Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
A 470µ-ot akkor cseréld, ha rossz. Ha az A jelű csatin megvan a + - 15V, akkor nem biztos, hogy rossz. De kiemelheted, megmérheted őket. A nagy kondikat kicserélném, mert nem odavaló.
Az "A" csatlakozón telibe 30V van, ez megy az alaplapra.
Igen, de a GND-hez képest kell mérni a csati egyik/másik pontját. A GND az egy F1 jelű pont, valószínű, valamelyik fekete vezeték. De mivel összesen 30V van, az a két 15V együttméréséből adódik. Tehát elvileg jó.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2024
Igen, a házhoz képest 2x15V van a csatlakozón, bocsi.
A végfoknál lévő nagy kondik helyett jó lenne a képen látható? Ha szerinted jobb lenne más gyártó kondija, esetleg konkrét termék, azt megköszönném! Halgattad a videón a zúgást, amit tegnap felraktam? A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2024
Szerintem jó lehet, ha a 10mm-es lábtáv befér, vagy betudod faragni. A zúgás talán lehet kontakthiba is. Annyit tudsz tenni, hogy ezt kizárjuk, hogy a két végfokot kiemeled és megpucolod a tüskéket és az ellendarab érintkezőjét. Valószínű ennyi idő után már feketék.
Köszi a segítséget, már csinálom is! A kondikat megrendelem.
Nincs mit, majd írjál, hogy mi lett.
Próbálom a csatlakozásokat gömbostűvel megcsiszolni, felkarcolni, de nem túl hatékony, pedig a furatok belsejét kéne felcsiszolnom.
Van erre valami jó módszer? Kontaktsprét használhatok a végén? (Csak olajos kontaktsprém van meg wd40, de az is olajos.)
Én izopropilt használok fogkefével, de állítólag a féktisztító is jó.
Szia!
Én gömbölyű tűreszelőt dugtam bele és megforgattam a lemezkék között. Az sem gond ha kicsit szétnyomódik a lemezke, utólag amúgy is érdemes kicsit összébb nyomni a jobb kontakt érdekében.
Kész a kontakt tisztítás, eléggé macerás volt, de szerintem így jónak kell lennie. Sajnos a zúgás továbbra is megmaradt.
Sajnos nem értek hozzá. Szokott olyan lenni, hogy bezajosodik valamelyik tranyó, meg a fejhallgató kapcsolójának kontakthibája is lehet. Ha lenne szkópod, akkor lehetne látni, hogy a tápegységből jön-e valami hullámosság. Ha kiveszed a végfokokat és más tápegységről indítod, akkor kiderül, hogy abban van-e a hiba.
Még azt nézhetnéd meg, mi van, ha kiemeled a C266/C366 2.2µF-et (vagy legalább az egyiket, amelyikre egy hangszórót kötnél). Mert rajz szerint, onnan kap bemenetet, a TDA1074-től. Persze, nem hinném, hogy mindkettő tönkrement. Ekkor, köthetnél valami jelet a végfok felé menő pontra, ha nem tudod külön tápegységről próbálni a panelokat. De, ha nem is adsz jelet, megszűnik-e a zúgás? Mindkét hangláda zúg, vagy csak egyet kötöttél rá? Csak ötletelek.
Sziasztok!
Megjavult az erősítő az egyik fórumtársnak köszönhetően. Egy órája értem haza tőle. Mindenkinek köszönöm a segítséget, aki hozzá szólt! De külön köszönet reloop-nak (V. Istvánnak) , aki privátban, teljesen ismeretlenül felajánlotta, hogy átnézi a vidit és ellát tanácsokkal. Annyira jól sikerült az átnézés, hogy közben meg is javította. Nagy élmény volt élőben látni, hogyan dolgozik egy hozzá értő ember. Miközben dolgozott, magyarázta hogy mit miért csinál, nem sajnálta a tudást, mint néhány ember. Kapcsolási rajz kinyomtatva az asztalon, majd egymás után lettek meg a hibák, rossz forrasztás, hibás diódák és nem bele való teljesítmény kondik. Mindent kicserélt benne és már működött is. Egy órás aktív munka volt, amit tényleg öröm volt nézni. Közben olyan egyszerűnek tűnt, de nyilván csak a tudása és tapasztalata miatt. Nagyon hálás vagyok neki, még egyszer köszönöm! RA 6363 S némítás nem jóSziasztok!Nemrég hozzájutottam egy RA 6363 S-hez. Egy problémára nem tudok rájönni, vagyis már nem tudom hol keressem a hibát. Ha a gombokhoz hozzáérek akkor ilyen hangos búgás hallható, mintha az alap 50Hz-es búgását felerősítené. De ez nem vonatkozik az MW SW1 SW2 SW3 WIDE BAND gombokra, csak a bekapcsológomb illetve a kijelző alatti és a mute gomb. Végigjártam a némító áramkört teljesen egészen a tápig, de nem voltak hibás alkatrészek, de azért a ST50-et és ST43-at kicserétem a szabályzón, de semmi. N125-ös diódák is rendben voltak, de kicseréltem azokat is, semmi változás. (A BF244-A Fet-hez még nem nyúltam a végfokokon.) Minden csatlakozás ki lett pucolva. Azt találtam ki, hogy akkor az kijezlő alatti gombsor "földelését" (nem tudom mi célt szolgálna), rákötöm az FM memory alatti gombsornak a vezetékére és így már ha hozzáérek nem búg. De... bekapcsoláskor, mivel a gombot nyomom, azonnal elkezd búgni, viszont szépen elhalkul. Ez is csak akkor, ha hosszabb ideig nem volt bekapcsolva. Ha pl. kikapcsolom és pár másodperc múlva újra bekapcsolom, akkor nincs ez a hang. Szóval nem értem. Azt tudom, hogy az EA 6383 erősítőmben a SC42-ről van húzva külön egy GND kábel valahova, lehet pont emiatt? Üdv, Máté |
Bejelentkezés
Hirdetés |