Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Eberspacher állófűtés javítása
Elvileg igen.
X2-re a 12V és az X1 csati 1-es 12V-ra.
Kedves Dzsos,
Javaslom az alábbi honlapon (Contact us) érdeklődni, mert aki ezt üzemelteti, az Webasto-ban nagyon profi. A link: http://norx-electronics.hu/ Üdvözlettel: olika76
Sziasztok!
Nemrég kaptam egy eberspacher D5WZ allófűtést. Gondoltam ha már van megpróbálok életet lehelni bele. A megfelelő bekötés után (1-+12v, 2 test, 3- semmi, 4 - dózis pumpa, 6,7- +12v.... Nem reagált semmire, még áramot se vett fel. Az áramkört kivettem a helyéről kifaragtam, kontakt hibákat megszűntettem, majd újra próba, de semmi életjel. A netet túrkálva találtam egy diagnosztikát amit meg is építettem (https://t4-wiki.de/wiki/Diagnoseinterface_fuer_Standheizungen) Edith programot telepitettem. Az interfészt látja a gép rx - tx led villog, majd kis idő múlva ezt a hibaüzenetet kapom : communication setup failed. A panelon a tápfeszülsgégek megvannak 12V és 5V. A kérdés hogy merre keressem a hibát, interfész rossz vagy ezzel nem lehet diagolni ezt a típusu vezérlőt, vagy maga a vezérlő halott a panelon? Olyasvalaki segítséget várom aki javított ilyen panelt és tud segíteni hogyan és miként lehet diagolni, illetve meg tudja mondani mi lehet a hiba. Magamnak szeretném megjavítani. Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv: Balázs
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene Tapasztalt hozzáértőktől! Autóvill szerelő vagyok,kályhákat is diagolok,javítok,legfőképpen levegőseket és nagy teljesítményű vizes buszkályhákat.Időnként azért beesik 1 1 személyautó is.Most egy olyan dologgal kerültem szembe amivel nem tudok mit kezdeni. D5W Ford Galaxy. 1 hibakód,időtullépés miatt ami miatt letiltott,tehát nincs olyan hibakód amit rossz alkatrész okozna. Ha törlöm a hibakódot ,el akar indulni ,de csak erősen fehéren füstöl nem indul el.Szétszedtem kitakarítottam,leellenőriztem minden alkatrészt összeraktam,a helyzet ugyan az.Mi okozhatja ezt?Kicseréltem a szitát is az izzítógyertyánál,és tettem rá másik vezérlőegységet is.A helyzet ugyan az.
Kedves balazs8888!
Szép dolog, amit próbáltál, de javaslom ezt másra bízni. A leírás szerint biztosan a vezérlő a rossz. Hogy mi a baja? Lényegében minden, ezt elhiheted nekem, aki már 10 éve ezeket is javítja. Alapos rendbetétel kellene neki, de leírni nem lehet, mert kb. 200 forrasztás kell hozzá (+ új kábel, mert azok is el szoktak rohadni). Továbbá lehet egyéb alkatrész probléma is, akár a mikrovezérlő is lehet halott. Üdvözlettel: olika76
Kedves Kondipeti!
Szerintem a vezérlő a hibás, ugyanis a leírtak szerint nem izzít eléggé a vezérlő. Ezt csak egy alapos rendbetétel és az izzító FET-jének (a vezérlőben!) cseréje oldhatja meg. Ha nincs tapasztalatod, nem javaslom nekifogni, mert pórul jársz vele. Az időd megy vele, de haszon meg nem lesz rajta, ha nem működik. Üdvözlettel: olika76
Kedves Kondipeti!
Még egy dolog lehet: az izzítógyertyának eredetinek kell lennie pl. Eberspacher-től. Az utángyártott gyertyák egyszerűen nem jók. Hiába Beru vagy más márka. Nem jók... Üdvözlettel: olika76
Sziasztok!
Szétszedtem a saját Eberspacher kályhámat, kikapartam nagyjából a gumi szerű anyagot a panel körül. A kérdésem az lenne milyen oldószerrel lehetne teljesen leoldani a panelről? Denaturált szesszel próbálkoztam, de semmi. Előre is köszönöm, ha segítetek!
Valószínűleg az egy kétkomponenses kiöntőgyanta , ha megkötött nem oldja semmi .
Sziasztok!
Tudnátok szakvéleményezni? Audi.a2.1.4Tdi .2000. "Gyári" beszerelésű kiegészitő fütés. Cím 18: Állóhelyzeti fûtés Címke: nincs Vezérlõ alkatrész VAG szám: 8Z0 815 071 Alkatrész és/vagy verzió: Zuheizer Diesel D49ˆ Szoftver kód: 00002 Mûhelyszám: WSC 02138 VCID: 78FF5DE758D342497D-4B96 1 hibakódot talált: 01412 - Izzítógyertya lángfigyelõvel (Q8) 29-00 - rövidzár testre. Ac- pumpa és a ventillátor kivezérelhető! A fenti tájékoztató jellegű diagból ., a gyakorlat alapján milyen jellegű hibákat lehetne kb szinten valószinüsiteni??? Köszönök minden segitőkész választ!!! A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2024
Kedves Lezli46!
Elvileg az izzítógyertya lehet a hibás, de benne lehet a pakliban a vezérlő elektronika hibája is. A gyertya cseréjével vagy ideiglenes bekötésével lehet továbblépni. Remélem segítség lesz! Üdvözlettel: olika76 EDiTHTiszteletem az uraknak! Valaki nem tud linket, vagy valamifèle elèrhetősèget vagy cd re kiirt megoldás is èrdekel! Szóval 2 hete keresem az EDITH softvert de sikertelenűl valakinek nincs meg? Köszönöm előre is.
Szia! Innen csak a webasto ét sikerült letölteni az edith re valami olyasmit irtak hogy töltsem le a gyártó honlapjáról [amit màr nem lehet] az 1. Nem tudom melyik verziórol nincs infójuk. De megpróbálom megint a linkedről gèpen.
Csak az ëberspächer oldalra dobàl be hogy töltsem le onnan. De màr nem lehet illetve lehet 48000 ft èrt adnak softvert plussz posta költsèg
Vizes eberspacher fapados bekötésirajz érdekelneSziasztok. Vizes eberspacher fapados bekötésirajz érdekelne. Az megvan hogy hova kell a 12v de melyik vezetékkel indul? egyenlőre csak szivattyú illetve benzinpumpa nélkül szeretném kiprobálni, hogy eljut e az izzitásig.A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2025
Szivattyü és dózispumpa nèlkűl nem indul el csak felpörög a ventilàtor 1 màsodpercre legalàbb izzó val meg kell terhelni hogy ne èrezze szakadásnak a vezèrlő
Vastag piros vékony kèk az mehet állandó plusz ra, barna negativ, kék fehèr citromsárga kapcsolt plusz ra, vèkony zöld az a dózispumpa plusz talàn vìz szivattyú nélkül indulni fog
Muszály valamit ide irni
Ès ide is ez a d5 wz rajz de jó lessz a 3 hoz is
|
Bejelentkezés
Hirdetés |