Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1167 / 1171
(#) uniman válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 20, 2024 /

Szerintem sem létezik ilyen "visszafordító" megoldás. Átalakító konverter nyákok léteznek ugyan, de azokkal sem lehet "bármit bármivel" összekötni. Minden paraméternek egyeznie kéne, csak a méret lehet más. pl. az uni tv/monitor kínai panelekhez van külön firmware a különböző típusú kijelzőkhöz. De itt a tabletben ezt nem tudod megtenni... Vannak olyan tablettek, amelyeknek van (pl. mini) HDMI kimeneti csatija (Nekem is van ilyenem, kipróbáltam, működik is).
Van usb(-c) csatin keresztül működő hdmi kimenetes is.
Szóval, úgy vélem ez felejtős prodzsekt lesz! (Meg az a tablet is eléggé elavultnak tűnik...)
(#) Régi motoros hozzászólása Okt 20, 2024 /

RGB ---> LVDS

Na és ez? Nekem úgy tűnik, mégis csak létezik akkor. Legfeljebb mondjuk igény nem nagyon van rá, vagy ki tudja miért nem találni. Pl azért mert ha akarták volna, akkor direktben az LVDS protokollt is használhatták volna, és kivezethették volna akár azt is az említett boardról.

Mint az adatlapon látható a MaliG400 GPU három protokollt képes kiadni:
-LVDS
-CPU/RGB (párhuzamos RGB jel)
-MIPI DSI (kijelző soros interfész)

Ha a szalagkábelt megnézem, akkor szinte majdnem felhasználja az összes pint, tehát kizárásos alapon az RGB párhuzamos protokollt használja. A másik két kijelzőhöz kevesebb vezeték is elég volna. (Egyébként ezért próbáltam fordítva közelíteni, és a kijelző adatlapból megtudni, hogy milyen jelet kap a kijelző, amit adatlap hiányában nem sikerült megállapítani.)

Így inkább csak az volna a kérdés, hogy lábkiosztás egyezik e vajon, van erre valami szabványosítás, vagy össze vissza lett kivezetve ahogy épp jól esett.
(#) Pixi hozzászólása Okt 23, 2024 /

Párásító panel

Sziasztok,
Semmit sem találok a képen látható alkatrészről. Egy Deerma F600 párásítóban van, amiben a fet és a greatz zárlatos lett. Kérdés, hogy ez is feladhatta-e a többiekkel együtt.
Köszi a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2024
(#) rezsici hozzászólása Okt 25, 2024 /

Milyen trafó ez és mire használható?

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Műhely rendrakásnál előkerült a képen látható retró trafó, de lövésem sincs, hogy mire használható.
230V-os, a porcelán konnektor a kimenet és a banándugót kell bedugni a lyukakba úgy ad kimeneti feszültséget, de úgy néz ki mintha felfelé transzformálna. A kimeneti feszültség is váltóáram, de nem tudom mi működhet pl. 280V-al?
A szóló lyukba dugva a dugót nem történik semmi.
Ha esetleg tudná valaki, hogy ez milyen trafó és mire használható, a segítségét megköszönném.
(#) KBal76 válasza rezsici hozzászólására (») Okt 25, 2024 / 1

Gyártáskor, direkt nagyobb feszültségről is meghajtanak fűtőbetéteket (pl. a vízforralók alján levő kerámia fűtőbetétet), hogy bírják-e a strapát, nehogy átüssön a végtermékbe szerelve. Inkább a gyártósoron derüljön ki (csattanjon el) mint a felhasználónál, tüzet vagy garanciális hibát okozva.
(#) Bakman válasza rezsici hozzászólására (») Okt 25, 2024 /

Ha nem tudja valaki konkrétan, mire készült, csak találgatni lehet. Pl. olyan helyen, ahol nem volt meg a 220 V (annó), ezzel lehetett javítani a helyzeten olyan gép esetén, ami ezt igényelte.
(#) proli007 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 25, 2024 /

És tegyük hozzá, amikor ez készült, anno 220V volt a feszültség, vagy még annyi sem néhol..
De azt sem tudhattuk meg, hogy esetleg ez leválasztó trafó-e vagy sem..
(#) bbb válasza Pixi hozzászólására (») Okt 25, 2024 /

Gugli szerint ez OB3399 LED meghajtó IC.
(#) mnyugger válasza rezsici hozzászólására (») Okt 25, 2024 / 2

Szerintem 16mm-es mozgókép filmvetítő trafója. Pl. falusi mozgóban 210V van a falban. Ezzel feltornázza 220V-ra. Autótrafó.
Nekem is van egy, újabb. Meopta gyártmány 400W-os. Fokozatkapcsoló váltja a leágazásokat.
Rossz, mert váltáskor leáll Paks. Is.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2024
(#) Pixi válasza bbb hozzászólására (») Okt 26, 2024 /

Párásítóban LED meghajtó? Érdekes.
(#) uniman válasza Pixi hozzászólására (») Okt 26, 2024 /

Ma már az a ritkább, ha nincs bennük egy marék RGB LED... Bár a nevezetben inkább 7 szegmenses LED kijelzők vannak.
(#) bbb válasza Pixi hozzászólására (») Okt 26, 2024 /

SOT23-6 tokozásban 399 felirattal ezt találod.
(#) Pixi válasza uniman hozzászólására (») Okt 27, 2024 /

Köszi szépen!
(#) granpa hozzászólása Okt 27, 2024 /

Ki ismeri fel?

Üdv mindenkinek! Ez a kis cső érdekelne. Ki ismeri fel? Hol használják és mire? A szám lehet megtévesztő, nem biztos, hogy az.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2024
(#) kadarist válasza granpa hozzászólására (») Okt 27, 2024 / 1

Jó reggelt! Próbálj ilyen tartással fényképezni és a lehető legjobb felbontást beállítani a készülékeden.
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Okt 27, 2024 /

Alul négy lába van, felül a fene tudja.
Kicsit hasonlít.
Messziről hunyorítva.
(#) Gafly válasza kadarist hozzászólására (») Okt 27, 2024 /

Én már annak is nagyon örülök, hogy tudott egyáltalán fényképezni vele.
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Okt 27, 2024 /

Kizárásos (lábak számát tekintve) alapon, ruszki katonai szubminiatűr triódánál összetettebb jószág nem lehet.
És akkor azért ilyen fura kivitel, mert hosszában rettenetesen nagy gyorsulást elvisel, amikor kilövik (rakéta, lövedék, közelségi gyújtó)...
(#) mateatek válasza granpa hozzászólására (») Okt 27, 2024 /

Ha lapított lenne a vége, akkor 6д6A / 6D6A dióda.
(#) még1MbR válasza kadarist hozzászólására (») Okt 27, 2024 /

Plusz érdemes a kamera beállításoknál a makro módot választani, ha nagyon közeli felvételt szeretne az ember.
(#) uniman válasza granpa hozzászólására (») Okt 27, 2024 / 1

"Hunyorítva" Ha az átmérője 10 mm, akkor esetleg lehetne egy 2П5Б (2P5B)...vagy nem?
(#) Gafly válasza uniman hozzászólására (») Okt 27, 2024 /

Kupakján nincsen kivezetés (vagy letört már régen és valahol a pince padlóján hever)...
(#) granpa válasza kadarist hozzászólására (») Okt 27, 2024 /

& Mindenkinek.
Nem én csináltam a képeket (az eszközöm nem alkalmas).
Felül sosem volt lába. Az 5 láb; ~mint a dobókocka 5-öse. Nem lapított. Egy (sarok) láb lecsípve, csak tartó szerepe van.
(#) Tomi111 válasza rezsici hozzászólására (») Okt 27, 2024 / 1

Szia! Szerintem ezt a csöves korszakban használták a "pontos 220V" beállítására a tv-nek. Nagyapám villanyszerelő volt és javított akkori csöves tv-ket, rádiókat. Emlékszem kisgyerekként( úgy 40-45 évvel ezelőtt) volt egy trafója a tv tetején, amin ilyen banánhüvelyek voltak és forgó kapcsoló is. Na meg az övén volt "voltmérő" is. Mindig beállította rajta a feszültséget a tv-nek, ami a nap folyamán jelentősen ingadozott! Később hozzám került, már nincs meg - szétszedtem, de az tudott felfelé és lefelé is transzformálni.

Tervezek egy kicsi csőbőröndöt, ha nincsen más jelentkező, akkor ingyen elfogadom.
Meghát azt a pinecében utolsó soron, balkézről, középmagasan, a vicces gyári állapotban befóliázott csöves panelt (nem volt képem csak úgy zsebredugni) is.

Ha valaki fizet érte, akkor vigye, csak ingyen ebéd nem lészen.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Okt 27, 2024 /

Hűha, te mikről tudsz? Vigyem fel úgy 2 hét múlva?

November 16 a menet Hódmezőre, oda Pestről senki nem regisztrált.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Okt 27, 2024 /

Lehet, hárman leszünk.
Valamint mindjárt törölve is innen.
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Okt 27, 2024 /

Nagyobbat nem tervezel?
Van egy kerekeken guruló alu kofferem. (sulinet, kék, multimédiás bőrönd.)
Eredetileg egy notebook, egy projektor, két kis hangszóró és egy villám védett elosztó volt beleépítve. Most üres.
Nekem már nem kell. Elbótolhatjuk.
(#) fakóló hozzászólása Okt 29, 2024 /

A két elektronikai alkatrész egy nd yag laser tápegységében található. Milyen alkatrészek ezek?

Üdv
Segítséget kérnék. A két elektronikai alkatrész egy nd yag laser tápegységében található. Milyen alkatrészek ezek?
Következő: »»   1167 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem