Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   177 / 1388
(#) Norberto válasza roland0327 hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

Legtöbbször 0,8-ast, 1-est és 1,2-est.
(#) roland0327 válasza Norberto hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

Köszi aakkor olyat veszek
(#) vtnagy hozzászólása Aug 12, 2008 /

Sziasztok!

A nyákokat le szokták fújni valamilyen zöld spray-el.
Annak valaki el tudná mondani a nevét, hogy mire keressek rá?
Mert szerintem a zöld spary kifejezéssel nem mennék túl sokra
Köszi
(#) levii válasza vtnagy hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

Forrasztás gátló néven keress rá!

Üdv!
(#) vtnagy válasza levii hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

Értem, köszi!
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 12, 2008 /

Helló
Most kezdem a fotózást és lenne egy kérdésem. Milyen papírra nyomtassam ki a rajzot, amin át tudom világítani. A fóliáról azt hallottam, hogy nem igazán jó, mert zsugorodik, meg hogy kettőt kell egymásra rakni. Meg nekem lézernyomtatóm van. Először még úgy is napfénynél fogom csinálni. Majd később fogok levilágítót csinálni. Szóval van valami olyan papír, amin átmegy az UV fény, de nem világít alá?
(#) sprofan válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

Hát ha nem jól csinálod minden alá lehet világítani.
Fólia: én ezt használom, bár én tintasugarasal, lézernél aztmondják zsugorodi nem tudom.
Pausz papír: ez is nagyon jó, viszont kicsivel növelni kel a levilágítási időt
Sima papír olajal vagy más szerekel "átlátszóvá" tétele: ezt még nem próbáltam, de nyomtatás után olajal kell lepermetezni és hagyni kicsit száradni.
Nyomtatás után meg kel nézned közelről a nyomatot, és ha pici lyukakat látsz csak akor van szükség 2 rétegre, lézernél ez nem igazán szokot előfordulni tintásnál annál inkáb.
üdv
(#) Ricsi89 válasza sprofan hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

Helló
Kösz az infót. Holnap megyek veszek fényérzékeny nyákot, és kipróbálom. Pausz az ha jól emlékszem még van itthon egy pár darab. Majd holnap kiderül, hogy működik-e.
(#) zoly15 válasza sprofan hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

Még annyit tennék hozzá hogy épp fordítva van ahogy mondtad! A tintasugaras nyomat jobb takarást biztosít mint a Lézeres! Én is lézerrel nyomtatok írásvetítő fóliára és egy nem elég mert alávilágít kettővel már jó.

üdv!
(#) sprofan válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

Jó, hát akor úgy látszik ez elég változó, nekem 2 rétegre van szükségem 1 nél levilágítás és maratás után tiszta lyuk lesz a réz vezetősáv. Bár ez a tintasugarashoz való fólia miatt van (gondolom) ami érdes és legalábis nálam nem egyenletesen oszlik el rajta a festék.

Ja, ez pausznál és olajos papírnál nics így (tehát igazad van), csak a tintás fóliánál.
(#) zoly15 válasza sprofan hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

Akkor lehet hogy nyomtatófüggő...
Nekem 1 réteg írásvetítő fóliával teljesen leoldódik a lakk itt ott marad egy kicsi :yes:
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 13, 2008 /

Helló
Lenne még egy kérdésem. Ma voltam a boltban és nem tartanak fotólakkot, sem fényérzékeny nyákot. :no: Ezért úgy döntöttem, hogy rendelek inkább fotólakkot. A kérdésem az lenne, hogy ez milyen fajta? Valaki vett már ilyet. Mert hallottam, hogy van fotólakkból rossz minőségű is és nem akarok sz*rt venni. Még ma fel kellene adni a rendelést, hogy holnap megkapjam és végre elkezdhessem a munkát.
Üdv! Ricsi
(#) sprofan válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

A lehető leg jobb! Van a másik a WOLF fotólakk, sokak szerint nem jó semmire, pedig én is azt használtam(sikerrel, pont van nálam egy lefújt nyák, leényképezem), Már rájöttem hogy gyári fényérzékeny nyák olcsóbban kijön, ezért már csak a HEStore-ból rendelek, nem szenvedek a fújással csak ha azonnal kell a nyák.
(#) Ricsi89 válasza sprofan hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

Kösz a választ. inkább azért vennék spayt, mert mindenféle méretű nyákot csinálok. Ilyenkor megveszek egy nagy darabot és abból vagdosom le a darabokat. Ilyenkor is mindig marad kisebb darab amit nem tudok már felhasználni. Ha már rendelek, akkor rendelek fényérzékeny nyákot is, vagy két darabot. Elég jó ára van ennek a fotólakknak. 200 ml és 3000Ft. De hát ez van. Muszáj megvenni. Anyagi csődbe jutok szép lassan.
(#) gulasoft válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

Német Positiv 20-at vegyél az a legjobb amit kapni lehet.
(#) Psycohol hozzászólása Aug 13, 2008 /

Sziasztok!

Még új vagyok ebben a nyák gyártási témában. Régebben mindig kézzel rajzoltam a nyákot, de most áttérnék erre a műnyomó vs. nyomtatós teknikára. Csak annyi bajom van vele,mert előbb kipróbálltam, hogy hiába nyomtatom rá a műnyomóra a nyák rajzot és kezdem el vasalni ahogy több oldalon levan irva, egyszerüen a papiron marad a festék hiába nyomom rá erősen is a vasalót, valamiért nem akar a nyákon maradni a festék. Mondjuk én nem lézer, hanem tintasugaras nyomtatóval csináltam, ez lenne a baj? Segítséget kérnék. Amugy valaki vállal egyénileg kész nyákra, kész nyák rajzal ilyen műnyomós nyomtatást?
(#) Kicsa válasza Psycohol hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

Szia!
Igen az lesz a baj : A tintasugaras nyomtatóban ugyanis festék van folyadék formában.Ahogy kinyomtatod,a papír beszívja a festéket és így nincs mi átragadjon a nyákra.A lézer pedig festékport éget rá,ami hő hatására fellazul és az át tud ragadni rendesen.Úgyhogy szerintem ez lesz a baj,próbálkozz lézer nyomtatóval (vagy mint én : simára A4esre nyomtatok tintasugarassal és utána papírboltban fénymásoltatok) Ezután sikerülnie kell
Üdv Kicsa
(#) Psycohol válasza Kicsa hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

Értem,köszi az infót, még annyi kérdésem lenne ezzel kapcsolatban amit említettél,hogy ha én elviszem a sima A4-es lapra kinyomtatott nyák rajzot és megkérem hogy fénymásolják le, akkor a sima fénymásoló gép végülis ugyanúgy a lézernyomtató teknikájával dolgozik, tehát festékport szór rá? Úgyértem ha lefénymásoltatom és hazahozom, majd rávasalom, akkor ráragad a nyákra? Lehet kicsit amatőr a kérdés, de nyomtatókba sajna nemvagyok ugy otthon.

Üdv.
(#) sprofan válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

Lehet másfajtát is? (A magyaron kívül)
(#) Kicsa válasza Psycohol hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

Szia!
Hát ahogy én tudom,a fénymásolók mind lézeresek. Tehát majdnem biztos hogy igen de szerintem egy kérdést megér mielőtt megcsinálok.
Én pl Copy Generalsban szoktam ezt intézni,én fotópapírra fénymásoltattam eddig,kb 40 Ft/oldal...és egy oldalra kifér akár 3-4 nyák is!
Üdv Kicsa
(#) gulasoft válasza sprofan hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

Most írtam! Német p20, az elektro konthában szokott lenni.
(#) zoly15 válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

én német P-20 at használok nagyon jó árú!
Elterül egyből és biztos siker
(#) sprofan válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

Én pont ezt kérdeztem, mert nálunk csak Német p20-van ezért kérdeztem hogy lehet-e másfajtát is kapni. (magyarul más gyátrótól származó Positive20 Fotolakk)
No!
(#) beni58 hozzászólása Aug 14, 2008 /

nem tudna valaki NYÁK tervezőt küldeni ???
megköszönném.
(#) roland0327 válasza beni58 hozzászólására (») Aug 14, 2008 /

Szia!

Eagle 4.16:Bővebben: Link
(#) beni58 hozzászólása Aug 14, 2008 /

köszi
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 14, 2008 /

Helló
Ma megjött a fotólakk. Le is fújtam vele egy nyákot. Elsőre elég jó lett. Az egyik szélén lett csak egy kicsit vastag, de úgyis direkt ráhagytam a nyákra. Szépen elterült az egész felületen. Holnap jön majd a többi feladat. Csak sajna elfelejtettem előhívót rendelni hozzá. Mivel lehet még előhívni?
(#) kaqkk válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 14, 2008 /

Én hideg zsíroldót használok de sokan sziti lefolyó tisztító-ból kevereik a hívót ( a p20hoz kb 0.8% -os oldat kell) A doboz -flakon oldalán feltüntetett töménységből
könyen számítható a keverési arány .

A hideg zsíroldó 15%os én 1-12 1-15 ös arányban keverem de gyárilag lakkozott panelt használok
ha 1-12 az arány akkor hideg vízzel
ha 1-15 akkor melegen használom de itt a finomabb rajzolatok is tökéletesek .
(#) Ricsi89 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 14, 2008 /

Helló
Hideg zsíroldó az pont van itthon. majd holnap kipróbálom és beszámolok a fejleményekről.
Üdv: Ricsi
(#) kaqkk válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 14, 2008 /

de nézd meg hány% os !! és úgy keverd!van belőle vagy 5-6 féle külömbözö töménységgel!
Következő: »»   177 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem