Fórum témák
» Több friss téma |
Mi lesz a háttértár? SSD nem lesz benne, vagy azt máshol veszed?
A jelenlegi 3 HDD-t akarom megtartani, az lesz benne.
Játékra HDD? Te tudod, de az jelentősen korlátozni fogja a gép sebességét - úgymond az lesz a gyenge láncszem a rendszerben. Ha kiadsz közel félmilliót egy PC-re, akkor nem érdemes pont ezen spórolni.
Az olyan, mintha a versenyautód elé egy szamarat fognál be, hogy az húzza.
Memóriából inkább 2 db 16GB-ost vegyél, mert úgy a dual channel előnyei érvényesülnek.
Valamint érdemes egy M2 NVMe SSD-re is szánni pénzt, mert az jelenleg a leggyorsabb háttértár. Ha olyan játékkal játszol, amelyikben viszonylag nagy pályákat tölt, akkor sokkal gyorsabban lesz meg vele egy 2-3000MB olvasási sebességű háttértár esetén. Meg a bootolás is gyorsabb. De ekkor úgy 1TB kapacitású kell, hogy a játékok is ráférjenek. Minden más meg mehet a lassabb egyéb meghajtókra.
Köszi.
Új alkatrészekben gondolkozok. Vettem elég sok használtat is korábban, általában beváltak, de legutóbb egy GTX1060-as, amit használtan vettem másfél év után kinyúvadt. Jelenleg is egy hasonló van a gépben, az bőven elég a játékaimhoz. Ismerősöknek raktam össze több gépet is Ryzen procikkal, és eléggé meggyőző a tudásuk. Egy Ryzen 7 5800X, ami most kezdi elnyerni a tetszésemet. Egy jó kis ASUS alaplappal, nekem azok mindig beváltak.
"egy GTX1060-as, amit használtan vettem másfél év után kinyúvadt"
Ha arra a kinyúvadt kártyára már nincs szükséged akkor átvenném alkatrész donornak, vagy még az is lehet, hogy életre keltem.
Nálam meg az ASUS lapokat újra kellett kondizni egy pár év után, mert sorra lehaltak rajtuk a perifériák... A mostani MSI lapnak meg az integrált hálókártyája döglött meg néhány év után, helyette pci-e hálókártyát vagyok kénytelen használni.
Jól nézd meg milyen alaplapot veszel, azon milyen integrált eszközök vannak és azokról mi a vélemény a nagyvilágban! Én nem is gondoltam a hálókártyára, hogy vacak lehet, erre de igen. Nekem fontos volt, hogy a sztereo hang 5.1-re felkeverése működjön rajta, az működik is, de csak analóg kimeneten, az optikához még külön fizetve se lehet megvenni a kódolót, na ezt a sound blaster xfi gaming hangkártyám tudta, most meg porosodik a fiókban... Még szerencse, hogy az analóg vezetékek összefonása (nem nevetni, tényleg összefontam őket egymással) megszűntette a brummot, ami előtte benne volt. Meg figyelj oda arra is, hogy melyik szabványt követi; a mostani legújabb őrület, hogy az alaplap alján vannak a csatlakozók! Na az vagy az erre kialakított házba megy bele, vagy szépen szétvagdalod hozzá a házat és drukkolsz, hogy jó legyen...
Rosszul emlékeztem, hogy (nem) van forró levegős állomásod? Vagy miért nem cserélted ki a hálókártya Realtek chipjét a lapon?
Igen, van, megjavítottam kb. két hete miután leolvasztotta magát a forrólevegős pisztoly... Nekérdezdhogyan (mert tippem sincs), tönkre ment benne a triakvezérlő moc3041, meg mérés közben véletlenül hozzáértem a triak hűtőbordájához is és így volt egy kis pukk is. Utána persze cseréltem a triakot, a vezérlőt meg kijavítottam az elfüstölt vezetősávszakaszt és most rendben van a cucc.
A miért nem cseréltem ki a chipet kérdésre... Valahogy eszembe se jutott, hogy ezért kiszedjem a házból, keressek megfelelőt, s cseréljek. Egyébként meg nem realtek van benne, hanem atheros ar8161, valami killer network álnéven. A tünet pedig az volt, hogy megnőtt a lag, elképesztő pingeket produkált játék közben, de amúgy működgetett. Ezután jobban utánaolvastam, s kiderült, hogy másnál is taccsra ment ez a fajta hálókártya, de egyébként is a gyári illesztőprogram is lehetett a ludas. Szóval cseréltem rajta pár illesztőprogramot, míg végül a gyári atheros már viszonylag normálisan működött. Elvileg most is működik, legalábbis a sárga háromszög most nincs ott mellette, de nem kockáztatok, az olcsó realtek sokkal megbízhatóbban működik, s már többet használtam, mint az integráltat.
Évekkel ezelőtt volt, már a veszélyes hulladék temetőben alussza végső álmát.
Korábban rendszeresen kellett púpos, kihasadt elkókat cserélni, de amióta szilárd elektrolitos kondikkal szerelik az alaplapokat, még nem volt gondom a kondenzátorokkal.
Még nem találkoztam olyan kereskedelmi alaplappal, ahol alul vannak csatlakozók. Valami különlegesség lehet, vagy spéci, egyedi beépített rendszerek számára készítik. A nagy műszergyártók pl, Waters, Shimadzu, meg a hasonló óriás cégek számára megéri akármilyen kialakításban legyártani az alaplapokat. Idézet: „Még szerencse, hogy az analóg vezetékek összefonása” Pontosan mely analóg vezetékekre gondolsz? A PC-től az erősítőhöz menő árnyékolt madzagok?
Ezzel a 3 HDD-vel használva a konfigurációt legalább elmondhatod majd, hogy a világon egyedülálló konfigot építettél.
Hogy a jack-rca mennyire van árnyékolva, azt hagyjuk, de igen, a három jack-rca vezetéket fontam össze és eltűnt a zaj, ami előtte jellemezte.
Macrium Reflect tud menteni fileba akár a hálózatra is. Mentés csere visszaállítás a menete.
Módosítottam, majdnem ugyanannyiért 2db-os RAM kit került a konfigba.
Még a házon problémázok, mert ez a "COOLERMASTER Silencio S600" idióta "mikrofonnal kombinált fejhallgató csatlakozót" tartalmaz az előlapon (a tetején), nekem pedig fontos lenne, hogy a ház elején is legyen sztereo bemenetem ‒ pedig majdnem jó lett volna ez a ház.
:-/ \\-:Szerintetek a youtube oldalon a videók alatti hozzászólások szövegméretét lehet valahogy nagyobbra állítani?A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2024
Belenagyíthatsz az oldalba, de ekkor minden is nagyobb lesz, tudtommal nincs lehetőség csak a hozzászólások szövegméretét állítani.
Ez megvan, csak ekkor minden mást is nagyít. Reménykedtem, hogy van beállítás szövegméretre.
Szia!
Ha a böngészőben nagyobbra állítod a betűméretet, a YouTube hozzászólások betűmérete is nagyobb lesz. De minden megnyitott oldalon növekedni fog. A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2024
Sajna ez is csak fél megoldás, így kiesik.
Memória foglalás, felszabadításSziasztok!A gépemen (Win10) ha nem is fut épp semmi ekkora nagy alkalmazás, akkor is kb. 12GB memóriát használ-foglal valami, de nem mutatja Erőforrás figyelő vagy Feladatkezelő konkrétan mi. Leginkbb az Edge-re gyanakodnék, de ha bezárom akkor se szabadul fel max 1-2GB. Miért lenne fontos: mert a gépemet ritkán állítom le (altatom, ami itt egy hibernálásos állapot, kiírja SSD-re a memória tartalmát áramszünet ellen), mert túl sok macera újra visszatölteni programokat, amik nem jegyzik meg milyen fájlokkal dolgoztam utoljára. Egy újraindulás után persze az alap 3-4GB memóriafoglalás van, de ez egy fél nap alatt felkúszik 12-re. Hol tudom még megnézni mi ez, illetve hogyan tudom kiüríteni a memóriát? Régen volt a CCleaner, meg hasonlók. A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2024
Gépház, adatvédelem.
Alkalmazások háttérben futásának engedélyezését kapcsold ki. A CCleaner továbbra is él, és hasznos.
Kikapcsoltam, mondjuk nem szabadult fel semennyi memória eddig, egy újraindulás után remélem változik valami.
Feladatkezelőben meg tudod nézni mi mennyi memóriát foglal.
Tipikus példa rá, ha böngészőben minél több lap meg van nyitva.
Nem sikerült elolvasnod a kérdésem első mondatát. Kár.
Idézet: „... de nem mutatja Erőforrás figyelő vagy Feladatkezelő konkrétan mi.” Meg a következőt se: Idézet: „... Edge-re gyanakodnék, de ha bezárom akkor se szabadul fel max 1-2GB”
Igen lehet kicsit felületes voltam, de akkor honnan vetted, hogy sokat foglal? Valahol csak megnézted?
Az említett két rendszeralkalmazás kiírja, a "Memória" illetve "Teljesítmény" fülön, a "Használatban" kulcsszó alatt.
Most nem tudok releváns képernyőkeppel szolgálni, mivel újraindítottam a gépet, így még normálisak az értékek. (De azért a kedvedért csináltam, és bekarikáztam. Így kellene hogy maradjon, ez felkúszik az említett szintre vagy feljebb, egy nap alatt.) És igen, ha összevetem a "Folyamatok" fülön levő alkalmazások memóriaigényével, akkor láthatóan hiányzik a nagyja. A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |