Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   621 / 621
(#) img válasza Gafly hozzászólására (») Csü, 6:47 /

HelloKitty v2.0
(#) Gafly válasza img hozzászólására (») Csü, 7:09 /

Tulajdonképpen már itthon is van.

Van egy Kitti kolléganőnk. Soha nem mertem megkérdezni, hogy összességében mennyi HelloKitty ajándéktárgyat kapott már életében. Szerintem nagyon tud fújni.
(#) img válasza Gafly hozzászólására (») Csü, 7:23 /

És ugyanaz a "Robi" mint a Japán étteremben.

Viszlát Kitty-s kosarat még biztos nem kapott.
(#) Ge Lee válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 8:04 /

Érdemes néha kelet felé is tekintgetni mert úgy el fognak húzni mellettünk mint a sicc. Elektromos autó ami akár még úszik is, érdemes végig nézni az egészet.
(#) img válasza Ge Lee hozzászólására (») Csü, 8:29 /

Tényleg addiktív, szintén pár hozzászólással korábban említettem.
(#) Massawa válasza img hozzászólására (») Csü, 8:40 /

Hát ha csak ez hiànyzik nekünk, akkor valoban el kell menni Japánba egy tanulmányutra. Itt az emberek jelentős része a comixokbol ( nemcsak a halloKitty) sajátitja el az életet. A mindennapos egyenruha kötelezettség alol a csak a rajzfilmfigurák mentik meg az ifjuság jelentős részét, de az ember azon sem lepődik meg, ha jó 40 éves anyukák képregényeket olvasnak ( a mellettem ülö hölgy vagy 600 oldalasat, tele ilyen kificomodott alakokkal). Az iskolás gyerekek egyenhátizsákjain ( iskolatáska) az ilyen figurák akárcsak tucatjai is lognak, hogy talán megtalálják az osztályban melyik táska kié.
Azért elég szomoru hova lehet zülleszteni a nagyérdemüt. Az áruházakban, a reklámokban szinte kizárolag ilyen alakokkal árulják a portékát legyen az fogkrém vagy Rolex ora. Sok graffityvtekjes hiányában ilyen alakokkal disziti a tulajdonos a buszokat, vonatokat meg a villamosokat.( igaz profibb szinten mint Europában közismert graffity müvészek.).
(#) Istvanpisti válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 10:32 /

Van azért Japánban más őrültség is:Bővebben: Link
Szerintem érdekes végig nézni, lesz meglepetés...
A hozzászólás módosítva: Csü, 10:33
(#) Massawa válasza Istvanpisti hozzászólására (») Csü, 11:36 /

Van és ez még a legkevesebb. Pl a 20 valahány millios Tokioban nincs olyan étterem ( közhasználatban ) ahol egy tucat embert le lehet ültetni egy asztalhoz. Az éttermekben miniatür asztalok mellett meg jo 10 cm alacsonyabb székeken a japánok maximum kettesével ülnek, de többségben egyedül. Viszont van egy félháznyi videoreklám ahol a kb 6 méteres macska annyira élethü, hogy az ember csak bámul ahogy lelóg a farka a 6. emeletről az 5.kre. a nejemet háromszor vittem oda, hogy megértse a trükköt.
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 15:14 /

Itt a kép is.

IMG_7557.jpeg

(#) Gafly válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 15:31 /

Ha már ott vagy, írhatnál akár cikket is.
De több képet mindenképpen küldhetnél.
(#) Massawa válasza Gafly hozzászólására (») Csü, 15:51 /

Még uton vagyok és a rengeteg anyag ( foto meg video) még feldolgozatlanul kamerákban ill a memoria kártyákon van. Ahhoz fog kelleni még egy kis idő mire azokat kiválogatom és feldolgozom, kb 120 -150 GB anyagrol van szo.
Ezek a képek rendszerint valamelyik telefonbol valok. ( azokat könnyebb átvinni a táblagépre).
A hozzászólás módosítva: Csü, 15:53
(#) mex válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 16:35 /

Van róla video is.

Úgy látszik a japán macsok is szeretik lelökdösni a dolgokat...
A hozzászólás módosítva: Csü, 16:36
(#) wbt hozzászólása Csü, 17:17 /

Piros LED-szalag

Sziasztok!
Lehet, én vagyok maradi, de: kellett "foltnélküli" (sok-sok SMD LED szorosan) 24V-os vízálló LED-szalag, jó sok. Vágható 4-5cm-enként. Vágom, belül fehér LED van. Tehát: kék vagy UV-LED, ráteszünk tejfölt, amitől fehér lesz, majd bevonjuk piros masszával. A gyártó nem tudja, hogy '65 óta létezik piros LED is? Persze így a felvett/leadott teljesítmény kissé alacsonyabb...
(#) sany válasza wbt hozzászólására (») Csü, 17:19 /

Ha valóban pirosnak látod, akkor valójában nincs baj.
(#) Bakman válasza wbt hozzászólására (») Csü, 17:23 /

Olcsóbb egy féle LED-et gyártani és tartani pár vödör festéket.
(#) wbt válasza sany hozzászólására (») Csü, 17:26 /

Csak a konverziók eléggé veszteségesek. Szerintem lusták, gyártanak sok-sok fehér LED-et olcsón és bevonják ezzel a gumiszerű vacakkal. Belegondolva, az első kétszínű LED-emet még 90Ft-ért vettem (VeresPálné utca '83), kékről szó sem volt, most meg 40 évvel később kilóra hozzávágják az emberhez a fehéret is.
(#) Skori válasza wbt hozzászólására (») Csü, 17:35 /

Létezik eleve piros massza is, ami kék/uv gerjesztésre piros fényt ad. Még az is lehet, hogy az össz hatásfoka hasonló a piros led hatásfokához (vagy akár jobb is). RGB szalag nem merült fel amúgy?
A hozzászólás módosítva: Csü, 17:36
(#) wbt válasza Skori hozzászólására (») Csü, 17:44 /

Egy kicsit elgondolkodtattál ("vagy akár jobb is"). Elméletileg rövidebb hullámhossz nagyobb energiájú, persze nem tudom kiszámítani, szűrésnél mi marad.
Nekem csak azért jött elő a dolog, miért nem eleve piros LED-ek vannak benne? Azért egy hullámhossz konverzió biztos veszteségesebb, mint ha alapból ilyen-olyan...szerintem. (tegyük hozzá, csak testfestő cuccnál láttam olyan pigmentfestéket, ami UV-re mindenféle színű. LED-világításnál tündököltem 1 napig meg a csillámpor is... szeretek kísérletezni, környezetem nagy örömére.) Tehát csak csodálkoztam, ennyi, a mai világban, amikor mindent optimalizálni kell (-ene). Köszönöm, hogy meghallgattatok.
(#) Skori válasza wbt hozzászólására (») Csü, 17:46 /

Anno kaptam valakitől egy sárga, 10W-os powerledet. Az se sárga chipekkel dolgozik.
(#) uniman válasza Gafly hozzászólására (») Csü, 17:58 /

3D videó nem jobb ? Bár a farka nem fog lelógni... Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Csü, 18:02
(#) wbt válasza Skori hozzászólására (») Csü, 18:17 /

Jaj, átsiklottam..."RGB szalag nem merült fel amúgy?".
Nálam igen, de a megrendelő szent! Különben meg sok koncentrikus kör kellett. Nagy öröm köröket szoborni, főleg, hogy fogalmam sem volt, hogyan fogom csinálni. Soha többet! 1db tegnapra. Ennyi gombostűt még nem használtam el + plexiből lézervágott támasztókkal Túl jól éreztem magam.
(#) Massawa válasza mex hozzászólására (») Pé, 1:41 /

Ebben biztos vagyok, hiszen a nap minden pillanatában tizezrek állnak a téren és csodálják a lenyügöző grafikát. Ráadásul részletekben van tállalva, azaz még egy ora reklámokkal megszakitott bámészkodás után sem látod az összes részletet. Raffinált.
(#) Villanymozdony válasza wbt hozzászólására (») Pé, 9:34 /

Szia!
Létezik piros ledekkel kiegészített lámpa, de nem terjedt el. Az UV-fénnyel gerjesztett fénypor azért jó, mert nemcsak a pirosat, hanem a többit is leadja, méghozzá folyamatos átmenettel, ami sokkal jobb a szemnek, mintha csak sávokat lát mint a sima fénycsőnél vagy a higanylámpáknál. A megfelelő fényporok hatásfoka nagyon jó már.
Következő: »»   621 / 621
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem