Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3569 / 3578
(#) tufatofu válasza mnyugger hozzászólására (») Aug 5, 2024 /
 
Én innen vettem az ötletet és bevált Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2024
(#) mex válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 6, 2024 /
 
A legelső munkahelyem egy vágóhídi TMK volt.. Na ott iszonyat mennyiségű élelmiszeripari rozsdamentes anyaggal kellett foglalkozni, mert a tároló edényektől a gépburkolaton át a munkaállványok csővázáig minden javarészt 18/8 összetételű Cr-Ni anyagból készült. A többi meg alu... A megmunkálása azért nem olyan egyszerű, egy két furatot ki lehet szenvedni "fekete" csigafúróval is, de ha haladni kell a művelettel, akkor kobaltos fúró, menetfúró, vagy porkohászati úton készült vágószerszám a megfelelő választás. A bökkenő az volt, hogy az ilyen "nemesebb" anyagú szerszám nem nagyon volt elérhető annak idején errefelé. Így azután maradt a sűrű köszörülés. Az esztergályos munkák viszont nem okoztak nehézséget, csak a kis átmérőjű menetes furatok ették a menetfúrókat.
(#) SzilCsong válasza bbb hozzászólására (») Aug 6, 2024 /
 
Nem tudom, mennyire van hangsúly a pvc-n, lehet, sima muanyag pillanatragasztó.
Nyilván, ha pvc idomot akarnék összeragasztani, akkor a tubusos pvc ragasztó a nyerő, de az ragacsos, ménkű nehéz vele dolgozni.
Itt kb víz viszozitású, az a legdúrvább, hogy beszivárog a résekbe és ott megköt, ja és nem szárad be.
(#) SzilCsong válasza mek-elek hozzászólására (») Aug 6, 2024 /
 
Nyilván nem akarom utánozni, meg szerintem senki, csak ennél a videonál jutottam oda, hogy rákérdezzek a ragasztó fajtájára.
(#) SzilCsong válasza Gafly hozzászólására (») Aug 6, 2024 /
 
Ilyen ragasztót szeretnék venni aliexpressen.
De kolléga segített "cianoacrilat glue" kulcsszóval
(#) teddysnow válasza bbb hozzászólására (») Aug 7, 2024 /
 
Köszi a tippet, ilyet vettem én is, viszi.
(#) jani1987 hozzászólása Aug 8, 2024 /
 
Lenne egy informatikai jellegű kérdésem. Ha nem ide való akkor az áthelyezést kérem. Linux mint 17 rendszeren a libre office 5-ös verziójában a táblázat kezelőben keresem a grafikon létrehozást. Eredménytelenül . Ráadásul angol. Hol keressem?
(#) Rosszmáj válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 8, 2024 /
 
A1-Bn tartomány kijelöl,
'Insert" legördít, "Chart" kiválaszt

(Tizenéve használtam utoljára Excelt, de szerintem itt ugyanez a módi.)
(#) sany hozzászólása Aug 9, 2024 /
 
Valaki használ, illetve vett már közületek ilyen hordozható SSD-t? Mennyire megbízhatóak? Tudom nagyom kompromisszumosak.
(#) SzervízMacska válasza sany hozzászólására (») Aug 10, 2024 /
 
Samsung T5-öt használok, az nem kompromisszumos. Igaz, nem is ennyibe kerül…
(#) tufatofu válasza sany hozzászólására (») Aug 10, 2024 /
 
Szerintem pénzkidobás.
Idézet:
„1. The NTFS format cannot be used, otherwise the product may be damaged.

2. Formatting can only be performed on Windows. The exFAT format must be selected when formatting for the first time (emphasis).”


Ha NTFS-re nem használható mert tönkremegy, akkor vajon minek? Egy valamire való film is nagyobb mint az exFAT 4Gb fájlméret határa. Feltehetőleg a tárolókapacitása is hamis.
(#) rectamas válasza tufatofu hozzászólására (») Aug 10, 2024 /
 
Nagyrészt egyetértrk, csak az exFAT maximális fájlmérete 128PB, a FAT32-nél volt a 4GB limit.
(#) bbb válasza sany hozzászólására (») Aug 10, 2024 /
 
Ha felkészültél arra, hogy visszakérd a pénzed és egy jódarabig reklamálj, akkor vedd meg nyugodtan... Ez jó esetben 64GB-os lesz, esetleg nagyon szerencsés véletlennek köszönhetően 128GB. Cserébe a vezérlőbe beleírják azt a méretet, amit megveszel (mondjuk 2TB), így mikor túlléped a tényleges fizikai memóriaméretet, akkor elkezdenek elveszni a rajta tárolt dolgaid. Én vettem olyan SSD-t, ami megszólalásig WD RED volt - összesen 60GB-ost sikerült nagy nehezen készíteni belőle, mert talán a tizedik orosz firmware hekkelő program ismerte csak fel a vezérlőjét. Ezek saját képek, amikkel reklamáltam és még így is többször visszadobott az ali, hogy invalid az ok, amiért kérem a pénzem.
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2024
(#) tufatofu válasza rectamas hozzászólására (») Aug 10, 2024 /
 
Igen, elírtam. Ettől függetlenül szerintem nem használható zökkenőmentesen, mert jó eséllyel egy 32 vagy 64Gb pendrájvot kap, amit 2 Tb-nak ismer fel a gép és ennyi, de használni nem tudja a feltüntetett területet.
(#) sany válasza bbb hozzászólására (») Aug 10, 2024 /
 
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Akkor inkább nem veszek, mert ez inkább lehúzás.
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Aug 10, 2024 /
 
Nem csak lehúzás, hanem esetleges adatvesztés nagy baj is lehet. Ha már bóvli, ott lehet ilyen.
(#) rectamas válasza tufatofu hozzászólására (») Aug 10, 2024 /
 
A hozzászólásod többi részével teljesen egyetértek.
Egyébként általában az olcsó bolti noname SSD-k sem megbízhatóak.
A drágábbak között is megesik hibás sorozat, pl. volt egy Lenovo laptop típus nálunk, ahol kb. két év után sorra elhaláloztak az SSD-k.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 10, 2024 /
 
Ha még mondjuk az 1TB-os, csak 64Gb lenne, az még részemről rendben lenne, de az adatvesztés...
(#) tufatofu válasza rectamas hozzászólására (») Aug 11, 2024 /
 
A hozzászólásod többi részével teljesen egyetértek.
Nekem olcsó noname SSD-k vannak egyik gépben. A legfiatalabb is kb. 5 éves,és kikapcsolva se nagyon van a gép, de még húzzák az igát. Lehet azért tartós ennyire mert nem Windows van rajta, ami előszeretettel morzsolgatja unalmában is a háttértárat...
(#) Gafly hozzászólása Aug 11, 2024 /
 
Kitanult a kereső.
(#) Udvari Zsombor válasza tufatofu hozzászólására (») Aug 11, 2024 /
 
Szerintem tiszta hülyeség, amit írnak! Már miért ne lehetne NTFS-re formázni egy SSD-t?! Jó ideig a 32GB pendriveom is NTFS-re volt formázva, mert egyszer át kellett valamit másolnom vele, de nem lett tőle baja (azóta már visszaformáztam FAT32-re).
(#) Skori válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 11, 2024 /
 
Az NTFS működéséből adódóan, valószínűleg pillanatok alatt kiderül a turpisság (hogy a kapacitás nem annyi mint kellene), és ez már a használat elején is adatvesztést okoz.
(#) szs válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 11, 2024 /
 
Nagyjából ott lehet az eb elhantolva, hogy eleve odaírták: nem formazható NTFS-ként. Ebből mégiscsak le lehet vonni némi következtezést. És nem fordítva kell gondolni. (Megha a kereskedő arra késztetővel kezdte is)
(#) jani1987 válasza Rosszmáj hozzászólására (») Aug 11, 2024 /
 
Köszi. Sikerült közben egy függvényt is létrehozni. A táblázatban az electrodoc androidos program eredményei vannak míg a függvény adott. Példaként a 4,7nF-ot mutatom, hogy azért van egy kis különbség a kettő között. Na akkor most kinek higgyek?
(#) gg630504 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 11, 2024 /
 
Mivel a 4,7 nF két értékes jegyre van megadva, illetve nem valószínű, hogy 1 %-nál pontosabb, a 677 kΩ is túlzás.
Nem tudom, van-e beépített pi, ( js: Math.PI ), ha csak 3,14-et használsz, összejön ennyi hiba. Én 3.14159265358979323846264338327950288419-t szoktam használni. Nekem higgy
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2024
(#) jani1987 válasza gg630504 hozzászólására (») Aug 11, 2024 /
 
=1/(6,28*f*C)
Ezt a képletet alkalmaztam. Nem kell full pontosnak lenni. Egy időre felhagytam az audiotechnikával és most a mérés technika az új terület amíg megjön a műszer.
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Aug 11, 2024 /
 
Teljesen mindegy mire formázod, fizikailag van benne kevesebb memóriamodul. Ha gyorsformázást választod, akkor ugyanakkor derül ki a turpisság, vagyis mikor már többet írnál rá, mint amennyit fizikailag tényleg tud. Viszont, ha véletlenül nem a gyorsformázást választod és elkezdené írni a nullákat a már nem létező területre, azonnal jönne vissza, hogy hoppá ez így nemgyerebe. Ezekkel a kütyükkel igazából annyit lehet tenni, hogy szétszeded, megnézed milyen vezérlő van benne, milyen memória, keresel hozzá az orosz oldalakon megfelelő szoftvert és beleírod a megfelelő tárkapacitást. Persze mindezt megelőzően visszakéred a pénzed megfelelő képekkel alátámasztva, ahogy én is tettem. Így ha visszakaptad már a ppénzed és nálad maradt a cucc, akkor van egy majdnem ingyen háttértárolód, aminek a minősége olyan amilyen. Arra, hogy mondjuk oprendszer fusson róla, arra megfelelő, fontosabb adatot már nem bíznék rá (mondjuk arról meg van legalább két mentésem).
(#) Skori válasza bbb hozzászólására (») Aug 11, 2024 /
 
Eszembe sem jutna ilyesmit használni. A normális SSD-k ára sem megfizethetetlen manapság.

A fájlrendszer ott jön a képbe, hogy attól is függ, hogy milyen stratégiával tölti fel (vagy próbálja feltölteni) az operációs rendszer adatokkal, ugyanis korántsem biztos, hogy szép sorjában az egymás utáni szektorokba fog írni. A baki mindenképpen kiderül, előbb vagy utóbb, és lehet, hogy ntfs esetén inkább előbb...
(#) szs válasza bbb hozzászólására (») Aug 11, 2024 /
 
Idézet:
„szétszeded, megnézed milyen vezérlő van benne, milyen memória, keresel hozzá az orosz oldalakon megfelelő szoftvert és beleírod a megfelelő tárkapacitást”

Nekünk, átlagembereknek többszörösen megugorhatatlan. De tudod te ezt.
De a szétszedéshez is az kell, hogy először (kb sötétbeugorva) megvedd.

Engem szó szerint lehülyézett a sógorom, hogy a nejem vodas telefonjához ugyanott vettem memóriakártyát, ahol a telefonját. Csakhát mai napig jól működik. A telefon is. A kártya is.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2024
(#) vargham válasza bbb hozzászólására (») Aug 11, 2024 /
 
Sokkal egyszerűbb olyat venni, aminél az ár és a ráírt méret összhangban van. Az hekkelés nélkül is működni fog.
Következő: »»   3569 / 3578
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem