Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Akkor ennek is megkérdem az árát, szerintem occó. Zömmel műanyag, a talpa sovánka fémlemezből, maradandó sérülést nem okoz.
Kösz, már nem hülyén halok meg
Sajnos a számkártyák nincsenek meg.
Időről időre megjelennek olyan hírek hogy "áramot vezetett a kerítésbe, kapuba, vagy uborkába, stb".
Egyszerűen nem értem hogyan lehet ezt akár csak elvileg megoldani. A kapu egy nagyon jól földelt valami (legalábbis az enyémet tartó zártszelvények biztosan azok), illetve a drótkerítés is egy csomó helyen érintkezik a földdel, tehát ezt is földeltnek tekintem. Adódik a kérdés, létre lehet ez hozni egy átlagos kerítésnél, kapunál? Szerintem ha nem kimondottan így készült a kerítés, akkor nem lehet bele értelmesen áramot vezetni. És itt még nincs is vége a dilemmámnak, mert ha sikerül is fázisra hozni az érinthető fém részeket, még akkor is kell hozzá a "mezítláb állok a nedves talajon" tényező, ami nem egy gyakori eset az utcafronton. Összegezve, rendkívül kicsi az esélye annak, hogy egy kerítést megérintve valós áramütést szenvedjen el bárki. Mi kerüli el a figyelmem? A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2024
Az, hogy ez általában csak egy külön kifeszített drótdarab a kerítés mellett / mögött / az uborka körül, amire a fázist rápattintja a delikvens. Az írói túlzás mondatja csak azt, hogy a kerítésbe/uborkába vezette be az áramot.
Köszönöm a magyarázatot, így akár még el is tudom képzelni.
Persze ezzel is kell sokat vacakolni, mire a védett objektum körül kiépít a védelmező egy szigetelt tartópálca sort. És még itt is kell a mezítlábas kikötés. De ha ez a cél, akkor egy sima villanypásztor nem lenne célravezetőbb? Ráadásul az cipőn keresztül is nagyon kellemetlen, és nem is halálos.
Az csak szúgonycsípés. Az állat hátrébb lép, de mi nem...
Idézet: Nem kell. Sokakat ráz meg úgy az áram, hogy cipőben vannak száraz talajon. Saját tapasztalat is van. „még itt is kell a mezítlábas kikötés”
Velem történt érdekesség...
Egy ismerősöm hegyoldalba vett egy házat. A ház hátsó falánál a felső ablakig ért a hegyoldal. Jártunk hozzá javítgatni hosszú ideig ezt-azt. Nem lakott közel, ezért korlátozott volt az ott töltött időm. És hosszú ideig talány volt, hogy mért rázott a spájzban a fal. Már nem emlékszem hány voltot mértem rajta anno. A ház fala vizes volt. Örökké szellőztetni kellett, hogy ne penészedjen. A megoldást sok év után a szobában elhúzott szekrény adta. Az elhúzott szekrény mögött egy villanykonnektoraljon nem volt fedél, és félig be volt malterezve.
A vásárlás hol kapható topik offolása helyett...
@granpa: sok-sok fényképet kellene készítened arról a fiókról, hogy lássuk mégis miféle. A lehajlását sajnos ismerem, vékony műanyagból vannak és a merevítés nélkül valóban nem pakolhatók a fiókok. A modellezést megoldani meg tudjuk, a kinyomtatást is, de nekem most például fehér műanyagom nincs, csak fekete. Ha az esztétika is érdekel, akkor nem biztos, hogy ez jó irány
Köszönöm. Tudom, hogy macerás, de van mintadarab (a másik fiók ép eleje). Átlátszó, halvány kékes színű az eredeti. A színe amúgy mindegy lenne. Kérdés, hogy mennyibe kerül. Egyelőre kap egy CrNi acél sínt az elejére, az nem fog meghajolni. És összekötő-oldalmerevítőt, hogy ne dőljön ki az árú.
Nem vagyok vízügyi szakember, ha csak az nem számít hogy a töltés tetején lévő kerékpárúton szoktam bringázni. Ezért kérdezem mit értünk homokzsákból készített gáton, és mit várunk el egy ilyen építménytől?
Oktalannak tűnhet a kérdés, de ma reggel több perces riportot láttam, amin polgármester és politikus állt egy ilyen homokzsákos töltés tetején, és ott nyilatkozták milyen nagy az összefogás, milyen hatékony a védekezés, stb. Közben viszont fordult a kamera, és a "gát" mindkét oldalán pontosan egyforma vízszint volt, ami nem mellékesen a kerítések közepéig ért a háttérben. Ismétlem, a gát mindkét oldalán azonos volt a vízszint. Akkor most minek ez a gát, mit funkcionál ott? Ezen a dilemmán elindulva, próbáltam a világhálón olyan képet találni, ahol ilyen gátat látok, egyik oldalán vízzel, a másikon vízmentesen. Nem találtam, pedig itt a árhullám tetőzése. Olyan képeket találtam csak, ahol acélból, betonból, és egyéb stabil anyagból készült mobilgátrendszerek tartják vissza a vizet, vagy ahol zsákos megoldást láttam ott annak mindkét oldala száraz volt. Nem tudom mi számít jó, és mi kevésbé jó kommunikációnak, de ha már a vezéreink saját kezükkel töltögetik a zsákokat (ez gazdagon megosztva számos közösségi oldalon), akkor miért nem mutatnak egy-két fotót arról is milyen célt értek el a munkájukkal?
Kamerás elcseszte. . Meg aki így műsorba adta.
Nálunk régebben homokzsák gát védte a várost, sokat azaz mindent ért, nem ment át a víz. Csak iszonyú munka volt 6 Km hosszan megépíteni. Utána meg visszaszedni.
Tudja valaki éhhez a fajta nyomtatóhoz honnan szokás papírt venni? Találtam.
Bővebben: Link
Egyébként rá van írva... Dymo letratag. Nekem is ilyen van itthonra, bent viszont egy kicsit komolyabbat használok, ami már USB-n PC-hez köthető és nyomtatóként használható, pár tucat méter szalag elfogyott már benne
Valami ilyen helyen.
Sziasztok! Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy a Sodastream gépem hol ereszthet ha lenyomom a gombját és engedek CO-t a vizet vahol kiereszti egy kicsit? Nem tömör a CO csapnál? Bajonettzáras a palackja de az szerintem jól zár. Vagy mégsem? Még nem szedtem szét.
Sziasztok! Vettem egy Nokia G11-es telefont. Sajnos túl okos nekem. Nem tudom a hívószám kijelzést bekapcsolni rajta. Nem is értem miért az az alapértelmezett állapota, hogy nem jelzi ki. Eddig minden telefonomon fordítva volt. Így aztán sokan nem veszik fel a telefont hanem inkább kinyomják. Nem tudja valamelyikőtök leírni hogyan kapcsolhatnám be? Tudom a szolgáltatóhoz elmehetnék és bekapcsolja, de a falunkban nincs és ehhez valahová mennem kéne.
A telefonokon általában engedélyezve van a hívószám küldés, vagy a szolgáltató által alapértelmezett beállítás van aktívvá téve. A Telekom bohóckodik még mindig azzal, hogy alapból le van tiltva a hívószám küldés. Mivel nem megy a szám a hívással, ezért gtondolom, hogy telekomos a kártyád. Valahol a hívási opőcióknál kell keresni a beállítást. Nem ismerem a Nokia menűrendszerét, annak idején csak Nokia 5110-esem volt, az meg ugyebár más kategória.
Esetleg próbáld meg a *31# és hívásindítás lehetőséget. Elvileg ez bekapcsolja, és úgy is marad. Elvileg.
Az hogy a G11-ben hogyan néz ki a menü én nem tudom, bogarászni kellene ha ez nem vált be.
Szia!
user manual gondolom levan irva. De ga a szolgaltatot felhivod segitenek beallitani
Szia! Esetleg ezt megpróbálhatod de "sargarigo" *31# variációja is megoldás lesz a telekomhoz.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2024
Köszönöm neked is. Mondjuk ezt a user manual-t kaptam hozzá és nem sikerült megtalálnom benne, pont ezért is kérdeztem itt.
Nem, mert a hívószám kijelzés-tiltás hálózati szolgáltatás, nem a telefon sajátja.
De ha letöltöd a telekom applikációját (érdemes), ott is beállíthatod.
Ha Android akkor: névjegyek - felül 3 pötty"..." - beállítások - hívóazonosító - belépni és bekapcsolni.
A beállításokig stimmel, de hívóazonosító menüpont nincs. De még csak hasonló sem.
Attól még a talefonokon (általában) be lehet állítani.
Az enyémben is (SamsungA50), van harom lehetőség -hálózati beállítás -tiltás -engedélyezés. Persze, hálózati szolgáltatás, de én monhatom meg (akár hívásonkent is) hogy akarom-e, hogyan szeretném épp. Az tényleg külön érdekesség, hogy a Westel (utódja) alapbeállítása a tiltás, a Pannon (utódja) alapbeállítása az engedélyezés. Westelesek akkor bogarászhatnak, ha engedélyezni akarják, Pannonosok akkor, ha tiltani akarják. A harmadikat nem tudom biztosra, de a nejemnek olyan van, és hozzányúlás bélkül engedélyezve volt, ha jól emlékszem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |