Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   608 / 608
(#) SultanJr válasza reloop hozzászólására (») Nov 9, 2024 /

Úgyértem feszültségben annyit tekerek rá amennyi kell,erre meg is kaptam a választ (nyilván amennyit U CE bírnak a tranyók), de maradnék az egytápos megoldásnál. T2 T3 megtartásával.
(#) Alkotó válasza SultanJr hozzászólására (») Nov 9, 2024 /

Arra a GND pontra nem kell kötni semmit, a virtuális GND-t tettem elérhetővé. Itt nem fogad semmit a panel, csupán a megépített készülék mérésekor lehet segítség. Itt tudod ellenőrizni pl. a tápfeszültség szimmetriáját.
(#) SultanJr válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 9, 2024 /

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
(#) bencikusz válasza reloop hozzászólására (») Nov 9, 2024 /

Kedves Reloop!
Bár ez egy közel két éves poszt, a linkben szereplő készülék micsoda?
Bluetoothos, USB-s lejátszó, valamilyen sztereó végfokkal?
(#) reloop válasza bencikusz hozzászólására (») Nov 9, 2024 /

Szia! Jól látod. A hangszínszabályzót és a végerősítőt bemutattam a hozzá tartozó témában.
Nálam kerti rádióként szolgál. Van teleszkóp antennája amivel meglepően jól a vétel, de első sorban telefonról szól bluetooth kapcsolaton keresztül. Bővebben: Link
(#) bencikusz válasza reloop hozzászólására (») Nov 9, 2024 /

Köszi! Szép darab! A linkelt végfok leírást én is olvastam már, lehet egyszer kipróbálom én is!
(#) SultanJr válasza reloop hozzászólására (») Nov 12, 2024 /

Üdvözlet,még egy kérdés,a T 2, bc640, T 3 bc639 mennyire kényes? Tehetek be más npn pnp párt helyettük? Mondjuk bc327 bc337 tranzisztort? Gondolom itt a max tápfeszültségre kell figyelni csak amit a tranzisztorok megengednek de az 50v dc úgysem lesz megközelítve...

image.jpg

(#) Alkotó válasza SultanJr hozzászólására (») Nov 12, 2024 /

Más a lábkiosztás. A 639 = ECB, a 337 = CBE.
(#) SultanJr válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 12, 2024 /

És ha kiforgatom a lábakat "nyakatekerten"? Tudom nem szép de úgy?De körbenézek elvileg van még itthon másfajta tarnzisztor is... 639-640 nincs sajnos.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2024
(#) SultanJr válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 12, 2024 /

2sa970 2sc2240?
(#) SultanJr válasza SultanJr hozzászólására (») Nov 12, 2024 /

Na mindegy utóbbi tranzisztor párt beteszem max elcsattanik,nem nagy történet, pofonegyszerő elforgatni ebben a panelben a lábakat megfelelő pozícióba.Úgy hogy még csak ne is keresztezzék egymást.
(#) reloop válasza SultanJr hozzászólására (») Nov 12, 2024 / 1

A gyakorlatban maximum a tápfeszültség felével találkoznak a szimmetrizáló tranzisztorok.

Tehát itt a Bétának nincs sok jelentőssége,marad elforgatva 90 fokkal a970-2240 2SC páros. Gondolom itt ha kimarad a féltáp akkor sem pusztul el az első ic.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2024
(#) reloop válasza SultanJr hozzászólására (») Nov 12, 2024 /

A bétának nincs jelentősége, az elforgatást viszont nem értem. Ha kétséged merül fel az ECB kiosztással kapcsolatban, akkor mérd ki a kezedben lévő tranzisztort.

A lábkiosztás miatt van rá szükség,mert nincs itthon most bc639-640, Végülis a kérdés csak ennyi lett volna hogy okoz e bárminemű problémát ha beteszek más pnp-npn tranzisztort a tápszimmetrizáló tranzisztor gyanánt,ügyelve arra hogy el kell forgassam.De a válasz megvan,köszönöm.
(#) SultanJr hozzászólása Nov 15, 2024 /

Teszt,élesztés,előtt

Lehet valahogy a fent tárgyalt tda 7294 híd áramkört tesztelni ic beültetés előtt?
1-14 es lábra mondjuk beültetek egy 1K ellenállást,és mérek rajta? Vagy a 13-15 ös furatba? Pl hogy megjelenik e a megfelelő tápszimmetria mindkét oldalon?
Következő: »»   608 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem