Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek !
Egy kis segítségre lenne szükségem. Megépítettem ezt a kis egyszerű tranyós áramgenerátort. Nagyon frankón lehet símán 5 vagy 6 voltot is adni neki és a megadott áramnál megáll és a feszt is tartja kb 2-3 voltot és semmi nem melegszik. Ehez ugye a képen is írja hogy ha kissebb áram is elég akkor a 3,3 ohmost nagyobbra cserélni. namost én lehet hjogy változtathatóra csinálnám meg potival és pillanatnyilag nincs ithon ohm körüli poti. kérdés az ha az 1 k-ohmos helyett potit raknák azzal is lehetne szabályozni a kimenő áramot és ugyebár ezzel a feszt is vagy fordítva?
Tiszteletem mindenkinek!
Van itthon 3 db lézer diódám! De sajnos nem tudok róluk semmiféle adatot! 3 lába van ennyi az összes adat... Valaki tudna segíteni hogy hogyan lehetne megállapítani hogy pontosan mien teljesítményű lézerdiódáról van szó? Elég fontos lenne! Előre is köszönöm a választ!
Ha nincs meg hogy miből lett kiszedve akkor sajna nem lehet megállapítani mert ami ha esetleg van rajta valami felirat az alapján nem igazán találsz semmit interneten.
Bekötése az még megy ha a hátulját a kivezetésekné szembefordítod magaddal akkor ha felülre esik az a láb amely a házzal közös azt úgyis meglátod ,akkor a baloldali láb a pozitív és a ház a negatív de van olyan ameiknek fordítva van de ha véletlen cd vagy dvd ből van akkor több mint valsz hogy nem a ház a pozitív. utána már csak egy áramgenerátor kell és mehet a próba igaz adatok hiányában könnyen el lehet küldeni.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy HLDP-650-A501 lézerdiódához milyen vezérlés kell. Ha van kapcsolási rajzod, légy szives, küld el nekem! ******@*****.hu Előre is köszönöm. Moderálva! Legalább az általános iskola első 3 osztályát kijárhattad volna, hogy többé-kevésbé helyesen tudj írni...
az egy 5 Mw-os és 650 nm-es hullámhosszú dióda.
DVD olvasókban is van ilyen. 2 volt körüli fesz max 2,6 volt és 40 mA ig mehet legalábbis a HQ video oldalán található ugyan nem ez a számú de 5 mW-os 650nm-eshez eme adatok tartoznak de kb ez így is van.
XX §. A fórum nem dedó, nem homokozó hülyegyereknek, ezért szigorúan tartózkodjunk az olyan mondatoktól, hogy \"Plííííz plíííz plííízzzz\" vagy hogy \"Léccci léccci léccike!\". Mindenki utálja. Azt is aki ilyet ír.- Fórumon nem szokás a kérdésünkre mail-ben választ kérni. Márcsak azért sem, mert a feltett kérdésünkre érkező válasz másnak is hasznos lehet a későbbiekben.
Egyáltalán semmit sem tudni a diódáról? Azt sem, hogy milyen színű? Mert 2, max 3V-al mennek típustól függően, akkora áramot kell nekik küldeni, amekkora létrehozza a diódán a megfelelő feszültséget. Utána egy kis teljesítmény, majd hatásfok számolás, és már meg is van a dióda optikai teljesítménye kb.
Sikerült szereznem róluk pár információt!
Piros színűek. Elvileg optikai meghajtókból lettek kiszerelve... Pontosabban be sem lettek építve... Ha minden igaz akkor ez 1.5V-2V feszültséggel működik! Privátban tudnál nekem segíteni teljesítmény és hatásfokszámolás ügyben? Nem vagyok egy matek zseni...
Azért ehhez nem is kell matekzseninek lenni. Az egyenáramú teljesítmény még mindíg U*I. A dióda hatásfoka saccra 25-40% körül mozoghat. Azért remélem az általános iskolai matekkal nem állsz hadban, és ki tudod számítani a százalékot. De ha nem, akkor segítek.
Igénybe venném a segítséged...
Elektronikához is alig értek.
Na jó, akkor először olvassál elektro alapokat, majd aztán visszatérünk a témára. Bocsásd meg nekem, de nem kezdem el magyarázni az ohm-kirchoff törvényeket, és alapvető képleteket.
Esetleg valaki felvenné velem a kapcsolatot msn-en?
Ott egyszerűbben megtudnánk beszélni a dolgokat hogy hogyan zajlik minden, esetleg még postán küldhetek is Lézer Diódát tesztelésre... gergo@atw.hu Ez az msn-em...
Hello mindenkinek!
Nekem egy 150mW-os lézerdiódám van egy DVD íróból. Itt láttam hogy lehet belőle valami lézerpointer félét csinálni. Csak az lenne a baj hogy áramgenerátor kéne. Ha lehet akkor 250mA-es és stabil. Ha valaki tud ilyet vagy ehez a diódához működő áramgenerátort az kérem jelezze! Valmi kapcsolást vagy valami segítséget adjon! Előre is kössz! Üdv: Pamesz
Ajánlom hogy nézd át EZT a topicot. A szupepe féle áramgenerátor tökélete, sokan hajtjuk ezzel a lézert.
DjGeorge-nek köszönhetően van egyszerűsített rajz is. A csatolt rajz BEÜLTETÉSI OLDAL!!! A NYÁK-hoz még tükrözni kell!! Az áramkört Szupepe honlapján, alul megtalálod.
Szia!
De ez az áramgenerátor meghajtja a mi 150mW-os diódánkat?
Elvileg 340mA-ig bírja. Én eddig 300mA-el hajtottam DVD lézert max.
Hello!
Lehet h szerencsétlen vagyok de sehol sem találom a nyálját annak amit mondtál. Küld már el!
Mondtam hogy tükrözd, de ha nem megy lol akkor tessék:
Ja csak ennyit kellett volna!
Hülye vagyok! Kössz
Már bocs, de ez nem nyákterv, hanem beültetési rajz. Nyákhoz az összes alkatrészt ki kéne törölni róla.
Pamesz: van egy halom eagle-s nyákterv a dvd-s topikba, nézz szét.
Elnézést, most nézem ez az egész fekete-fehér. Sajnos nekem csak ilyen formátumban van, mert én próbapanelra csináltam.
Na megalkottam a nyákot.
Jó lett?
Nem tőlem kérdezed, de jó lett.
Ja és ha folyamatosan akarod járatni a lézert, akkor a 2. és 3. jumpert kell zárni!
Nem tudom pontosan hogy mellyek azok de a képen rajzoltam valamit. Nézd meg.
Üdv!
Megpróbáltuk a beültetésről kinyerni az alkatrészlistát, de egy kérdésünk lenne: az IC az milyen mert nem jól látszik. Szerintünk LM358-as de nem biztos. Ha tudod akkor kérlek erősíts meg vagy az lenne a legjobb ha elküldenéd az alkatrészlistát! Kössz!
Hello!
A piaci olcsó lézerekbe be lehet építeni a DVD lézert? Mert akkor nem kéne bajlódni a kollimálással. Ha ez lehetséges akkor a hűtése az gondolom nem lenne elég. És ezt a hengert belekéne tenni egy vaskosabba. Ez megoldható így? Vagy ne kínlódjak ezzel és csináljak egy vadiúj szerkezetet neki? |
Bejelentkezés
Hirdetés |