Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi / WLAN alapkérdések

Témaindító: Tomszy, idő: Aug 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   64 / 64
(#) zeusmaior válasza vargham hozzászólására (») Márc 6, 2024 /

Köszönöm! Most mértem ki egy applikációval, amennyire pontos . Katasztrófa eredmények lettek! Az eredeti kérdésbe írtam az adatokat...
(#) mikrodigit hozzászólása Okt 6, 2024 /

WiFi két router között

Sziasztok!
TV-hez Vodafone boxot használok, ez LAN kábellel csatlakozik a Vodafone CH7465 routeréhez. Most ideiglenesen át kell helyeznem másik szobába a TV-t, ahol nincs LAN kábel kiépítve.
Van két használaton kívüli TP-Link routerem (TL-WR1042ND és TL-WR741ND), arra gondoltam, hogy az egyikkel WiFi-n keresztül ki lehetne váltani a hiányzó kábelszakaszt. Tehát a Vodafone router WiFi-n csatlakozna a 2. routerhez, onnan kábelen a TV boxhoz.
Működhet így ez, és mit kellene beállítanom? (Csak keveset értek a témához.)
(#) KBal76 válasza mikrodigit hozzászólására (») Okt 6, 2024 /

Sajnos ilyen általános routereket minimális eséllyel tudsz beállítani úgy, hogy vegyék neked a megosztott Wifi jelet, és ezt adják tovább LAN-on, ennek a fordítottjára valók.
Vannak kifejezetten erre berendezések, van ami a 230V hálózatot használja, és van ami rendesen WIfi-n át teszi ezt. Tipikusan úgy néznek ki mint az erősebb konnektorba dugható töltőfejek (telefon töltök).
Ugyan ezt a megoldást használja (router + külön UTP kábelen csüngő settopbox) nálunk a Telekom is.
Én két féle ilyen ketyerével próbáltam, áthidalandó távolság légvonalban 3méter, de nem váltak be. Elsőre működőnek tűnnek, de majd lesz egy pillanatnyi adathiba (vagy kapcsolódási zavar, ki tudja), amit a settopbox nem tolerál, megáll a kép és ameddig nem áramtalanítod, nem is fog újra képet adni.
Szóval pár nap és megunod a hibákat, kidobod, húzol ki kábelt, utána minden jó lesz megint.
(#) Skori válasza mikrodigit hozzászólására (») Okt 6, 2024 /

TP-Link routerrel, a gyári szoftverével valószínűleg nem fog menni. Egyedi förmverrel, pl. OpenWRT-vel, vagy DD-WRT esetleg (de ezekben nincs tapasztalatom). Mikrotik routerek tudnak alapból ilyen üzemmódot, két mikrotik között akár layer2 is átvihető (majdnem olyan mintha drót lenne) - de tvbox-al sosem próbáltam, hogy mennyire tud együttműködni.
(#) Macsek71 válasza mikrodigit hozzászólására (») Okt 6, 2024 /

A TP-Link weboldalon található leírás alapján a WR741ND routered tudja a WDS szolgáltatást, amire neked szükséged lehet (bár tvboxhoz nem biztos hogy megfelel...)
Első találatnak ezt kaptam, nézz körül, próbálkozz - hátha
(#) bbb válasza mikrodigit hozzászólására (») Okt 6, 2024 /

WDS bridge néven kell keresned a TPlinkekben. Sajnos a 1042 olyan régi, hogy nincs fent hozzá szimulátor, de a használati útmutatója alapján az is tudja, a 741 meg biztosan, azzal csináltam is ilyet (két egyforma 741-essel). A lényeg, hogy beállítod a wifit az egyiken, majd a másikon bekapcsolod a WDS bridge szolgáltatást a wifi konfigurációnál. Ott meg kell adnod azt az SSID-t, amihez csatlakoznod kellene, meg beállítani a kapcsolat jelszavát és típusát (nyílt/WEP/WPA2), aztán elvileg működni fog.
Arra készülj fel, hogy ez a fajta kapcsolat nem annyira megbízható, mint a kábel, ha kicsi a jelerősség, akkor simán meg tud szakadni a második jószág hálózati kapcsolata.
Ha megoldható, inkább húzz be egy UTP-t, jobban jársz.
(#) mikrodigit válasza bbb hozzászólására (») Okt 6, 2024 /

Köszönöm mindenkinek, majd próbálkozom vele. Most gyorsan kellett, így végighúztam egy kábelt a házon (így kb. 17 m lépcsőn, ajtókon keresztül lógatva), ezzel persze működik. Valójában sokkal közelebb vannak egymáshoz és az egyéb Wifis eszközök normálisan működnek. (Családi ház, a router a tetőtérben, a TV pedig most a földszinten van.)
(#) elektroncso hozzászólása Nov 29, 2024 /

wlan kártya beépítés

Sziasztok!
Van egy ilyen alaplapom. Ebben eddig egy qualcomm mc7304 GSM/GPS kártya volt a PCIe portba dugva. Szeretném kicserélni WI-FI kártyára. Van itthon egy Intel® Centrino® Advanced-N 6205 WI-FI modulom. Ez ugye fizikailag egy fél kártya. A kérdés az, hogy működhet-e ha belerakom (természetesen a mechanikus rögzítést megoldom). A driver részétől először tekintsünk el, pusztán hardveresen érdekel a dolog. Még soha nem próbáltam, hátha van aki már igen.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2024
(#) kadarist válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 29, 2024 /

Szia!
Ha bele lehet nyomni abba a MiniCard csatiba, akkor esélyes, hogy működni fog.
(#) elektroncso válasza kadarist hozzászólására (») Nov 30, 2024 /

Én is erre jutottam, csak jó lett volna egy megerősítés valakitől aki csinált már ilyet. Közben a neten találtam gyári megoldást, egy fémlemez képében ami kitoldja a kártyát normál méretre. Mindegy tegnap este faragtam egyet én, hamarosan kipróbálom.
(#) Joe_001 válasza mikrodigit hozzászólására (») Dec 3, 2024 /

Szia!
A Powerline valóban elegánsabb megoldás, mondjuk az ára...
A lényeg ugyanazon a 230as fázison kell legyen a két Powerline eszköz,
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2024
Következő: »»   64 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem