Fórum témák
» Több friss téma |
Ilyen akkumulátorokról lenne szó ?Bővebben: Link Azért 100 ezreket had ne dobáljak még kukába. Hozzáértő segítséget kérném.
Szóval 80V, mert 40 cella van sorbakötve?
Majdnem ugyanúgy, mint az autóakkunál, itt még akkor egyszerűbb is a mérés. Ha feltöltött (állítólag), de néhány órát már pihent, akkor 2,1V körül kell lennie egy cellának. A (sav)szinteket mindenképp ellenőrizd, kb 1 centivel lepje el a lemezeket. (csakis desztillált vagy ioncserált vízzel tölts utána. A sav nem párolog el) Később a savsűrűséget sem árt -csak arra nem emlékszem, hogyan. A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2024
Van savszint mérőm. Van már szigetüzemben 24V 900ah targonca aksim. Csak azt nem tudom hogyan szűrhetem ki a hibás cellát csak úgy , hogy fel van töltve az aksi illetve feszültséget illetve savszintet tudok mérni. Tehát elméletileg a negyven cella feszültsége pihentetés után 84 volt (40x2,1)
Annyi De cellánként érdemes mérni, hamár hozzáférsz. Akkor rögtön tudod, melyik cellát kell kidobni. Esetleg megpróbálhatod cellánként is feltöltögetni, hogy kiegyenlítődjön ha nem túl nagy a "hiány" -de én biztosan beleőszülnék.
Ha a savsűrűséget van mivel mérned, akkor jó. Ha a folyadékszintet is megmérted előtte (eléggé ellepi a lemezeket) akkor házilag már nem sokat lehet. Terhelésmérést talán, de jó mérő drága szervizekben van. A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2024
Automata víz feltöltő van ezeken az akkukon, gondolom aki árulja nem hagyja feltöltés nélkül árulni. 5 perc feltölteni minden cellát egyszerre.
A 24 voltos aksikat 31volton szoktak cella feszültség kiegyenlítést végezni elméletileg 2 hetente. De ezt a gyári töltőjük már tudják. igaz a napelem inverterem csak 29,2 tud de napi szinten hónapra beállítható az akkumulátorcella kiegyenlítés.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2024
Jó.
Te kérdezted mit érdemes megnézned, nem én vagyok rá kíváncsi. Pláne arra, hogy mit hagy, mit nem az eladó.
Ez sem tudom hogy jön ide.
Azt kérdezted, mire figyelj oda.
Szevasz!
Létezik akkuvizsgálathoz terhelővilla, amely 100-200A terhelőáram mellett cellánként tud feszültséget mérni, feltétel, hogy hozzáférj a kivezetésekhez. Egyszerűen rá kell nyomni, mérni x másodpercig, leolvasni. Minap került valamiért pakolás közben a kezembe, régen használtam. Cellazárlatot találtam vele, meg már igen gyengét is, de ez régen volt.. Üdv: StMiklos
Írtam, hogy nem létezik?
Nem. Azt írtam, hogy igazán jó nem minden bokorban. A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2024
Eladó
De ha nem arra vagy kíváncsi, hogy vásárláskor mire kell figyelni, hanem pl. újat vettél, és használat közben mire érdemes figyelni:
Akkor sem árt időnként rámérni cellánként a feszültségére, nyugalmi állapotban. És arra nagyon, hogy ne merüljön a cella (ugyancsak nyugalmi állapotban) 2V alá. (terhelés közben, főleg, ha jó nagy az a terhelés, akkor eshet kisebbre, de a terhelés elvételekor vissza kell menjen 2-re. Ha nem, az (többször ismételve) hamar tönkreteszi. Az automata víztöltés ellenére sem árt néha saját magad meggyőződni a szintről.
Ok ebben igazad van. Csak én sem tudom mi igaz egy sima ólomsavas 12V aksira illetve miben másabb egy targonca aksi cella . Ezért érdeklődöm hátha a fórumon épp egy hozzáértőt találok aki dolgozott már targonca aksikkal, mert szerintem ritka mint a fehérholló. A "tudatlanságom kérdez " Nem kioktatni szándékozom senkit. Dehogy vennék újat , milliókba kerülnek nagy teljesítményben.
Szevasz!
Erre gondoltam.. Üdv: StMiklos Idézet: „ritka mint a fehérholló.” Nem ritka. Egykor az üzemekben ritkább volt a robbanómotoros targonca, mint a bolgár elektromos. Csak a targoncatöltő "szakemberek" nem igazán a Hobbielektronika művelői. A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2024
A különbség a sima és a targonca akksik között, hogy a targonca akksiknál tudsz cellánként is feszültséget mérni. A terhelő villa tuti megoldás. Ezután a sav mérő. De csak akkor, ha nem egy órája húztad le a töltésről. Kell pár óra, hogy a durranógáz távozzon. Robban már fel akksi a könyököm alatt. Régebben csavaros bekötésük volt a celláknak azokkal könnyebb volt dolgozni, de veszélyesebb is volt. Ha szerencséd van és egyformák a cellák, felezve párhuzamosan lehet kötni a telepet. Lesz egy 40 V-os. A fel nem használt cellákat ki kell üríteni és úgy eltárolni, különben hamar tönkre mennek. Nem könnyű velük dolgozni. Nehezek és marnak mint a mustár.
3db 24 voltos lesz igy 3x480ah +1db 24 voltos (900ah) ami már megvan. Ha minden igaz , nekem bőven elég én nem egy aksi gyilkos vagyok . Én népelemre főképpen a napsütésre építek , de jó az ha van tartalék . Előbb kapcsol át az inverter hálózatra minthogy pusztán nyerészkedésből megspóroljak pár kw-ot. "A fel nem használt cellákat ki kell üríteni" ezt még nem hallottam azt hittem a savas akkumulátorokat feltöltve lehet eltárolni sokáig...
A feltöltés a kritikus. Ha ritkán töltöd átmehet mély kisütésbe és meghalhat. Már pedig amit el lehet felejteni azt sikerül is.
Több mint öt éves 10-5000Ah-ás munkaakkumulátoros tapasztalattal a távközlésben, sok sikert kivánok...
Ritkán töltöm? Minden nap tölti a nap. Február 15 óta folyamatos töltésen van illetve kúszó töltésen. 6db napelem poli 285W napkövetővel. Általános napi felhasználás 3-7Kw Február óta egyszer fordult elő 4 napra a hálózat vette át szigetüzemet illetve a fogyasztókat. Ez idő alatt napelem csak a aku pakkot tölti. És mielőtt valaki megkérdezné , hogyan jött ki az aktuális összeg, úgy hogy mivel mindig túl fogyasztásunk van a megtermelt napenergia miatt ennyivel kevesebb a számla.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |