Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3572 / 3607
(#) szs válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 21, 2024 /

Ja!!! Köszönöm.

Ha nem kíván az ember ott vásárolni, akkor tényleg kellhet.
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2024
(#) reloop válasza szs hozzászólására (») Aug 21, 2024 /

Ahol levásárolnám ott szinte mindig rossz, vagy vállalhatatlanul hosszú a sorban állás a visszaváltónál.
Ma kivártam a sort és pont előttem kettővel adta be a kulcsot minkét terminál.
Áldoznék benzint és szabadidőt működőképes automata felkutatására, de nem tudom az ott kidobott cetlit elfogadják-e a helyi üzletben. Tisztább lenne a számlára juttatni a pénzt mint kényszer-vásárolni. A QR-ral három próbából egyszer sem sikerült.
(#) szs válasza reloop hozzászólására (») Aug 21, 2024 /

Na, ez sokáig átmenet lesz, úgy látom.
Nemcsak a fél év csúszas, de újabb fél év ráállás is?. Ó, mán...
(#) reloop válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 21, 2024 /

Köszönöm! Kipróbálom, bár teljesen átlagos Redmi Note 7-et használok.
(#) bbb válasza szs hozzászólására (») Aug 21, 2024 /

Véletlenül amikor mi kipróbáltuk, működött, bár inkább alkalmazás nélkül csak benyomkodva, hogy adjon cetlit, mert amúgy is ott akartunk vásárolni. Megnéztétek már egyébként, hogy mi van abban a QR kódban? Kompletten benne vannak az adatok, vagy csak egy regisztrációs kód, ami alapján online kérdezi le a számlaszámot?
(#) reloop válasza bbb hozzászólására (») Aug 21, 2024 /

Megnéztem, kódot tartalmaz.
(#) szs válasza bbb hozzászólására (») Aug 21, 2024 /

Nem, nejem sojsem nezte. Tényleg csak levásárolja.
En meg poénkodok: látod, mi megiszok a családért
(Valójában ugyanannyi az üdítősdoboz)
(#) Udvari Zsombor válasza reloop hozzászólására (») Aug 21, 2024 /

Nálunk itt Keszthelyen a Spar mögött van a (hozzánk legközelebbi) visszaváltó automata és még sose volt olyan, hogy ne tudtuk volna használni, mert annyian lettek volna ott. Azt nem tudjuk, hogy ha önkiszolgáló pénzárhoz megyünk, akkor az is képes-e kezelni az automata által adott cetlit. Mi csak alkalmazás nélkül használjuk, nincs szükségünk még egy app-ra.
(#) Gafly válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 21, 2024 /

Ha itt bemutatják példaként, hogyan lehet jól csinálni, akkor nem morgolódok a sok szemeteszsákos sorbanálló miatt a bolt előterében.
Amúgy szerintem a benzinkútnál is vissza kellene váltani, kötelezően.
Az APP letöltésért meg fizetni kellene havidíjat mindenkinek, aki letöltéshez köti a szolgáltatást.
(#) bbb válasza reloop hozzászólására (») Aug 21, 2024 /

Akkor ez azt jelenti, hogy a mohu kezeli a neved, címed, telefonszámod, bankszámlaszámod, születési dátumod, ... Kér még egyéb adatot is a regisztrációkor?
(#) Rosszmáj válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 21, 2024 /

Nekem 6,58"-os telefonról vagy 20 centiről olvassa be.
(#) SzervízMacska válasza Rosszmáj hozzászólására (») Aug 21, 2024 /

Igen, mostanában a legtöbb telefon ilyen nagy. Az illető elmondása szerint szűk a rés, ahol az olvasó van, ezért nem tudja eléggé távol tartani. Erre találta ki a fotózás és kicsinyítés módszerét. Állítólag működik - bár én még nem próbáltam.
(#) adapter válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 22, 2024 /

Szerencsésebb környéken laksz, mifelénk például rendszeresek a hosszú sorok, rendszeres az is hogy megteltek a tárolók ilyenkor órákig nem történik semmi. Legutóbb 5 azaz öt alkalommal indultam neki a zsáknyi palack visszaváltásának. Arról már nem is beszélve, hogy igen sok fajta palackot állandóan visszadob pedig hibátlanok, és forgatva, sok féle pozícióban van kipróbálva.
(gyerekeknek mondtam is: **ze teát például ne vegyenek, 10-ből 8-at nem vesz vissza, pepsi, coca termék hibátlan eddig....)
(#) sany válasza adapter hozzászólására (») Aug 22, 2024 /

Épp a napokban szállították el az egyik automátából a zsákokat. Nagy zsákok rengeteg "üveggel". Nem tudom egy zsák hány kiló, de alig bírták feldobni a zsákot a kamionra.
(#) Suba53 hozzászólása Aug 22, 2024 /

Gyűlik egy szatyornyi 50Ft. Még nem voltam reponton, hamarosan kipróbálom, van pár a környékünkön.
Ami viszont érdekelne, és erről a MOHU mélyen hallgat, hogy ha egy reponton kinyomtatok egy bolti utalványt, akkor azt csak abban a boltban tudom levásárolni, amelyik szomszédjában van repont automata, vagy az összes olyan boltban, amelyik ilyen csomagolású termékeket árul?

Mert szerintem úgy lenne igazán korrekt ( Bár ez a magyar viszonyokra értelmezhetetlen fogalom ), hogy ezt az utalványt bárhol levásárolhatnám, ahol szerződtek a MOHU-val.
(#) bbb válasza Suba53 hozzászólására (») Aug 22, 2024 /

Szerintem boltja válogatja. Itt Dunakeszin a HÍD ABC (coop) nem fogadta el a másik coopnál kinyomtatott cetlit.
(#) Tomi94 válasza Suba53 hozzászólására (») Aug 22, 2024 /

A közelemben levő eddig, szűk két hónap tapasztalatai szerint teljesen megbízhatóan működik. Az igaz, hogy a vízitúrán három napig a csónak alján súrolt, újratöltögetett palackon már egyengetni kellett a fóliát, hogy még be tudja olvasni a vonalkódot, de végül arról is sikerült neki.

Az is tesztelve, hogy pl. a gyulai Tescoban bedobált palackokért (franc se fogja hazavinni a nyaralásról hazáig) amit ad utalványt, az a zuglóiban is levásárolható. Hogy ugyanez különböző bolthálózatok között is működik-e, azt még nem próbáltam - nem biztos, mert rányomja a blokk tetejére az áruházlánc nevét.
(#) Frankye válasza Suba53 hozzászólására (») Aug 22, 2024 /

Boltja válogatja. Nálunk két olyan üzlet van, ahol van visszaváltó automata (COOP és Tesco), egyik sem fogadja el a másik bolt utalványát. Sőt, a Tesco-s automata utalni sem hajlandó, csak blokkot ad. Hogy ez mennyire korrekt, az már más kérdés...
(#) Landsmann válasza Tomi94 hozzászólására (») Aug 22, 2024 /

A bolthálózatok tagjai között levásárolható az utalvány. Mondjuk ha egy bolt ki vagy belép egy adott hálózatba, nem tudom mennyi az átfutási ideje, ha egyáltalán van.
Ami viszont érdekes, OTP-s folyószámlához tartozó, internetes webkártya számlaszámára nem lehet utaltatni. Éppen tegnap próbáltam. Jó lett volna, mert akkor legalább a flaskák árából összegyűlő dellát lehetett volna használni netes vásárlásokra.
(#) david87 hozzászólása Aug 22, 2024 / 7

Sziasztok!
Alkottam egy kicsit át rendeztem a szobát egy kicsit meg ki gletteltem a falat meg festetem meg villanyt csináltam.
Nem hívtam szakit mert akkor sokba lett volna meg nem lenne még kész. Van egy ilyen kép előtte
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2024
(#) sany válasza david87 hozzászólására (») Aug 22, 2024 /

Még lehet jobban sikerült, mintha szakit hívtál volna.
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2024
(#) david87 válasza sany hozzászólására (») Aug 23, 2024 /

Nem lett tökéletes mert vannak hibák de görbéből egyenest nem lehet csinálni. Ahogy szokták mondani szemnek legyen jó.
(#) SALáta hozzászólása Aug 23, 2024 /

Sziasztok!
Elkészült az Augusztus 18. ára szánt láncfűrész.
Egy kolléga fia művészi fotót csinált róla.
A 20x20cm gerenda 3 vágást (10 cm belül) második kísérletre 6.1 másodperc alatt vágta. Egy motoron volt (először) .
Annyira friss a gép hogy a beállítás az "kb" sikerült, ezen még lehet húzni.
Remélem jövőre már egy másfajta motorral indulok.
A gép neve Beast, a "popkultúra" ikonok pedig azért vannak rajta "mert nekem így tetszik" .
A "vaskeresztnél" elmaradt egy sűrű fém háló, idő hiányában.
Fék sincs , hasonló okok miatt.
(#) sany hozzászólása Aug 23, 2024 /

Nem szoktam ilyet megosztani itt, de emiatt most nagyon elkeserettem.

500 ezer fát vágtak ki a Tesla gigagyára miatt Berlin közelébe
(#) zolika60 válasza sany hozzászólására (») Aug 23, 2024 /

Elkeserítő, de a lignittel üzemelő hőerőművek miatt ennek a többszörösét. Az azokban megtermelt árammal majd tölti az új Teslákat a környezetvédelem nevében.
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2024
(#) mnyugger válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 23, 2024 / 1

A lányoméknak két Teslájuk van. Csak napelemről töltik.
Egyszer "tankoltak" 20 Euróért, hogy kipróbálják hogy kell.
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Aug 23, 2024 /

Ennek így valóban van értelme, csak nagyon sok embernek munkába járáshoz kell az autó, és akkor csak estétől reggelig tölthetné otthon az ingyen napenergiával, amikor meg süt a nap akkor meg nincsen otthon.
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Aug 23, 2024 / 2

Van egy harmadik Tesla akku telepük. Azt tölti pufferben. Onnan meg éjjel az autót.
(#) SALáta válasza sany hozzászólására (») Aug 23, 2024 / 1

A parizerzabáló megmondta ennyit ültet is. De az állomány nem nő meg 1 év alatt... Épp azt beszéltük egyre kevesebb a fűrészes. Van vagy 4 ember, 20 év alatt... Ki fog halni ez a szakma. A komoly brigádok itthon is csak öregednek, fiatal nincs.
Ám terjed a kombány. Viszont igen korlátozott a használata. Nem is igazi állomány az amibe jól megy, hanem egy termesztett fasor... Nem erdő.

500.000 fa VS 500.000 csemete nem egyenértékű... Remélem nem darabra számolják...
(#) zolika60 válasza mnyugger hozzászólására (») Aug 23, 2024 /

Nem mindenki tesz így. Viszont az atomerőműveket bezárták és hőerőműben jellemzően lignittel vagy gázzal termelik az áramot.
Következő: »»   3572 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem