szeretnék kérni :

Gyerekek lakásába optikán érkezik a világháló. A szolgáltató modem-routere "áteresztő" módban dolgozik, egy régi megabites router szórja a WiFit, illetve adja tovább kábelen egy PCnek. Fő terheléskor egy konzol, 2-3 telefon is lóg a WiFin, ekkor gyakran nem marad sávszélesség a PCnek.
Tudom a megoldás egy gigabites modernebb router lenne, de pillanatnyilag ....
Vészmegoldásnak jó lehetne, ha a szolgáltatói routerre visszakapcsoltatnám a wifit, és a konzolt átirányítanánk oda ?

Optikán 1000 Mbit érkezik.
A konzol médialejátszónak van használva tecsövedről
(#) img válasza Macsek71 hozzászólására (») Feb 15, 2024 /

Üdv!

Csak akkor, ha az ismeretlen típusú routered kevés ennyi eszköz hardveres NAT-olásához, mert a szolgáltatótól kapott sávszélesség és csomagpriorizálás ugyanolyan marad függetlenül attól, hogy hol csatlakozik be a konzol.

Inkább kapcsolják le a trrentet, mert az a sok száz ill. ezer kapcsolatával bármit meg tud fogni.
(#) Udvari Zsombor válasza Macsek71 hozzászólására (») Feb 15, 2024 /

Ha a szolgáltató modem-routere jobb modell, mint a másik, akkor megpróbálhatnád az összes eszközt átköltöztetni arra, főleg ha az tud 5G WiFi szolgáltatást is.
(#) Macsek71 válasza img hozzászólására (») Feb 15, 2024 /

Feltételezem a régi router a keskeny keresztmetszet : hiába elérhető ~1000 Mbit/s, ha csak a 10% tudja magán átereszteni.
A szolgáltatói eszköz wifije is valószínű a "régi*". Ha a forgalom egy részét (max 60 egység) átterelem a első routerre, attól még a második megkapja az általa kezelhető max 100 egységet... Vagy rosszul gondolom ?

* Wi-Fi 3 szabványt tudja ami elméletileg 60 Mbit/s

De még mindig nem árultad el a típusszámát, hogy utána lehessen nézni, mit tud hardveresen.
(#) Macsek71 válasza img hozzászólására (») Feb 15, 2024 /

Szerintem nem ő a problémás ...

A másik meg egy 1500 éves Tp*nk ...

Több adatot ne kérj, mert nem tudok teleportálni, hoppanálni, esetleg távolba nézni...
Az említett problémás lakás másik városban van ...

Azért kérdeztem itt, mert a szolgáltatói átkapcsolást le tudom zavarni online ( én vagyok az előfizető), A konzol "átállítását" meg megoldjuk telefonos segítséggel...

Itt egy link a jószághoz... Érdekes, hogy nagyon nem látni az 5 GHz hálózaton ... (ebben a lakásban is ilyen van)
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2024

Ezeknek a HG8147X6-oknak nem túl acélos a Wi-Fi-je, de meg lehet próbálni.

Nálam egy 20.000 Ft-os TP-Link C80 van és nincs rá panaszom, a Wi-Fi-je is izmos.
(#) Suba53 válasza Macsek71 hozzászólására (») Feb 15, 2024 /

Nálam is ilyen optikai modem van. Azért nem látod a wifijét, mert ez úgy van beállítva, hogy az optikát szétválasztja telefonra, TV-re, és internetre. Gyakorlatilag nem router üzemben jár.
Szerintem csak a szolgáltató tudja konfigurálni távolról,
Az internet egy RJ45 aljzaton érhető el, és nálam az csatlakozik egy TPlink router WAN portjára, ami "A" router. Ezen van beállítva a szolgáltóhoz a login, password, meg a WiFi-t is ez szolgáltatja. Az a megoldás, hogy szerzel egy routert, aminek a LAN portjai tudják a gigabitet, a WiFi-je meg minél jobb legyen, ez típustól függ.

Amikor hibát jelentek, szerencsére igen ritka, akkor a szolgáltató első dolga ránézni erre az eszközre, és már tudja hogy ők a hunyók, vagy nálam van a bibi.
(#) Suba53 válasza Macsek71 hozzászólására (») Feb 15, 2024 /

A régi router a gyenge pont. Azt kell cserélni egy jobbra.

Kiváncsi vagyok hogy rá tudod-e venni a szolgáltatót, hogy az ő modemjét router üzembe kapcsolja.
(#) Régi motoros válasza Macsek71 hozzászólására (») Feb 15, 2024 /

Van még olyan szolgáltató, aki direkt letiltja a WiFit a saját készülékén?
Szerintem a konfigurációs beállításainál kellene szétnézni legelőször.

Ui.: A minap megkaptam én is az új Vodacsoda eszközét, hát mit mondjak.
Első ránézésre (meg másodikra is) az összeset a tervező fején törném szét. Mi ez a dizájn???
Fantasztikus a toldóhüvely lábkialakítás. De még csak le sem szerelhető, mert az alja nem egyenes.
A legjobb az egészben, ha fel akarod szerelni falra, fúrjál a falba egy 16-os lyukat,
hogy ne tartson ki a lába.

VodaCsoda.jpg

(#) Suba53 válasza Régi motoros hozzászólására (») Feb 15, 2024 /

Szerintem meg se tudja nézni a konfigot, mert a jelszót nem kötötte az orrára a szolgáltató.
Ez az eszköz, legalább is nálam ( DIGI ) csak azt tudja, hogy a gigabites optikából csinál TV sávot, telefont, meg gigabites internetet.

Azon meg vagy csak egy PC, vagy egy router lóg, ami bejelentkezik a szolgáltató hálózatába megfelelő azonosítókkal, meg beállításokkal.
(#) img válasza Régi motoros hozzászólására (») Feb 15, 2024 /

Ezt láthatóan körzővel, vonalzóval (meg baltával) tervezték. Szépségversenyre nem vinném, de egy csúnyaságin biztosan első helyezett lenne.
(#) Macsek71 válasza Régi motoros hozzászólására (») Feb 15, 2024 /

régi-motoros :
Idézet:
„Van még olyan szolgáltató, aki direkt letiltja a WiFit a saját készülékén?”

Van

Igaz az én kérésemre, mert amikor váltottak optikára, nem akartam újrahúzogatni a kábeleket... Így felszereltettem a bejárati ajtó fölé,
(#) Régi motoros válasza Macsek71 hozzászólására (») Feb 15, 2024 /

Akkor nem értem, miért kellett letiltatni.
Szerintem ha a 192.168.0.1 esetleg 192.168.1.1 stb az ismertebbekkel bepróbálkozol, bejön az admin oldal. Aztán admin admin password meg hasonló azonosítókkal tán még belépni is sikerül.
Vagy ha a neten rákeresel a típusra és a manualra, az alapértelmezett még abban is benne van.
Ha szolgáltató megváltoztatta, akkor lehet nála is kuncsorogni.
Mondjuk az én dobozom mellett egy kis kártyán ez mind fel van írva, úgy kaptam ezt a kócerájt.
(#) bbb válasza Suba53 hozzászólására (») Feb 15, 2024 /

Balassagyarmaton konfiguráltam hálózatot, s ott a digi routerére rá volt írva a belépőnév, jelszó, s simán engedte magában állítani a dinamikus dns-t, portforwardot, meg ami még kellett. Úgy tűnik nem mindig trágyadombot visznek ki...
(#) Suba53 válasza bbb hozzászólására (») Feb 15, 2024 /

Ott optikai hálózat van?
(#) vargaf válasza bbb hozzászólására (») Feb 15, 2024 /

A Digi ilyen készüléket telepített, minden állítható rajta.
(#) bbb válasza Suba53 hozzászólására (») Feb 15, 2024 /

Igen.
(#) Suba53 válasza bbb hozzászólására (») Feb 16, 2024 /

Most kíváncsivá tettetek.
Ha jobb idő lesz, rá fogok nézni az enyémre a padláson.
Kb. nyolc-kilenc éve, amikor DIGI-re váltottam, a Digi szerelője beállította, mutatta mit hova kössek, azóta nem bolygattam. Első pár nap szakadozott, akkor szétszedtem az optikai csatlakozót, és normálisan összeraktam, azóta kifogástalanul megy.
(#) Macsek71 válasza Macsek71 hozzászólására (») Feb 16, 2024 /

Skacok !

Még mindíg nem kaptam választ a kérdésemre :

Van egy lakás (az én régi lakásom, most a gyerekek élnek benne) ahol a Di*i szolgáltatását élvezzük.
optika -> modemrouter -> régi Tp-lnk -> telefonok + konzol + Pc

Ha a terhelés egy részét ( telefonok, vagy a konzol ) átirányítanánk a modem wifijére, kevésbé akadozna a Pcn a net ?
Amikor még mi laktunk ott simán ment egyszerre (egy erősebb routeren keresztül) 4 Pcn videochat + tecsöved + torrent + böngészés
Új router beruházását egyelőre kerülném, mert nem megoldható telefonon vagy online
(#) img válasza Macsek71 hozzászólására (») Feb 16, 2024 /

"Új router beruházását egyelőre kerülném, mert nem megoldható telefonon vagy online"

Már miért nem? Megrendeled online, az hazai címre vagy ottani csomag átvevőpontra való kiszállítással. A gyerekeid megszerzik, majd rendes telefonon felhívod őket és elmondod mit kell vele csinálniuk.
(#) Suba53 válasza Macsek71 hozzászólására (») Feb 16, 2024 /

Én az ALZA-tól rendeltem nemrég az új ASUS Fi-Fi 6-os routeremet.
Másnap már az Alza boxban volt.
(#) veroka válasza Macsek71 hozzászólására (») Feb 16, 2024 /

Pedig az egzakt megoldás egy új, combosabb router beszerzése lenne. Mindazonáltal a kérdésedre a válasz az, hogy igen, valószínűleg a terhelés megosztása csökkentené a PC akadozását. De nem biztos, ez azért függ attól is, hogy a PC mire képes, milyen Wifi kártya van benne, stb. Azonkívül a késleltetés is növekedni fog, bár két routerrel ez még valószínűleg nem lesz számottevő.
Viszont hosszú távon mindenképp jobban jársz egy erősebb, jobb Wifivel rendelkező router beszerezésével, és a Digi "átlátszó" használatával.
(#) Macsek71 válasza veroka hozzászólására (») Feb 16, 2024 /

Köszi.
Az én teóriám szerint a 2. (öreg) router max 100Mbit/s tempóra képes összesen. Ha a wifik ebből elvisznek 40-60 %ot a maradék karcsú lehet a játéknak ...
Az új eszköz beszerzését egyenlőre a főszponzor nem engedi
(#) vladcepes hozzászólása Feb 16, 2024 /

Sziasztok!
Nem hiba, viszont véleményt szeretnék kérni. Asztali PC-be milyen Wifi kártyát ajánlotok? Nem akarom körbe drótozni a lakást. Válaszokat köszönöm!
(#) Udvari Zsombor válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 16, 2024 /

"ASUS PCI-E Network Adapter Wierless-AC2100 PCE-AC58BT"
Csak ajánlani tudom, külső antennával rendelkezik ‒ vagyis nem a gép mögött van az antenna ‒, ami a kábele által könnyen elhelyezhető. Bőven megéri az árát, viszont csak Win10-től van hozzá driver, amit CD-n adnak hozzá.
Tipp: az alaplapi USB összeköttetés csak akkor kell, ha szükség volna a Bluetooth kapcsolatra is, csak nethez nem kell bekötni.
Következő: »»   1110 / 1144
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem