Fórum témák
» Több friss téma |
A három fehér +1 piros vezetékes gyantával kiöntöttet nagyfesz transzformátornak nézem.
A másikból nem sok látszik, meg a panelből sem....
Én nem lennék benne biztos, hogy 220V-os mert mindenütt a 110V-os a fehér SSR-es. Vagy csak ugyanazt a képet használták.
Aliexpress-en is kapható.
Készítettem fényképet a teljes panelról. Ez egy DZMC-300A jelű panel. A gondom, hogy a lézer erőtlen. A táp az 1400vadc 100uf kondit feltölti a kijelzőn beállított értéknek megfelelően (700-1000V közti tartományban), azonban a lámpánál 170V-ot mérek.
Szia! A nagyfeszültség a kisülés beindításához kell, a kisülési cső üzemi (égési) feszültsége a 170V.
De az mit változtatna?
A 110V vs 220V kérdést a primer oldalon kezelik, és az valószínűleg egy "kocka" ferritmagos trafó lesz.
Köszönöm mindenkinek a válaszát, de sajnos elég eltérő felhasználási lehetőségeket írtatok rá, úgyhogy továbbra is homály van az ügyben.
De még egyszer köszönöm a válaszokat.
Így, hogy img linkelt képet és több oldalról is láthattuk, azt mondanám a fehér + piros vezetékes henger alkatrész a nagyfesz trafó, a mellette lévő fekete kocka a kondenzátor blokk, az a melletti fekete hengeres fehér tetővel pedig a fojtótekercs.
(Természetesen a tévedés joga fenntartva, mivel nem az én kezemben van a készülék.) Valami ilyesmit kellene elképzelni. Egyébként ennek a képnek nem sok köze van a te tápegységedhez, csak gondolatébresztőnek van. Így azt se lehet feltétlen eldönteni, hogy elég e a 170V, vagy nem. Vannak több száz voltos csövek is, a csőhossztól függően. Az indítóimpulzus meg általában kV nagyságrendű. Ui.: Amíg nem tudod biztosan a beépített villanócső típusát, addig abban sem lehetsz biztos, mennyi az üzemi feszültsége. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2024
Szia! Régen a tanyavilágban és más nem frekventált helyeken, ahol távol volt a trafó, esténként igencsak leesett a hálózati feszültség. Ezt az alacsonyabb feszültséget kompenzálandó használták az ilyen feltranszformátorokat. A korabeli csöves tévék bizony érzékenyek voltak arra, ha nem 220V-ról táplálták őket.
Idézet: „...a lézer erőtlen...” Első körben talán primer oldali kondenzátor kapacitásvesztésre gondolnék a villanócső táp körében lévő pufferen, vagy a trigger oldali szekunder pufferen. Esetleg ha van, ezen pufferekkel párhuzamba kötött, több soros kisütő ellenállások egyik másik zárlatán. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2024
Szia!
Köszönöm a segítséged. Szerintem ez az igazi megoldás, egyrészt mert már más (Tomi111) is írta, hogy a TV-hez használták, másrészt ahol használták az egy Dunakeszi-i Duna part közeli ingatlan, ami 50 éve szinte még tanya volt.
Pl., hogy kisebb feszültségű primer köri elkót tesznek bele? Persze lehet, hogy tévedek, de ismerve kínai ipar spórolását simán elképzelhető.
Ha sok üzemóra van a csőben, akkor ő is legyengülhetett, főleg ha kicsit túl volt hajtva. Párszor cseréltem ilyen xenonlámpát a rezonátorban, hát nem sétagalopp, pláne a vízhűtés miatt.
Parkside KörfűrészVásároltam egy Parkside kézi körfűrész (Nem kellett volna) kB Félnapot használtam laminált padlót vágtam vele és ki jött a füst belőle. Pontosabban a fordulat szabályzó ment tönkre. Van aki ebben tudna segíteni? Teszek fel képeket a szabályzó panelról.A rajta lévő IC defektes lett. Valaki megtudná momde mi az IC típusát? A motor 230V 1350W 2500 és 5500 Között állítható a fordulatszám” A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2024
Ne csinálj vele semmit. Zárlatos lett a motor, kiégett a sönt ellenállás is. Blokkal vissza kell vinni és levásárolni.
Nem kellett a hibás készüléket vissza adni. Gondoltam hátha menthető.
Motortekercselés + elektronika javítás, tehát felejtős. Amennyiben az elektronikát akarnád megmenteni más felhasználáshoz, akkor egy jó készülékből lehetne kinyomozni az IC-t és a körülötte lévő alkatrészeket ( pl. IC 2-es lábához csatlakozó ellenállás ), valamint a sönt ellenállást a BTB12 jelű triak alatt. Tehát az IC körül lévő CF, RP, RJ jelűek mindenképpen gyanúsak. Lesz vele tennivaló, de gyakorlásnak, tanulásnak jó. Életvédelmi intézkedéseket szigorúan vedd figyelembe!
A henger mellett lévő fekete kocka egy relé. A paneltól külön, de a panelre kötve van egy 1400vadc, 100µF kondenzátor. A kondenzátornak mértem a kapacitását az jó (96,5uF), de kipróbáltam egy újjal is, ami 100,4uF, de nem hozott változást. A kijelzőn a feszültséget lehet állítani 700-1000V közt, ha ezt változtatom a kondenzátor feszültsége is változik a beállított értékre.
A fehér kocka egy tirisztor modul, de kimérve az is jó. A nagyfesz trafót hogy tudom ellenőrizni hogy jó-e?
Neked is írom, hogy a xenonlámpa is el szokott gyengülni, attól is lehet gyengébb a lézer.
Értem... Nagyfesz trafót ellenőrizni? Hát az nem kispályás művelet szerintem, max szigetelésvizsgálóval tudnád ellenőrizni, hogy nem húz e át egyik tekercs a másikra, vagy a földre. Menetzárlat méréshez kellene ismerni a gyári paramétereket, induktivitás értékeket, pontos kimenő feszültséget és azt mérni talán. De mondjuk ha a trigger impulzus 10kV értékű, azt egy 2kV-os szigetelésvizsgálóval is hiába mérnéd úgy érzem.
De előttem már többen is említették, hogy a villanócső is öregszik, ami igaz is, én el is felejtettem írni. Tehát ha tudnád mennyi üzemóra van a gépben, és mennyi a gyári adat miszerint cserélni kell, ez is egy jó kiindulási pont lehet. Ilyen gépeken általában van üzemóra számláló épp ezért. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2024
Igen van benne. 100.000 lövésnél tart. Ha jól tudom 1.000.000 lövést bírnak.
Milyen táp lehet?Üdv Mindenkinek!Előkerült pakolásnál ez a tápegység is. Talán valamilyen régi számítógép táp lehet, de a soktűs csatlakozó nem ismerős. Esetleg ha találkozott már ilyennel vagy hasonlóval valaki, meg tudná mondani, hogy mihez való és kb. mennyit érhet, mert a neten se név se szám alapján nem találtam semmit.
Ha van olyan régi svéd repülőgéped, amiből pont ez hiányzik, akkor nagyon sokat ér.
Én nem bontanám szét, gyűjtőknek, kiállítási darabnak tök jó. Már a doboz is, mert "másnak ilyen nincsen"...
Kb. 30 000 Ft-ért kapható hasonló, új tápegység. A tiéd "használt" és speciális csatlakozó kell hozzá. Utóbbi nagyban rontja a használhatóságot. Pár ezrest ha kapsz érte, jól jártál.
Gyaníthatóan egydi rendelésre készült, egyedi felhasználáshoz.
Üdv ujra.Sajnos ugy néz ki hogy a billentyűmön el ment a midi is.Amikor csatlakoztatom usb-n keresztül a pc-hez,egy csilingelő hang jelzi hogy csatlakozott de a programban nem lehet látni az ezközt.Ijenkor mi a teendő?Meg lehet javitani?vagy kuka?
Szervusz! Ennyiből nem lehet megmondani. Milyen billentyűzet, milyen oprendszer, mi történt mielőtt a hiba jelentkezett, mit próbáltál tenni a kijavítására, stb ?
Mi ez?Sziasztok a kovetkezo smd alkatreszt szeretnem azonositani ezert kerem segitsegetek.Akod 2C=91B a tokozas SOT 23.
Valami Richtek LDO lesz, csak most nem vagyok gép előtt.
Nem tranyo az biztos egy litium akkutolto tap bemenetenel van es zarlatba kerult.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |