Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   216 / 216
(#) img válasza FAZ1 hozzászólására (») Nov 16, 2024 /

PEBKAC mert olyan tévéket veszel amik nem tudják azt amit szeretnél, hogy tudjanak.

Az általad megadott információhalomból csak azt lehet 100%-os biztonsággal állítani, hogy lehet. De az is lehet, hogy csak "leh", "et" nélkül.

Ha a TV nem tudja akkor elé köthetsz egy okos konnektort ami beállítható a kívánt módon. De annak érdemes lenne elolvasnod a használatiját még a vásárlás előtt, hogy valóban tudja e.
(#) bbb válasza FAZ1 hozzászólására (») Nov 16, 2024 /

(#) kadarist válasza FAZ1 hozzászólására (») Nov 16, 2024 /

Szia! Szervizmenüben ki lehet kapcsolni az automatikus kikapcsolás funkciót.
(#) img válasza FAZ1 hozzászólására (») Nov 16, 2024 /

Egyébként az pontosan mit jelent, hogy "szinte rendszeresen kikapcsol"? Nem mindig kapcsol ki 4 óra után (egyáltalán) vagy csak később kapcsol ki vagy ... ?
(#) Nanok hozzászólása 14:56 /

LCD TV LED Háttérviládítás

Sziasztok!

Van egy Hyundai LCD TV-nk LED-es háttérvilágítással. A probléma az vele, hogy időnként lekapcsol a háttérvilágítás. Van, hogy ki be kapcsoljuk aztán visszajön. Van hogy csak 1-2 nap elteltével akar újra működni. Ha visszajön, akkor van, hogy hónapokig semmi gond vele.
Mire szedném szét, a hibát megkeresni, mindig megjavul.
Először arra gondoltam, hogy valamelyik LED gyengélkedik. De már a tápegységre is gyanakszom.
Sötétebb foltot nem látok a képernyőn, hogy valamelyik LED zárlatos lenne. Milyen táp hajtja a LED-eket? Milyen feszültségű lehet? Lekapcsol, ha nincs terhelés?
Találkoztatok-e már hasonlóval? Mi lehet a gond?
A hozzászólás módosítva: 14:59
(#) img válasza Nanok hozzászólására (») 15:21 / 1

Szia!

Mi a TV pontos modellszáma?

Sok minden okozhatja az egyszerű kontakt hibától kezdve a vezérlésig, vagy a védelem tilt le mert valami nem tetszik neki.
(#) szs válasza Nanok hozzászólására (») 15:51 / 1

Ez bizony lehet beteg LED. Sőt, leginkább az. Szoktak ilyet csinálni, hol világít, hol nem -pedig az ember azt hinné, a LED nem csinál ilyet.
Érdekes volt, mikor szétszedtem, és tiszta disco-t játszott.
(#) Nanok válasza img hozzászólására (») 17:06 /

DLH 32285 Smart.

Most is bekapcsoltuk pár másodpercig megint ment. De utána hiába kapcsolgattam ki-be. Fel se villant.
Már eleve így kaptam kb. 3 éve ezt a TV-t. Akkor szétszedtem, nem találtam semmi rendellenest. A LED-eket nem bontottam akkor meg. Hogy lássam van-e elszíneződött közte.
Csatlakozót azt lehúztam, az meg lett mozgatva.
De 2 évig simán ment utána.
(#) Nanok válasza szs hozzászólására (») 17:10 /

Csak, ha beteg LED és bújócskázik, akkor mit tudok tenni? Hány Voltról mehet? Leold, ha nem érzékel terhelést? Mennyi mA-esek ezek a ledek? Kínai ledszalagból pótolhatóak? Vagy rövidre zárhatom? Áramszabályzós a tápegység?
Gondoltam vezetek ki egy mérőcsonkot, hogy lássam, hogy-mint kapnak feszültséget a LED-ek.
A hozzászólás módosítva: 17:13
(#) szs válasza Nanok hozzászólására (») 18:38 /

Érdemes megvenni a hozzávaló készletet, és beletenni, pótolgatni kevésbé jó, állandó szétszedegetés lesz belőle.
Talán ez hozzávaló (legalábbis azt írja):

LEDSOROK

de érdemes előbb megnézni, milyen is van benne.
A hozzászólás módosítva: 18:48
(#) szs válasza Nanok hozzászólására (») 19:02 /

Idézet:
„Hány Voltról mehet?”

3 vagy 6V-ról. A link szerint 6V, de szétszedés nélkül ne rendeld meg.
Idézet:
„Leold, ha nem érzékel terhelést?”

ha nincs terhelés, akkor nincs háttérvilágítás (szakadás). Túlterhelésnél (zárlat) "letilt" -hat.
Idézet:
„Mennyi mA-esek ezek a ledek?”

300mA körül általában. 1W-os a 3V, 2W-os a 6V-os.
Idézet:
„Kínai ledszalagból pótolhatóak?”

Nem tanácsolnám (mint fent)
Idézet:
„Vagy rövidre zárhatom?”

Próbára igen, tartósan kár.
(#) szs válasza Nanok hozzászólására (») 19:12 /

Márcsak auzért is érdemes szétszedni (de legalábbis a hátlapot levenni), mert nézelődtem neked. Azt láttam egy helyen, hogy VES315WNDA-01 a display. Abba pedig ez a fajta való:

LEDSOROK
Persze olcsóbban is van ennél, én ennyiért 5 készletet kaptam, kis kereséssel.
(#) Nanok válasza szs hozzászólására (») 19:14 /

De gondolom, hogy ezek a LED-ek sorba vannak kapcsolva, mint a karácsonyfa izzók? Tehát ha 2x6 LED van benne, akkor egy 36-72 V-os tápegység jár hozzá.

Ha párhuzamosan, vagy vegyesen vannak kötve. Akkor egy része mindenképpen kellene, hogy világítson. Akkor inkább zárlatot kéne keresnem.

Most akkor, hogy lehetnek kötve?
A hozzászólás módosítva: 19:15
(#) szs válasza Nanok hozzászólására (») 19:16 / 1

Általában sorosan.
Következő: »»   216 / 216
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem