Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1168 / 1171
(#) Régi motoros válasza fakóló hozzászólására (») Okt 29, 2024 /

A három fehér +1 piros vezetékes gyantával kiöntöttet nagyfesz transzformátornak nézem.
A másikból nem sok látszik, meg a panelből sem....
(#) img válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 29, 2024 /

Én nem lennék benne biztos, hogy 220V-os mert mindenütt a 110V-os a fehér SSR-es. Vagy csak ugyanazt a képet használták.

Aliexpress-en is kapható.
(#) fakóló válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 29, 2024 /

Készítettem fényképet a teljes panelról. Ez egy DZMC-300A jelű panel. A gondom, hogy a lézer erőtlen. A táp az 1400vadc 100uf kondit feltölti a kijelzőn beállított értéknek megfelelően (700-1000V közti tartományban), azonban a lámpánál 170V-ot mérek.
(#) kadarist válasza fakóló hozzászólására (») Okt 30, 2024 /

Szia! A nagyfeszültség a kisülés beindításához kell, a kisülési cső üzemi (égési) feszültsége a 170V.
(#) Régi motoros válasza img hozzászólására (») Okt 30, 2024 /

De az mit változtatna?
A 110V vs 220V kérdést a primer oldalon kezelik, és az valószínűleg egy "kocka" ferritmagos trafó lesz.
(#) rezsici válasza KBal76 hozzászólására (») Okt 30, 2024 /

Köszönöm mindenkinek a válaszát, de sajnos elég eltérő felhasználási lehetőségeket írtatok rá, úgyhogy továbbra is homály van az ügyben.
De még egyszer köszönöm a válaszokat.
(#) Régi motoros válasza fakóló hozzászólására (») Okt 30, 2024 / 1

Így, hogy img linkelt képet és több oldalról is láthattuk, azt mondanám a fehér + piros vezetékes henger alkatrész a nagyfesz trafó, a mellette lévő fekete kocka a kondenzátor blokk, az a melletti fekete hengeres fehér tetővel pedig a fojtótekercs.

(Természetesen a tévedés joga fenntartva, mivel nem az én kezemben van a készülék.)

Valami ilyesmit kellene elképzelni.
Egyébként ennek a képnek nem sok köze van a te tápegységedhez, csak gondolatébresztőnek van. Így azt se lehet feltétlen eldönteni, hogy elég e a 170V, vagy nem. Vannak több száz voltos csövek is, a csőhossztól függően. Az indítóimpulzus meg általában kV nagyságrendű.

Ui.: Amíg nem tudod biztosan a beépített villanócső típusát, addig abban sem lehetsz biztos, mennyi az üzemi feszültsége.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2024
(#) kadarist válasza rezsici hozzászólására (») Okt 30, 2024 / 1

Szia! Régen a tanyavilágban és más nem frekventált helyeken, ahol távol volt a trafó, esténként igencsak leesett a hálózati feszültség. Ezt az alacsonyabb feszültséget kompenzálandó használták az ilyen feltranszformátorokat. A korabeli csöves tévék bizony érzékenyek voltak arra, ha nem 220V-ról táplálták őket.
(#) Régi motoros válasza fakóló hozzászólására (») Okt 30, 2024 /

Idézet:
„...a lézer erőtlen...”

Első körben talán primer oldali kondenzátor kapacitásvesztésre gondolnék a villanócső táp körében lévő pufferen, vagy a trigger oldali szekunder pufferen. Esetleg ha van, ezen pufferekkel párhuzamba kötött, több soros kisütő ellenállások egyik másik zárlatán.
(#) rezsici válasza kadarist hozzászólására (») Okt 30, 2024 /

Szia!

Köszönöm a segítséged.
Szerintem ez az igazi megoldás, egyrészt mert már más (Tomi111) is írta, hogy a TV-hez használták, másrészt ahol használták az egy Dunakeszi-i Duna part közeli ingatlan, ami 50 éve szinte még tanya volt.
(#) img válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 30, 2024 /

Pl., hogy kisebb feszültségű primer köri elkót tesznek bele? Persze lehet, hogy tévedek, de ismerve kínai ipar spórolását simán elképzelhető.
(#) kadarist válasza img hozzászólására (») Okt 30, 2024 / 1

Ha sok üzemóra van a csőben, akkor ő is legyengülhetett, főleg ha kicsit túl volt hajtva. Párszor cseréltem ilyen xenonlámpát a rezonátorban, hát nem sétagalopp, pláne a vízhűtés miatt.
(#) KKobra hozzászólása Okt 30, 2024 /

Parkside Körfűrész

Vásároltam egy Parkside kézi körfűrész (Nem kellett volna) kB Félnapot használtam laminált padlót vágtam vele és ki jött a füst belőle. Pontosabban a fordulat szabályzó ment tönkre. Van aki ebben tudna segíteni? Teszek fel képeket a szabályzó panelról.
A rajta lévő IC defektes lett. Valaki megtudná momde mi az IC típusát? A motor 230V 1350W 2500 és 5500 Között állítható a fordulatszám”
(#) img válasza KKobra hozzászólására (») Okt 30, 2024 / 1

Miért nem cserélteted garanciában?
(#) hg6dab válasza KKobra hozzászólására (») Okt 30, 2024 /

Ne csinálj vele semmit. Zárlatos lett a motor, kiégett a sönt ellenállás is. Blokkal vissza kell vinni és levásárolni.
(#) KKobra válasza hg6dab hozzászólására (») Okt 30, 2024 / 1

Nem kellett a hibás készüléket vissza adni. Gondoltam hátha menthető.
(#) hg6dab válasza KKobra hozzászólására (») Okt 30, 2024 /

Motortekercselés + elektronika javítás, tehát felejtős. Amennyiben az elektronikát akarnád megmenteni más felhasználáshoz, akkor egy jó készülékből lehetne kinyomozni az IC-t és a körülötte lévő alkatrészeket ( pl. IC 2-es lábához csatlakozó ellenállás ), valamint a sönt ellenállást a BTB12 jelű triak alatt. Tehát az IC körül lévő CF, RP, RJ jelűek mindenképpen gyanúsak. Lesz vele tennivaló, de gyakorlásnak, tanulásnak jó. Életvédelmi intézkedéseket szigorúan vedd figyelembe!
(#) fakóló válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 30, 2024 /

A henger mellett lévő fekete kocka egy relé. A paneltól külön, de a panelre kötve van egy 1400vadc, 100µF kondenzátor. A kondenzátornak mértem a kapacitását az jó (96,5uF), de kipróbáltam egy újjal is, ami 100,4uF, de nem hozott változást. A kijelzőn a feszültséget lehet állítani 700-1000V közt, ha ezt változtatom a kondenzátor feszültsége is változik a beállított értékre.
A fehér kocka egy tirisztor modul, de kimérve az is jó.
A nagyfesz trafót hogy tudom ellenőrizni hogy jó-e?
(#) kadarist válasza fakóló hozzászólására (») Okt 30, 2024 /

Neked is írom, hogy a xenonlámpa is el szokott gyengülni, attól is lehet gyengébb a lézer.
(#) Régi motoros válasza fakóló hozzászólására (») Okt 30, 2024 /

Értem... Nagyfesz trafót ellenőrizni? Hát az nem kispályás művelet szerintem, max szigetelésvizsgálóval tudnád ellenőrizni, hogy nem húz e át egyik tekercs a másikra, vagy a földre. Menetzárlat méréshez kellene ismerni a gyári paramétereket, induktivitás értékeket, pontos kimenő feszültséget és azt mérni talán. De mondjuk ha a trigger impulzus 10kV értékű, azt egy 2kV-os szigetelésvizsgálóval is hiába mérnéd úgy érzem.

De előttem már többen is említették, hogy a villanócső is öregszik, ami igaz is, én el is felejtettem írni. Tehát ha tudnád mennyi üzemóra van a gépben, és mennyi a gyári adat miszerint cserélni kell,
ez is egy jó kiindulási pont lehet. Ilyen gépeken általában van üzemóra számláló épp ezért.
(#) fakóló válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 30, 2024 /

Igen van benne. 100.000 lövésnél tart. Ha jól tudom 1.000.000 lövést bírnak.
(#) rezsici hozzászólása Okt 31, 2024 /

Milyen táp lehet?

Üdv Mindenkinek!

Előkerült pakolásnál ez a tápegység is.
Talán valamilyen régi számítógép táp lehet, de a soktűs csatlakozó nem ismerős.
Esetleg ha találkozott már ilyennel vagy hasonlóval valaki, meg tudná mondani, hogy mihez való és kb. mennyit érhet, mert a neten se név se szám alapján nem találtam semmit.
(#) Gafly válasza rezsici hozzászólására (») Okt 31, 2024 / 1

Ha van olyan régi svéd repülőgéped, amiből pont ez hiányzik, akkor nagyon sokat ér.
Én nem bontanám szét, gyűjtőknek, kiállítási darabnak tök jó. Már a doboz is, mert "másnak ilyen nincsen"...
(#) Bakman válasza rezsici hozzászólására (») Okt 31, 2024 /

Kb. 30 000 Ft-ért kapható hasonló, új tápegység. A tiéd "használt" és speciális csatlakozó kell hozzá. Utóbbi nagyban rontja a használhatóságot. Pár ezrest ha kapsz érte, jól jártál.

Gyaníthatóan egydi rendelésre készült, egyedi felhasználáshoz.
(#) doni82 válasza doni82 hozzászólására (») Okt 31, 2024 /

Üdv ujra.Sajnos ugy néz ki hogy a billentyűmön el ment a midi is.Amikor csatlakoztatom usb-n keresztül a pc-hez,egy csilingelő hang jelzi hogy csatlakozott de a programban nem lehet látni az ezközt.Ijenkor mi a teendő?Meg lehet javitani?vagy kuka?
(#) img válasza doni82 hozzászólására (») Okt 31, 2024 /

Szervusz! Ennyiből nem lehet megmondani. Milyen billentyűzet, milyen oprendszer, mi történt mielőtt a hiba jelentkezett, mit próbáltál tenni a kijavítására, stb ?
(#) denes hozzászólása Okt 31, 2024 /

Mi ez?

Sziasztok a kovetkezo smd alkatreszt szeretnem azonositani ezert kerem segitsegetek.Akod 2C=91B a tokozas SOT 23.
(#) img válasza denes hozzászólására (») Okt 31, 2024 /

Valami Richtek LDO lesz, csak most nem vagyok gép előtt.
(#) proli007 válasza denes hozzászólására (») Okt 31, 2024 /

Hello! Mezei BC849.
(#) denes válasza proli007 hozzászólására (») Okt 31, 2024 /

Nem tranyo az biztos egy litium akkutolto tap bemenetenel van es zarlatba kerult.
Következő: »»   1168 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem