Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Az utórádiómon van telefonbenmenet és némítóbemenet. A mobiltelefonomat egy vezetékes headset segítségével kötném a készülékre. Azt szeretném megoldani, hogy ha a headset "szól", tehát ha kicseng vagy beszélgetek valakivel, akkor a rádió némítóbemenete földpontra kerüljön. Valami ilyesmi kis áramkör kellene (http://www.hestore.hu/termek_10021435.html) csak nem mikrofonnal mint érzékelővel. Köszi a segítséget!
Nem értem a kérdést.
Minden gyári telefonkihangosító alapfelszerelése ez. Csak a kábelt kell csatlakoztatni a kihangosító és az autórádió közé..
de ő nem gyári kihangosítót akar, hanem egy headset-ből akar gányolni egyet
Idézet: szép megfogalmazás „egy headset-ből akar gányolni egyet”
Hali.
Ez a project, engem is érdekelne. Nekem is van egy felesleges headset-em, amit feláldoznák rá.
Ahogy bbb is írta, nincs gyári kihangosítóm és nem is szeretnék beruházni egybe, ezért a kérdés. A rádiómon (Blaupunkt [VW] RCD 200-as) van telefonbemenet, és van egy némítóbemenet. Ha ez utóbbit (elvileg, nem próbáltam) földre kötöm, a készülék elnémítja az éppen szóló hangforrást (rádió vagy cd), és a telefonbemenetet hangosítja ki (valamint a kijelzőjén szépen megjelenik, hogy Phone). Van egy feláldozható headsetem, amit össze szeretnék kötni a fenti módon a rádióval. Azt szeretném megoldani (gányolni ), hogy ha a telefonbemeneten van jel, a némítóbemenet földre kerüljön, hogy ne kelljen egy külön kapcsolót beépítenem, hanem automatikusan némítódjon a rádió ha telefonálok.
Kell egy kis jel-erősítés és egyenirányítás, aztán triggerrel kapcsolás. Lehet bonyolultabban is persze..
Minden tranyó pl. BC337-40, az utolsó húzza le a némító-bemenetet.
Nem értelek titeket!!!
Az ha valaki egy kihangosítót akar építeni, mert a gyári nem olcsó, az miért gányolás...??? A gányolás ott kezdődik, amikor az ember minden vezetéket összesodor, és leszigszalagoz.! Ha viszont a head set csatiját használja egy áramkörbe csatlakozáshoz, az még attól nem gányolás. Ha kihangosító építés lenne a célja, akkoris a leglcsóbb csatlakozási módszer a headset lenne... A lényeg, hogy a mic-et jó közelre kábelezze a sofőrhöz, a fülhallgatót meg felerősítve egy TDA-val p.l. relézve akár a gyári hangszórókon is megszólalhat. Akár ezt a teljesítményerősített jelet is felhasználhatja, egyenirányítva, pufferelve /hiszterézis idő/ akár kapcsolhat egy telj tranyót, ami relét húz! Ez a relé némítja a magnót, és teszemazt átkapcsolja a jobb első hangszórót a kihangosító kimenetére. Igaz, innentől a topic címe kihangosító pítés autóba...
A kihangosítást a rádió megoldja, a kérdésem kizárólag az "automatikus" némítás mikéntjére vonatkozik
Lehetett régebben a piacon kapni mobilhívás-jelzőt. Különböző figurákban volt, villogott egy LED ha hívásod volt, mivel a telefonod vissza is kommunikál ilyenkor. A LED helyére egy tranzisztor egy kis pufferrel, hogy folyamatos legyen a nyitása...
Üdv Inhouse
Szerintem ez a variáció némítaná a rádiót akkor is, ha sms-t kapok/küldök, ha a telefon beszélget egy kicsit az adótoronnyal (szokott néha random csinálni ilyet, a szakmabeliek biztos tudják, hogy ilyenkor mi történik), ha az anyósülésen telefonál valaki, ...
Nekem lenne egy olyan problémám egy régi de a maga korában csúcsgép Blaupunkt cd/rádióval,hogy azt írja ki TELEFON!Namármost mi lehet vele mi kapcsolt be és miért mert nem indul el csak ezt írja ki!
Idézet: „Namármost mi lehet vele mi kapcsolt be és miért mert nem indul el csak ezt írja ki!” tessék
Bekapcsolom azt írja ki TELEFON!Nem működik rajt semmi ezt írja ki!Vagy valami némító üzemel rajt állandó jelleggel vagy kihangosító nemtudom!Mit tudnák vele csinálni,hogy megszűnjön ez a hiba Gombokat kiszedtem külön kimértem mindet mert mátrixosan is van kötve és ha egyik kicsit zárlatos lenne bezavarna de gombok nélkül is kipróbáltam ez nem lehet a hiba!
Hali!
Biztos van telefon bemenete, azt a vezetéket kövesd végig, hogy hova megy, lehet, hogy kiment egy tranyó, vagy ilyesmi...
Gondoltam rá én is csak nem tudom melyik a telefon bemenet
Hátul az ISO csatlakozóban keresd ki a telefon némító szálat (általában barna) és kösd le a testről...
ISO bekötés (google) Üdv Inhouse
Az a baj az a tüske nincs is a csatiban közben megtaláltam a bekötést de kösz a fáradozást!Az szerinted létezik,hogy nincs kivezetve és mégis bent van??Labortápról próbálom amúgy már csak a két pozitív meg a negatív van bekötve!
Amúgy mi végzi a némítást??A végfok ic vagy a vezérlő ic mert ki is írja,hogy TELEFON Estleg lehet végfok hiba (zárlat)?
A végfokban történik a némítás, de a vezérlő IC adja a jelet, ill. az vezérli a kijelőt is, hogy mit írjon ki.
Tehát ha a rádión nincs telefonnémítás bemenet, akkor három dolog lehet. 1. Egy korábbi tulaj kivágta a vezetéket. 2. Be van építve, csak nincs kivezetve(gyárilag), és jelenleg ott van gubanc. 3. Nincs beépítve se, de a vezérlő IC-ben megvolna a lehetőség, viszont jelenleg a vez. IC rosz. A végfokhibát kizárnám, de ez is kideríthető, ha a végfok némítás bemenetét kiiktatod. Azonban, ha kihangosítós a rádió, akkor az is lehet, hogy a végfok nincs is némítva, hanem az előerősítőnek van telefonbemenete, és ezt kapcsolja a végfokra. Mondjuk látatlanba ennél többet nem lehet mondani...
Üdvözlet Mesterek !
Kis segítség . Volvo XC-70 , HU-650 -rádió van benne. Mute szál kellene , mivel különbözőszerkezeteket kell csatlakoztatnom és ehhez némításra van szükségem. Tolató radar , radar detektor stb. Minden segítséget köszönök. Tisztelettel:Öreg T.
Sziasztok! Hangcsatorna szabályzót szeretnék építeni, lenne egy MP3 lejátszó és egy CB rádió, ami ugyanahhoz a fülhallgatóhoz lenne kötve. Az MP3on folyamatosan szólna a zene, de mikor a CB-re adás jön, az MP3 hangja elnémulna, és csak a CB-t lehetne hallani.
Kérdésem, milyen relére/tranzisztorra van szükségem? Tudnátok-e bonyolítani a ötletet/kapcsolásirajzot, hogy tanuljak is közben valamit. Hordozható megoldásra van szükségem, tehát ne rugaszkodjunk el túlzottan a reálitás talajától
Bonyolítás alatt értem például, hogy sztereóban szólna, tehát bal és jobb csatornát is kapcsolna egyszerre...
Hello!
Ha tényleg csak a fülhallgatót szeretnéd átváltani, akkor valóban célszerűbb egy "két váltóérintkezős" (DPDT) relét alkalmazni. Az átkapcsoláshoz, vagy a CB-től kell jelet venni ha van ilyen kimenete, vagy a hangfrekit kell detektálni a hallgató kimenetén, és egy monostabil multit indítani hogy ne váltogasson oktalanul beszéd közben. Egy ilyen taps kapcsoló pont megfelel a célra. egy 9V-os elemről járatva. Természetesen a bemeneten a mikrofonáramkör nem szükséges. (R1-R2-C1-Mikrofon) C2 értékét meg kell növelni egy 100nF-ra. Az 555 IC-ből célszerű CMOS változatot alkalmazni, a kisebb fogyasztás érdekében. üdv! ui. De ezért felesleges volt kapásból új topikot nyitni. A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2013
Köszönöm hozzászólásod! Elnézést kérek. Örülök, hogy egy Admin már ki is javított.
CB -ben van zajzár áramkör. Ennek a jelével egyszerűen tudod működtetni a jelforrás váltó relét. Csak ezt a zajzárat nem szokták a CB -sek használni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |