Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1140 / 1140
(#) Skori válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 13:26 /
 
Mi lesz a háttértár? SSD nem lesz benne, vagy azt máshol veszed?
(#) Udvari Zsombor válasza Skori hozzászólására (») Hé, 13:27 /
 
A jelenlegi 3 HDD-t akarom megtartani, az lesz benne.
(#) Skori válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 13:31 / 1
 
Játékra HDD? Te tudod, de az jelentősen korlátozni fogja a gép sebességét - úgymond az lesz a gyenge láncszem a rendszerben. Ha kiadsz közel félmilliót egy PC-re, akkor nem érdemes pont ezen spórolni.
(#) img válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 14:17 / 1
 
Az olyan, mintha a versenyautód elé egy szamarat fognál be, hogy az húzza.
(#) Suba53 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 15:27 /
 
Memóriából inkább 2 db 16GB-ost vegyél, mert úgy a dual channel előnyei érvényesülnek.
Valamint érdemes egy M2 NVMe SSD-re is szánni pénzt, mert az jelenleg a leggyorsabb háttértár. Ha olyan játékkal játszol, amelyikben viszonylag nagy pályákat tölt, akkor sokkal gyorsabban lesz meg vele egy 2-3000MB olvasási sebességű háttértár esetén. Meg a bootolás is gyorsabb. De ekkor úgy 1TB kapacitású kell, hogy a játékok is ráférjenek. Minden más meg mehet a lassabb egyéb meghajtókra.
(#) Suba53 válasza Ge Lee hozzászólására (») Hé, 16:02 /
 
Köszi.
Új alkatrészekben gondolkozok. Vettem elég sok használtat is korábban, általában beváltak, de legutóbb egy GTX1060-as, amit használtan vettem másfél év után kinyúvadt. Jelenleg is egy hasonló van a gépben, az bőven elég a játékaimhoz.
Ismerősöknek raktam össze több gépet is Ryzen procikkal, és eléggé meggyőző a tudásuk.
Egy Ryzen 7 5800X, ami most kezdi elnyerni a tetszésemet. Egy jó kis ASUS alaplappal, nekem azok mindig beváltak.
(#) img válasza Suba53 hozzászólására (») Hé, 16:09 /
 
"egy GTX1060-as, amit használtan vettem másfél év után kinyúvadt"

Ha arra a kinyúvadt kártyára már nincs szükséged akkor átvenném alkatrész donornak, vagy még az is lehet, hogy életre keltem.
(#) bbb válasza Suba53 hozzászólására (») Hé, 17:41 /
 
Nálam meg az ASUS lapokat újra kellett kondizni egy pár év után, mert sorra lehaltak rajtuk a perifériák... A mostani MSI lapnak meg az integrált hálókártyája döglött meg néhány év után, helyette pci-e hálókártyát vagyok kénytelen használni.
Jól nézd meg milyen alaplapot veszel, azon milyen integrált eszközök vannak és azokról mi a vélemény a nagyvilágban! Én nem is gondoltam a hálókártyára, hogy vacak lehet, erre de igen. Nekem fontos volt, hogy a sztereo hang 5.1-re felkeverése működjön rajta, az működik is, de csak analóg kimeneten, az optikához még külön fizetve se lehet megvenni a kódolót, na ezt a sound blaster xfi gaming hangkártyám tudta, most meg porosodik a fiókban... Még szerencse, hogy az analóg vezetékek összefonása (nem nevetni, tényleg összefontam őket egymással) megszűntette a brummot, ami előtte benne volt.
Meg figyelj oda arra is, hogy melyik szabványt követi; a mostani legújabb őrület, hogy az alaplap alján vannak a csatlakozók! Na az vagy az erre kialakított házba megy bele, vagy szépen szétvagdalod hozzá a házat és drukkolsz, hogy jó legyen...
(#) img válasza bbb hozzászólására (») Hé, 18:23 /
 
Rosszul emlékeztem, hogy (nem) van forró levegős állomásod? Vagy miért nem cserélted ki a hálókártya Realtek chipjét a lapon?
(#) bbb válasza img hozzászólására (») Hé, 18:52 /
 
Igen, van, megjavítottam kb. két hete miután leolvasztotta magát a forrólevegős pisztoly... Nekérdezdhogyan (mert tippem sincs), tönkre ment benne a triakvezérlő moc3041, meg mérés közben véletlenül hozzáértem a triak hűtőbordájához is és így volt egy kis pukk is. Utána persze cseréltem a triakot, a vezérlőt meg kijavítottam az elfüstölt vezetősávszakaszt és most rendben van a cucc.

A miért nem cseréltem ki a chipet kérdésre... Valahogy eszembe se jutott, hogy ezért kiszedjem a házból, keressek megfelelőt, s cseréljek. Egyébként meg nem realtek van benne, hanem atheros ar8161, valami killer network álnéven. A tünet pedig az volt, hogy megnőtt a lag, elképesztő pingeket produkált játék közben, de amúgy működgetett. Ezután jobban utánaolvastam, s kiderült, hogy másnál is taccsra ment ez a fajta hálókártya, de egyébként is a gyári illesztőprogram is lehetett a ludas. Szóval cseréltem rajta pár illesztőprogramot, míg végül a gyári atheros már viszonylag normálisan működött. Elvileg most is működik, legalábbis a sárga háromszög most nincs ott mellette, de nem kockáztatok, az olcsó realtek sokkal megbízhatóbban működik, s már többet használtam, mint az integráltat.
(#) img válasza bbb hozzászólására (») Hé, 19:12 /
 
Ja igen, így érthető.
(#) Suba53 válasza img hozzászólására (») Hé, 20:18 / 1
 
Évekkel ezelőtt volt, már a veszélyes hulladék temetőben alussza végső álmát.
(#) Suba53 válasza bbb hozzászólására (») Hé, 20:36 /
 
Korábban rendszeresen kellett púpos, kihasadt elkókat cserélni, de amióta szilárd elektrolitos kondikkal szerelik az alaplapokat, még nem volt gondom a kondenzátorokkal.
Még nem találkoztam olyan kereskedelmi alaplappal, ahol alul vannak csatlakozók. Valami különlegesség lehet, vagy spéci, egyedi beépített rendszerek számára készítik. A nagy műszergyártók pl, Waters, Shimadzu, meg a hasonló óriás cégek számára megéri akármilyen kialakításban legyártani az alaplapokat.
(#) Suba53 válasza bbb hozzászólására (») Hé, 20:40 /
 
Idézet:
„Még szerencse, hogy az analóg vezetékek összefonása”

Pontosan mely analóg vezetékekre gondolsz? A PC-től az erősítőhöz menő árnyékolt madzagok?
(#) xxxyyy válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 20:43 / 1
 
Ezzel a 3 HDD-vel használva a konfigurációt legalább elmondhatod majd, hogy a világon egyedülálló konfigot építettél.
(#) bbb válasza Suba53 hozzászólására (») Hé, 20:55 /
 
Hogy a jack-rca mennyire van árnyékolva, azt hagyjuk, de igen, a három jack-rca vezetéket fontam össze és eltűnt a zaj, ami előtte jellemezte.
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 23:20 /
 
Macrium Reflect tud menteni fileba akár a hálózatra is. Mentés csere visszaállítás a menete.
(#) Udvari Zsombor válasza Suba53 hozzászólására (») Kedd, 16:59 /
 
Módosítottam, majdnem ugyanannyiért 2db-os RAM kit került a konfigba.
Még a házon problémázok, mert ez a "COOLERMASTER Silencio S600" idióta "mikrofonnal kombinált fejhallgató csatlakozót" tartalmaz az előlapon (a tetején), nekem pedig fontos lenne, hogy a ház elején is legyen sztereo bemenetem ‒ pedig majdnem jó lett volna ez a ház.
Következő: »»   1140 / 1140
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem