Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3573 / 3573
(#) SALáta válasza sany hozzászólására (») Pé, 19:26 / 1
 
A parizerzabáló megmondta ennyit ültet is. De az állomány nem nő meg 1 év alatt... Épp azt beszéltük egyre kevesebb a fűrészes. Van vagy 4 ember, 20 év alatt... Ki fog halni ez a szakma. A komoly brigádok itthon is csak öregednek, fiatal nincs.
Ám terjed a kombány. Viszont igen korlátozott a használata. Nem is igazi állomány az amibe jól megy, hanem egy termesztett fasor... Nem erdő.

500.000 fa VS 500.000 csemete nem egyenértékű... Remélem nem darabra számolják...
(#) zolika60 válasza mnyugger hozzászólására (») Pé, 19:45 /
 
Nem mindenki tesz így. Viszont az atomerőműveket bezárták és hőerőműben jellemzően lignittel vagy gázzal termelik az áramot.
(#) sany válasza SALáta hozzászólására (») Pé, 20:53 /
 
Idézet:
„A parizerzabáló megmondta ennyit ültet is.”

Azt itt is megmondták a városunkba. De itt is inkább vágják a fákat. Nemrég a parkban összeszámoltam a kivágott fák tuskóit 15 db számoltam. Nem hangzik soknak, de a hiányuk látható. Nem kis fák voltak. Nem beszélve arról, hogy nemrég kivágtak véleményem szerint egy kb. 50 éves fát is azért, mert lehullott a virágja...
Idézet:
„Ki fog halni ez a szakma.”

Elég baj, ha kihal. Hiszen régen is a paraszti-gazdálkodás volt. Szerintem akkor nem estek így neki a fűrésszel, persze tisztelet a kivételnek, kivágni az összes fát.


Aztán csodálkoznak, hogy az utcán ház előtt a kukából eszik a vaddisznó...
A hozzászólás módosítva: Pé, 20:53
Következő: »»   3573 / 3573
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem