Fórum témák
» Több friss téma |
Minden a helyén van.De azért érdekes hogy a win jónak látja, közben meg nem csinál semmit.
Ez olyankor van, amikor rossz illesztőprogram kerül rá. A windowsupdate tartalmaz illesztőprogramokat, amik általában megfelelőek, de néhány esetben hibásak. pl. a realtek hálókártyáknál és hangkártyáknál fordul elő sokszor, hogy látszólag minden rendben van, de a hangkártya nem szólal meg, a hálókártya meg folyamatosan eldobja a kapcsolatot. A gyártó oldaláról letöltött illesztővel meg csodálatosan mennek.
Mint kiderült figyelmetlen voltam. A pajti rosszul tette be a leszorítópöcköt, és elsőre nem láttam meg. De másodszorra igen.
Megerősítést szeretnék kérni :
Gyerekek lakásába optikán érkezik a világháló. A szolgáltató modem-routere "áteresztő" módban dolgozik, egy régi megabites router szórja a WiFit, illetve adja tovább kábelen egy PCnek. Fő terheléskor egy konzol, 2-3 telefon is lóg a WiFin, ekkor gyakran nem marad sávszélesség a PCnek. Tudom a megoldás egy gigabites modernebb router lenne, de pillanatnyilag .... Vészmegoldásnak jó lehetne, ha a szolgáltatói routerre visszakapcsoltatnám a wifit, és a konzolt átirányítanánk oda ? Optikán 1000 Mbit érkezik. A konzol médialejátszónak van használva tecsövedről
Üdv!
Csak akkor, ha az ismeretlen típusú routered kevés ennyi eszköz hardveres NAT-olásához, mert a szolgáltatótól kapott sávszélesség és csomagpriorizálás ugyanolyan marad függetlenül attól, hogy hol csatlakozik be a konzol. Inkább kapcsolják le a trrentet, mert az a sok száz ill. ezer kapcsolatával bármit meg tud fogni.
Ha a szolgáltató modem-routere jobb modell, mint a másik, akkor megpróbálhatnád az összes eszközt átköltöztetni arra, főleg ha az tud 5G WiFi szolgáltatást is.
Feltételezem a régi router a keskeny keresztmetszet : hiába elérhető ~1000 Mbit/s, ha csak a 10% tudja magán átereszteni.
A szolgáltatói eszköz wifije is valószínű a "régi*". Ha a forgalom egy részét (max 60 egység) átterelem a első routerre, attól még a második megkapja az általa kezelhető max 100 egységet... Vagy rosszul gondolom ? * Wi-Fi 3 szabványt tudja ami elméletileg 60 Mbit/s
De még mindig nem árultad el a típusszámát, hogy utána lehessen nézni, mit tud hardveresen.
Szerintem nem ő a problémás ...
A másik meg egy 1500 éves Tp*nk ... Több adatot ne kérj, mert nem tudok teleportálni, hoppanálni, esetleg távolba nézni... Az említett problémás lakás másik városban van ... Azért kérdeztem itt, mert a szolgáltatói átkapcsolást le tudom zavarni online ( én vagyok az előfizető), A konzol "átállítását" meg megoldjuk telefonos segítséggel... Itt egy link a jószághoz... Érdekes, hogy nagyon nem látni az 5 GHz hálózaton ... (ebben a lakásban is ilyen van) A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2024
Ezeknek a HG8147X6-oknak nem túl acélos a Wi-Fi-je, de meg lehet próbálni.
Nálam egy 20.000 Ft-os TP-Link C80 van és nincs rá panaszom, a Wi-Fi-je is izmos.
Nálam is ilyen optikai modem van. Azért nem látod a wifijét, mert ez úgy van beállítva, hogy az optikát szétválasztja telefonra, TV-re, és internetre. Gyakorlatilag nem router üzemben jár.
Szerintem csak a szolgáltató tudja konfigurálni távolról, Az internet egy RJ45 aljzaton érhető el, és nálam az csatlakozik egy TPlink router WAN portjára, ami "A" router. Ezen van beállítva a szolgáltóhoz a login, password, meg a WiFi-t is ez szolgáltatja. Az a megoldás, hogy szerzel egy routert, aminek a LAN portjai tudják a gigabitet, a WiFi-je meg minél jobb legyen, ez típustól függ. Amikor hibát jelentek, szerencsére igen ritka, akkor a szolgáltató első dolga ránézni erre az eszközre, és már tudja hogy ők a hunyók, vagy nálam van a bibi. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2024
A régi router a gyenge pont. Azt kell cserélni egy jobbra.
Kiváncsi vagyok hogy rá tudod-e venni a szolgáltatót, hogy az ő modemjét router üzembe kapcsolja. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2024
Van még olyan szolgáltató, aki direkt letiltja a WiFit a saját készülékén?
Szerintem a konfigurációs beállításainál kellene szétnézni legelőször. Ui.: A minap megkaptam én is az új Vodacsoda eszközét, hát mit mondjak. Első ránézésre (meg másodikra is) az összeset a tervező fején törném szét. Mi ez a dizájn??? Fantasztikus a toldóhüvely lábkialakítás. De még csak le sem szerelhető, mert az alja nem egyenes. A legjobb az egészben, ha fel akarod szerelni falra, fúrjál a falba egy 16-os lyukat, hogy ne tartson ki a lába. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2024
Szerintem meg se tudja nézni a konfigot, mert a jelszót nem kötötte az orrára a szolgáltató.
Ez az eszköz, legalább is nálam ( DIGI ) csak azt tudja, hogy a gigabites optikából csinál TV sávot, telefont, meg gigabites internetet. Azon meg vagy csak egy PC, vagy egy router lóg, ami bejelentkezik a szolgáltató hálózatába megfelelő azonosítókkal, meg beállításokkal.
Ezt láthatóan körzővel, vonalzóval (meg baltával) tervezték. Szépségversenyre nem vinném, de egy csúnyaságin biztosan első helyezett lenne.
régi-motoros :
Idézet: „Van még olyan szolgáltató, aki direkt letiltja a WiFit a saját készülékén?” Van Igaz az én kérésemre, mert amikor váltottak optikára, nem akartam újrahúzogatni a kábeleket... Így felszereltettem a bejárati ajtó fölé,
Akkor nem értem, miért kellett letiltatni.
Szerintem ha a 192.168.0.1 esetleg 192.168.1.1 stb az ismertebbekkel bepróbálkozol, bejön az admin oldal. Aztán admin admin password meg hasonló azonosítókkal tán még belépni is sikerül. Vagy ha a neten rákeresel a típusra és a manualra, az alapértelmezett még abban is benne van. Ha szolgáltató megváltoztatta, akkor lehet nála is kuncsorogni. Mondjuk az én dobozom mellett egy kis kártyán ez mind fel van írva, úgy kaptam ezt a kócerájt. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2024
Balassagyarmaton konfiguráltam hálózatot, s ott a digi routerére rá volt írva a belépőnév, jelszó, s simán engedte magában állítani a dinamikus dns-t, portforwardot, meg ami még kellett. Úgy tűnik nem mindig trágyadombot visznek ki...
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2024
A Digi ilyen készüléket telepített, minden állítható rajta.
Most kíváncsivá tettetek.
Ha jobb idő lesz, rá fogok nézni az enyémre a padláson. Kb. nyolc-kilenc éve, amikor DIGI-re váltottam, a Digi szerelője beállította, mutatta mit hova kössek, azóta nem bolygattam. Első pár nap szakadozott, akkor szétszedtem az optikai csatlakozót, és normálisan összeraktam, azóta kifogástalanul megy.
Skacok !
Még mindíg nem kaptam választ a kérdésemre : Van egy lakás (az én régi lakásom, most a gyerekek élnek benne) ahol a Di*i szolgáltatását élvezzük. optika -> modemrouter -> régi Tp-lnk -> telefonok + konzol + Pc Ha a terhelés egy részét ( telefonok, vagy a konzol ) átirányítanánk a modem wifijére, kevésbé akadozna a Pcn a net ? Amikor még mi laktunk ott simán ment egyszerre (egy erősebb routeren keresztül) 4 Pcn videochat + tecsöved + torrent + böngészés Új router beruházását egyelőre kerülném, mert nem megoldható telefonon vagy online
"Új router beruházását egyelőre kerülném, mert nem megoldható telefonon vagy online"
Már miért nem? Megrendeled online, az hazai címre vagy ottani csomag átvevőpontra való kiszállítással. A gyerekeid megszerzik, majd rendes telefonon felhívod őket és elmondod mit kell vele csinálniuk.
Én az ALZA-tól rendeltem nemrég az új ASUS Fi-Fi 6-os routeremet.
Másnap már az Alza boxban volt.
Pedig az egzakt megoldás egy új, combosabb router beszerzése lenne. Mindazonáltal a kérdésedre a válasz az, hogy igen, valószínűleg a terhelés megosztása csökkentené a PC akadozását. De nem biztos, ez azért függ attól is, hogy a PC mire képes, milyen Wifi kártya van benne, stb. Azonkívül a késleltetés is növekedni fog, bár két routerrel ez még valószínűleg nem lesz számottevő.
Viszont hosszú távon mindenképp jobban jársz egy erősebb, jobb Wifivel rendelkező router beszerezésével, és a Digi "átlátszó" használatával.
Köszi.
Az én teóriám szerint a 2. (öreg) router max 100Mbit/s tempóra képes összesen. Ha a wifik ebből elvisznek 40-60 %ot a maradék karcsú lehet a játéknak ... Az új eszköz beszerzését egyenlőre a főszponzor nem engedi
Sziasztok!
Nem hiba, viszont véleményt szeretnék kérni. Asztali PC-be milyen Wifi kártyát ajánlotok? Nem akarom körbe drótozni a lakást. Válaszokat köszönöm!
"ASUS PCI-E Network Adapter Wierless-AC2100 PCE-AC58BT"
Csak ajánlani tudom, külső antennával rendelkezik ‒ vagyis nem a gép mögött van az antenna ‒, ami a kábele által könnyen elhelyezhető. Bőven megéri az árát, viszont csak Win10-től van hozzá driver, amit CD-n adnak hozzá. Tipp: az alaplapi USB összeköttetés csak akkor kell, ha szükség volna a Bluetooth kapcsolatra is, csak nethez nem kell bekötni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |