Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   176 / 1388
(#) webinas válasza webinas hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

A használt peroxidot beöntöttem egy üvegbe.
Most pezseg, mint aranyhal a királyvízben.
Ez normális?
(#) levii válasza webinas hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Igen ez normális de feleslegesen raktározod másnap már nem valami jó hát még utána.
(#) xantia válasza webinas hozzászólására (») Júl 31, 2008 /

Üdv mindenki!

Látom nem csak én kattantam rá a nyomtatós dologra,
holnap kipróbálom.
Szinte hihetetlen eddig azon stresszeltem ,hogy hogyan fogom felrajzolni a nyákra(nem vagyok túl türelmes a pepecselésben).De ez a megoldás nagyon tetszik
Elég hülye vagyok az elektronikához de most lázba hoztak,
ha sikerül a projekt megosztom veletek

(#) Rumcájsz válasza xantia hozzászólására (») Júl 31, 2008 /

xantia, sok sikert!
Biztos sikerülni fog!
1x 2x megpróbálod, harmadjára már profi leszel...
(#) webinas válasza xantia hozzászólására (») Júl 31, 2008 /

Na ja!
Nagy keservesen megcsináltam az elsőt, erre nem fordítva van!
(#) kaqkk válasza webinas hozzászólására (») Júl 31, 2008 /

Így találták fel a felület szerelt nyákot!
(#) zsoltee0001 válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Hali
Asszem nekem is valami ilyesmi nyomtatóm van csak ricoh-ba, ami egybe fax is, ez egy eléggé jól bevált mechanika, van is hozzá service manualja, de nem írja a fixáló hőfokot, mivel nem lehet állígatni.
Ha nagyon érdekel akkor multiméter hőérzékelő szondájával rámérhetsz nyomtatás közben, a teflonhengerhez hozzáérteted, valahol középtájon,
egyéb ötletem nincs
üdv
(#) Rumcájsz válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Szerintem ne matass a lézernyomtató belsejében mert merázó élményben lehet részed! A henger több ezer voltra van töltve ! Lényegtelen hogy a printer hány fokon dolgozik! A lényeg a kinyomtatott ábra vasalásakor van! 200 fok fölöttinek kell lennie a vasalónak és a talpa lehetőleg sík legyen! Láttam már kissé homorú talpú vasalót is és azzal vértizzadva se lehet rendesen felvasalni az ábrát. Én egy régi orosz (tajga gyöngye!) vasalót használok. Sik a talpa, nincs rajta semmi extra és a hőfokot is 250 fokra fel lehet csavarni.
Ha esztétikailag szép és hibátlan a kinyomtatott rajz és azzal nem sikerül a felvasalás általában 2 dolog miatt van:
1, A vasaló nem elég meleg
2, Több ideig és enyhén -de tényleg egy hangyafaroknyit- nyomni a vasalót. A forró vasalóval a rajz közepétől kifele haladva kell dolgozni.
Akkor biztos jó a vasalás ha a vékony papiron kissé átüt a panelrajz !
Nagyobb NYÁK lemezt vágj le mindig, arra ugyanis készülj fel hogy a NYÁK igen tisztességesen felmelegszik, rettenetesen forró tud lenni és vasalás közben valahol fogni is kell! Alatta se legyen semmi műanyag, mert az pillanatok alatt megolvas. Kövön sem érdemes mert az meg nagy hőt von el!
Én egy régi nyujtófát fogtam be erre a célra. Tökéletes.
Nem szabad ragasztószalaggal rögziteni az ábrát! A ragasztószalag meg fog olvadni és nagyon nehéz levakarni.
Az ábrát a NYÁK-nak megfelelően bepozicionálod és az első melegitéskor -amikor a festék ráolvad a rézlemezre- már fogni fogja, nem fog elmozdulni.
Addig mig a levegőn nem hült ki a vasalás után az egész, ne tedd vizbe! Azt csak a kihülés után szabad!

Apropó a vasaló nyomása.
Én már kikisérleteztem hogy a nyomtató mennyi festékanyaggal dolgozzon. Optimális festékmennyiségnél egy kicsit lehet nyomni a vasalót, igy jobb lesz a hőátadás és hamarabb lesz kész.
Ha sok a festék és/vagy erős a nyomás az ábra megolvadvadása után szétlapul a szabályos vonalakból torz ábra születik.
(#) elektroboy hozzászólása Aug 3, 2008 /

Üdv !

Lenne egy nyák rajzom ... *****

Moderálva!
(#) Moderátor hozzászólása elektroboy hozzászólására (») Aug 3, 2008

Ez nem az adok-veszek topic!!
Kép: Hivatkozás
(#) Stakypot hozzászólása Aug 4, 2008 /

bocs az off ért...
(#) Attila86 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Aug 4, 2008 /

Üdv.!
Dehogy érdekel!
Csak megemlítettem mert akkor a témába vágott, ennyi.
(#) SzalaiGyörgy válasza csaadaam hozzászólására (») Aug 4, 2008 /

Első paneljeimet egy kidobott centrifuga motorjából készített fúrógépen fúrtam. (A mai napig megőriztem.)
A motor menetes tengelyvégére esztergályossal készíttettem egy belsőmenetes, külsőkúpos toldalékot. Az tartotta a kicsi tokmányt. Az egészet egy szorító tartotta az asztalon, vízszintes tengellyel. A tokmány nekem sem fogta meg a nyolctized milliméteres fúrót ezért a fúró szárára vékony rézhuzalt tekertem. Csak egy réteget, olyan keresztmetszetűből, hogy megszoruljon a meghúzott tokmányban. A bepontozott panelt, a csuklómat az asztalra támasztva, kézben mozgattam. Ma már (Az SMD korban) mások a panelproblémák. :wow1:
(#) Attila86 hozzászólása Aug 7, 2008 /

Írtam egy kicsit a kétoldalas vasalásos nyák-készítésről. Ha valakit érdekel, akkor ERRE tessék!

Üdv.!
(#) huba válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 7, 2008 /

Szia. Vasaló irányhőmérésklete? Mert lassan a P20 kezd elfogyni és kipróbálnám újra a vasalást.
(#) Attila86 válasza huba hozzászólására (») Aug 7, 2008 /

Nagyon régen mértem már, úgy emlékszem 210 fok körül volt. De majd megmérem megint.
(#) huba válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 7, 2008 /

Vasaltam egy extravékony próbányakot. A papír azt hiszem nem a legmegfelelőbb. A münyomóra ugy néztek mindha tuneldiódát kértem volna a hentestől de megállapodtunk fényespapírban. Kicsit vastag 160g-os. A nyák relatív jó. Maradt is valami, de csúnyán alámart.
(#) kobold válasza huba hozzászólására (») Aug 7, 2008 /

Megkérdezhetem, honnan szerezted ezt a vékony nyákot? Jó ideje nyomozok már ilyesmi után...
(#) huba válasza kobold hozzászólására (») Aug 7, 2008 /

Eredetileg dubla. Felénk árulnak összecsomagólt nyákhulladékot előnyös áron. és néha belekerül egy ilyen is.
(#) kobold válasza huba hozzászólására (») Aug 7, 2008 /

Köszi Akkor tovább nyomozok...
(#) mate_x hozzászólása Aug 9, 2008 /

Hello! A nyers nyáklapot egyszerűen nem sikerül normálisan befújnom a Positiv 20-as fotólakkal.
Pedig a spray-t kígyóalakban mozgatom rajta de folyik mindenfelé csak a nyákon nem marad rajta normálisan.
Szerintetek mi lehet a baj?
(#) mex válasza mate_x hozzászólására (») Aug 9, 2008 /

Alaposabban le kellene zsirtalanitani. És nem kell folyásig fújni rá,sokkal kevesebb is szétterül,ha tiszta a felület.
(#) mate_x válasza mex hozzászólására (») Aug 9, 2008 /

Oké kösz. Én acetonnal is letöröltem, de van rajta valami rozsda is, úgyhogy szerintem veszek egy újat és azt beteszem nejlon zacskóba hogy rozsdásodjon meg koszolódjon.
(#) mex válasza mate_x hozzászólására (») Aug 9, 2008 /

Nem attól lesz jó ha hagyod "rozsdálni" meg koszolódni...
Látom új vagy a fórumon,ha ezt a topikot végigolvasnád minden csinját-binját elsajátitanád a nyákkészitésnek,de ez hosszú időbe tellne. Ha már majd "be nyákozol"akkor egy kis segitség:Kézmeleg vizben muter mosóporából egy kevés,600-1200 finomságú polirpapir,és addig dörzsölöd mig teljesen megtisztul mindenféle szennyeződéstől. Ezután alapos öblités,papirtörlővel áttörölni,majd hagyni teljesen megszáradni. Ezután lakkozni (a lakkot fel kell előzőleg rázni),majd vizszintes helyen sötétben hagyni hogy szétterüljön a lakk. Ezután kell hajszáritóval megszáritani,lehetőleg félhomályos helyen. Innentől lehet rátenni a maszkot és levilágitani.
(#) mate_x válasza mex hozzászólására (») Aug 9, 2008 /

Okés kösz. Akkor neki állok olvasni .
(#) mate_x válasza mex hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

Akkor úgy jó lesz, ha pauszpapírra kinyomtatóm a nyáktervet,azután a teljesen tiszta nyáklapot befújom p20-al, egy UV lámpával megvilágítom, NaOH-val előhívom, és vas-kloriddal lemaratom?
(#) mex válasza mate_x hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

Igen ez a menete. Viszont az "ördög" a részletekben lakozik,tehát minden egyes részfolyamatot alaposan kell elvégezni. Például a pausz nekem egy rétegben nem ad 100%-os fedettséget,ezért kettőt teszek egymásra pontosan illesztve és igy már akármeddig is a lámpa alatt lehet,nem tartok attól,hogy átvilágitaná a takart részeket.
(#) mate_x hozzászólása Aug 10, 2008 /

Csak még annyi hogy a letöltéseknél az elsőszámú nyáktervezőprogi hogy működik?
(#) capaizee válasza huba hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

Münyomó pappírral kapcsolatban:

Nekem csak nyomdából sikerült szerezni.
Papirboltok 90% azt se tudják mi az.
Külföldön előszerettettel használnak fotópappirt helyette
De ha van lakhelyed közelében nyomda és tudsz beszélni egy ottdolgozó rendesebb fazonnal tuti ad
max mondja hogy ne mond senkinek hogy innen van

Legtöbb reklámujság is münyomó pappirra készül (amelyk kicsit és fényes, pl Tesco) csak kérdés vasaláskor mennyire jön le a nyomdai festék (na meg nyomatáskor)
(#) roland0327 hozzászólása Aug 11, 2008 /

Hello mindenkinek!

A panel fúráshoz hanyasfúróhegyet használjak?
Következő: »»   176 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem