Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Kapcsolási rajz keresés első lépés: Elektrotanya
Igen. Pont a kazettás rész kapcsolása kellene.Brg SM Luxor mechanika van benne és tesla elektronika.
Köszi, de amit ajánlasz az NZC 160. Amit én keresek az NZK 160
Milyen IC-k vannak a kazettás részben: Tesla MAA503 ?
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2024
Nem ez a kérdés, hanem az, hogy ez vagy A202D IC-s a magnó előfoka!
A rajzodon semilyen ilyen nevü IC nincs.
( de ha valahol ilyen van az TD1002 megfelelöje és az egy kombinált IC mindenre. ( elöerösitö, mikrofon stb). A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2024
Igen. MAA503 van benne 2db,és egy MH2009A
"...ez vagy A202D" Az "ez" az 503-asra vonatkozott! Mivel 2 féle verzió létezik...
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2024
A Teslánál, az MAA503 gyártójánál keztem melózni...
Én eddig töled csak az MAA503-st láttam a rajzon és vagy egy orája irtam, hogy az a uA709 ( meg klonjai)
Az A202D nem láttam, te hoztad fel nem tudni honnan. Annak az eredetije meg a TDA 1002-s univerzális elöerösitö IC.
Köszönöm! Úgy tűnik ez lesz az.Ma volt időm ránézni a panelra.
Sziasztok, valaki esetleg tudna nekem kapcsolási rajzot küldeni egy SOLTON 600 As erősítőről ?
További segítséget találsz (NYÁK rajz) a NZK150SN eredeti szervizleírásában: Bővebben: Link
Üdv! Vajon találok valahol régi amerikai gitárerősítő rajzot? Tech 21 Trademark 120 néven szerepel. Tranzisztoros, vagy IC-s.
Üdv! Sajnos nem. Ilyen pedál rajzokat találtam én is. 120 wattos gitár kombóról lenne szó. Vettem egyet amit javítanom kell. Még nem érkezett meg, de rajzot addig is szeretnék szerezni. Köszi.
Igaz nem keresek, már találtam. De mégis kellene kapcsolási rajz. Ehhez kérnék segítséget.
Esetleg valaki le tudná tölteni ennek a TV-nek a kapcsolási rajzát, a radiomuseum.org -ról? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2024
Te is le tudod tölteni, csak meg kell adnod az ímélcímedet és elküldik a linket.
Hmm. Nem is tudtam, régebben csak tagoknak lehetetett.
Optikai enkoderrel működő, mikrovezérlő nélküli, 1k-os logaritmikusos digitális potmétert, hogy lehet csinálni?
Hát Gyula, ez igy kemény dio lesz.
Amit találsz azok lehetnek cél IC-k, de nem ugy ahogy neked kellene, pl. 1 kOhmos poti helyett, hanem egy erösitö amin a jel erösitése változik az enkoder szerint. A modern kütyükben, autoradio, MP3 lejátszolk stb. elöfordulnak ilyenek, de azok integrált részei a komolyabb elektronikának, amit enkoderrel lehet kezelni. A másik dolog az enkoder forgatása végtelen igy kezelni kell a helyzetét ujrainditás után, azaz memoria kell. A harmadik probléma a logaritmikus kivitel. Az enkoder lineáris impulzusokat ad, azokat meg kell számolni és meglehetösen nagy tartományban és átalakitani logaritmikus értékre. Erre gyakran meg egy 8 bites proci sem elegendö. ( gondold el egy enkoder egy 360 fokos fordulatra gyakran még 100 impulzust sem ad, ami a logaritmikus világban egy vicc lenne, ezért alapbol több fordulattal kell számolni. Azaz a procit nem igen lehet meguszni. Keresgélj, lehet, hogy találsz a feladathoz legközelebbi cél IC-t, de nem ugy, hogy az csereszabatos lenne a filléres mechanikus potival.
Nagyon nem úgy látod a dolgot, mint én. Itt van egy két videó a digitális potméter használatára mikrovezérlő nélkül. Viszont 1k log dig potot nem találtam. Szóval hogy lehetne olyat csinálni? Ha már csinálni kell, akkor nem kell egyforma értékű ellenállásokból lennie. Mondjuk valami SMD-kből talán mondjuk 100 sem foglalna nagyon sok helyet. Kész digitális potméterből van ami megjegyzi a "pozíciót", értéket. Sajnos látni ezt a pozíciót nem nagyon lehet, de az elsődleges a működés. Találtam 2,5k-sat logaritmikusat, abból kettőből, egy ellenállással esetleg lehet, hogy lehetne csinálni egy 1k-sat. Mondjuk az már lehet drágább lenne.
Nézd meg a video mellékletét meg az adatlapot meg fogsz lepödni mi van abban a kis 8 lábuban.
99 ellenállás és egy proci 100 kimenettel meg egy kis memoria, és nem optikus az enkoder, azaz még arra is kell valami. Sok sikert a kereséshez meg az ellenállások kiválogatásához. És probáld kiszámolni milyen ellenállások kellenek az 1 k log potihoz. Talán rájössz miért nincs. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |