Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Persze, értettem én.
Van is, amit ultratartósra érdemes csinálni. Meg van, amit fölösleges -hiszen tizenévesen úgyis kidobja a többség.
Ritka játékautó!1973-as gyártású "АВТОМОБИЛЬ С ЭЛЕКТРОДВИГАТЕЛЕМ" (vagyis "autó elektromos motorval")!Egy 4.5V laposelemmel működik, az egyik zöld gomb benyomására előre gurul, a másik benyomására hátra, a piros gombra megáll, a fehér gomb nyomásakor világít a két fényszórója, a fönti fém kar benyomásával pedig kormányoz. A vezetékes távirányító hátulján található ár: 10 rubel.
NA! Ez igen! Honnan szerezted? Szép!
Nagyapámnál a szekrény tetejéről lett leemelve, 2001-es laposelemet találtunk benne, amivel meglepően még mindig működik.
Kicsomagolva is tessék fényképet készíteni róla.
Vitrinbe vele (az elemet is, és a dobozt is).
Nix kótyavetye, lehet gyűjtő már most igazi autó árát adná érte.
Parancsolj, ilyen doboz nélkül.
Idézet: „az elemet is, és a dobozt is” De külön külön ám! Csak a pontosság kedvéért, nehogy a 24. évben mégis kimásszon az az elem..
Letettem a padlóra, próbáltam elindítani... A laposelem eddig bírta, már a fényszórók se tudbak világítani (erre lehetett számítani).
Szénkefe?Látott már valaki ilyen szénkefét? Már ha az.Berakhattam volna az "Ez milyen alkatrész-készülék?", de annyira nem elektronika. Utána mehetett volna a "Felajánlás, azaz ingyen elvihető"-be, de még mindig nem elektronika. Maradjunk annyiban, számomra érdekesség.
Az biztos, elképesztő összegekért mennek néha ilyen távirányítós régi cuccok. Láttam Rába Steigereket 4-500eFt-ért elmenni a neten, elképesztő. (Egy Steiger nekem is figyel idehaza, gyerekkoromban kaptam)
Az RC autó mintájára WC (Wire Control")
Pl. szovjet versenybicikli hátsó agy szabadonfutó racsnija.
Szovjet versenybringát ifjonti koromban láttam utoljára, de akkor is egészben.
1992-ben nyertem egy Sharp rádiós magnót. Úgy is akartam venni, de mivel nyertem, akkor feltankoltam a 8 db góliát (R20) elemmel. Ha lúd, hát legyen kövér, Duracell elemet tettem bele. Az elem szavatossága 1996-ban lejárt. De a készülék még működik vele, bár a nagyobb hangerőt már nem bírja. 2017-ben a mélyhangsugárzó hangszóró kirohadt belőle. Újraperemeztettem, visszaszereltem. Talán kibír újabb 25 évet , de gondolom az elem már nem. (mindez persze 2017-ben, azóta már eltelt újabb 7 év.)
Volt ilyenem. Teljesen el voltam keseredve, hogy "drótos". Ma már ezt felnőttként másképp látom. Jó volt az, hogy szaladt utána az emberfia. Kellett az a kis testmozgás.
Egy SZPORT fantázianevű rendesen feltörte a hátsómat Biatorbágy Velence viszonylatban. A harmadik nap már tudtam ülni is. Akkoriban a 70-es 80-as években ez volt, mármint a SZPORT, a SZPUTNYIK és a Csepel. Eszméletlen pocsék volt a váltója. Többet kellett javítani, mint amennyit használta az emberfia. A kosszarv kormányról és a bújtatós pedálról nem is beszélve, ami csak arra volt jó közúton, hogy jó nagyot lehessen zakózni vele, ha nem ugrottam ki időben belőle, vagy beleszorult a lábfejem.
Ez amerikai autó stílus, de nem baj.
Talán ez volt az egyetlen Szovjet játék gyártmány, ami nem harcjármű. Nálam az ilyen nem sokáig maradt meg, egyből szétszedtem, hogy működik. Ha meg elhasználódott csináltam a motorjából mást. Idézet: „egyből szétszedtem, hogy működik.” Most meg hogy örülnél neki mi? Nálam is sok minden járt már aminek azóta az egekben lenne az ára... A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2024
Kicsiként meg lett nekem mutatva, de mivel akkor még túl kicsi voltam hozzá, így eredeti dobozában porosodott a szekrény tetején a nagyszüleimnél, a dobozán van némi sérülés és ragasztószalag, de (szerintem) amúgy elvileg eredeti állapotban van.
Idézet: „... Duracell elemet tettem bele...” Vajon a mostani Duracell elemek kibírnának-e ennyi évet, amit írtál?
Nagyon szép darab még így is.
Idézet: „Kicsiként meg lett nekem mutatva, de mivel akkor még túl kicsi voltam hozzá...” Én szét szedtem volna, az tuti. Amit karácsonyra kaptam, bármilyen elemes dolgot, abba szilveszterre már mindig belenéztem.
Óvatosan mutatták meg nekem és mikor látszott, hogy túl kicsi vagyok még hozzá, akkor visszakerült a szekrény tetejére és mostanáig mikor láttam, hogy ott van inkább nem kérdeztem rá - az emlékem is elég homályos, így nem tudni, hogy tényleg így volt-e. Kicsiként amolyan "mindent szétszedős" típus voltam (nem úgy, mint most), lehet, hogy ezért féltették tőlem.
Próbálgatás alapján mindene kifogástalanul működik, csak ez a laposelem nem bírja a terhelést.
Azért volt más is. Volt pl egy nagy 6 kerekes Lunochod, a 80-s évek másik felében már computerrel lehetett programozni merre és mennyit menjen.
De voltak modellvasutak is, csak nehéz volt hozzájutni. Japán WCIme egy az intelligensebbek közül. Itt az ember kb tudja mi mire velo. A többség nem ilyen csak még több gomb van rajta, és japán feliratTermészetesen az üllöke fütve van, amint ráülsz öblit vagy mit csinál. Amikor lehajtod a fedelet vagy öblit vagy nem ( nem tudni mikor és miért) de némelyiken van kézi öblitö is. A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2024
Balról a második és harmadik gomb mintha ugyanazt -alsómosás- jelentené.
Forgó kefe gombot hiányolom, ha az alapból mindig megy, lehet mosakodni.
Nekem fém lemezes holdjárom volt , ami lapos elemmel ment. Egy labdát lebegtetett.
Izzó is volt benne, ennyire emlékszem. Meg arra, hogy nagyon nagy vihar volt szent este, amikor kaptam. Nem tudom melyik év volt. Régen volt.... Mindegy is, csak úgy eszembe jutott. A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2024
Ezt ismerem, Lali barátomnak is volt ilyen, játszottunk vele.
Irígyeltem is tőle, meg a ruszki versenybiciglit is. Aztán nagyobbként meg a HC20/10 hangszórót, hogy milyen dögös hangja van a mosógépbe téve. Nekem lánctalpasom van patent állapotban (felnőtt fejjel vettem), jelenleg az a tervem vele, hogy elviszem jövőre Békéscsabára tombolára, vagy robotosoknak ajándéknak. De ha kéred, ingyen odaadom jövő szombaton, csak akkor demóznod kell vele Békéscsabán. Fizikai elve ismert: lebegő labda A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2024
Biztos, hogy nem. Sok kifolyt kifolyásmentes Duracell elemet láttam. Ezzel a márkával arra kell vigyázni, ne merüljön le koppra, mert reggelre kifolyik. Páldául véletlenül ki nem kapcsolt zsebrádió vagy egyéb készülék.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |