Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Tulajdonképpen már itthon is van.
Van egy Kitti kolléganőnk. Soha nem mertem megkérdezni, hogy összességében mennyi HelloKitty ajándéktárgyat kapott már életében. Szerintem nagyon tud fújni.
És ugyanaz a "Robi" mint a Japán étteremben.
Viszlát Kitty-s kosarat még biztos nem kapott.
Érdemes néha kelet felé is tekintgetni mert úgy el fognak húzni mellettünk mint a sicc. Elektromos autó ami akár még úszik is, érdemes végig nézni az egészet.
Tényleg addiktív, szintén pár hozzászólással korábban említettem.
Hát ha csak ez hiànyzik nekünk, akkor valoban el kell menni Japánba egy tanulmányutra. Itt az emberek jelentős része a comixokbol ( nemcsak a halloKitty) sajátitja el az életet. A mindennapos egyenruha kötelezettség alol a csak a rajzfilmfigurák mentik meg az ifjuság jelentős részét, de az ember azon sem lepődik meg, ha jó 40 éves anyukák képregényeket olvasnak ( a mellettem ülö hölgy vagy 600 oldalasat, tele ilyen kificomodott alakokkal). Az iskolás gyerekek egyenhátizsákjain ( iskolatáska) az ilyen figurák akárcsak tucatjai is lognak, hogy talán megtalálják az osztályban melyik táska kié.
Azért elég szomoru hova lehet zülleszteni a nagyérdemüt. Az áruházakban, a reklámokban szinte kizárolag ilyen alakokkal árulják a portékát legyen az fogkrém vagy Rolex ora. Sok graffityvtekjes hiányában ilyen alakokkal disziti a tulajdonos a buszokat, vonatokat meg a villamosokat.( igaz profibb szinten mint Europában közismert graffity müvészek.).
Van azért Japánban más őrültség is:Bővebben: Link
Szerintem érdekes végig nézni, lesz meglepetés... A hozzászólás módosítva: Csü, 10:33
Van és ez még a legkevesebb. Pl a 20 valahány millios Tokioban nincs olyan étterem ( közhasználatban ) ahol egy tucat embert le lehet ültetni egy asztalhoz. Az éttermekben miniatür asztalok mellett meg jo 10 cm alacsonyabb székeken a japánok maximum kettesével ülnek, de többségben egyedül. Viszont van egy félháznyi videoreklám ahol a kb 6 méteres macska annyira élethü, hogy az ember csak bámul ahogy lelóg a farka a 6. emeletről az 5.kre. a nejemet háromszor vittem oda, hogy megértse a trükköt.
Ha már ott vagy, írhatnál akár cikket is.
De több képet mindenképpen küldhetnél.
Még uton vagyok és a rengeteg anyag ( foto meg video) még feldolgozatlanul kamerákban ill a memoria kártyákon van. Ahhoz fog kelleni még egy kis idő mire azokat kiválogatom és feldolgozom, kb 120 -150 GB anyagrol van szo.
Ezek a képek rendszerint valamelyik telefonbol valok. ( azokat könnyebb átvinni a táblagépre). A hozzászólás módosítva: Csü, 15:53
Van róla video is.
Úgy látszik a japán macsok is szeretik lelökdösni a dolgokat... A hozzászólás módosítva: Csü, 16:36
Piros LED-szalagSziasztok!Lehet, én vagyok maradi, de: kellett "foltnélküli" (sok-sok SMD LED szorosan) 24V-os vízálló LED-szalag, jó sok. Vágható 4-5cm-enként. Vágom, belül fehér LED van. Tehát: kék vagy UV-LED, ráteszünk tejfölt, amitől fehér lesz, majd bevonjuk piros masszával. A gyártó nem tudja, hogy '65 óta létezik piros LED is? Persze így a felvett/leadott teljesítmény kissé alacsonyabb...
Ha valóban pirosnak látod, akkor valójában nincs baj.
Olcsóbb egy féle LED-et gyártani és tartani pár vödör festéket.
Csak a konverziók eléggé veszteségesek. Szerintem lusták, gyártanak sok-sok fehér LED-et olcsón és bevonják ezzel a gumiszerű vacakkal. Belegondolva, az első kétszínű LED-emet még 90Ft-ért vettem (VeresPálné utca '83), kékről szó sem volt, most meg 40 évvel később kilóra hozzávágják az emberhez a fehéret is.
Létezik eleve piros massza is, ami kék/uv gerjesztésre piros fényt ad. Még az is lehet, hogy az össz hatásfoka hasonló a piros led hatásfokához (vagy akár jobb is). RGB szalag nem merült fel amúgy?
A hozzászólás módosítva: Csü, 17:36
Egy kicsit elgondolkodtattál ("vagy akár jobb is"). Elméletileg rövidebb hullámhossz nagyobb energiájú, persze nem tudom kiszámítani, szűrésnél mi marad.
Nekem csak azért jött elő a dolog, miért nem eleve piros LED-ek vannak benne? Azért egy hullámhossz konverzió biztos veszteségesebb, mint ha alapból ilyen-olyan...szerintem. (tegyük hozzá, csak testfestő cuccnál láttam olyan pigmentfestéket, ami UV-re mindenféle színű. LED-világításnál tündököltem 1 napig meg a csillámpor is... szeretek kísérletezni, környezetem nagy örömére.) Tehát csak csodálkoztam, ennyi, a mai világban, amikor mindent optimalizálni kell (-ene). Köszönöm, hogy meghallgattatok.
Anno kaptam valakitől egy sárga, 10W-os powerledet. Az se sárga chipekkel dolgozik.
3D videó nem jobb ? Bár a farka nem fog lelógni... Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Csü, 18:02
Jaj, átsiklottam..."RGB szalag nem merült fel amúgy?".
Nálam igen, de a megrendelő szent! Különben meg sok koncentrikus kör kellett. Nagy öröm köröket szoborni, főleg, hogy fogalmam sem volt, hogyan fogom csinálni. Soha többet! 1db tegnapra. Ennyi gombostűt még nem használtam el + plexiből lézervágott támasztókkal Túl jól éreztem magam.
Ebben biztos vagyok, hiszen a nap minden pillanatában tizezrek állnak a téren és csodálják a lenyügöző grafikát. Ráadásul részletekben van tállalva, azaz még egy ora reklámokkal megszakitott bámészkodás után sem látod az összes részletet. Raffinált.
Szia!
Létezik piros ledekkel kiegészített lámpa, de nem terjedt el. Az UV-fénnyel gerjesztett fénypor azért jó, mert nemcsak a pirosat, hanem a többit is leadja, méghozzá folyamatos átmenettel, ami sokkal jobb a szemnek, mintha csak sávokat lát mint a sima fénycsőnél vagy a higanylámpáknál. A megfelelő fényporok hatásfoka nagyon jó már. |
Bejelentkezés
Hirdetés |