Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alkony és pirkadat kapcsoló
Lapozás: OK   6 / 6
(#) proli007 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Szo, 14:41 /

Hello! Lehet, de nem egyszerű a helyzet.
Mert lehet ellenállást tenni, a 2-6 lábak közé. De ennek értéke nem lehet több, mint az R2-őn beállított érték kb. 90%-a. Valamint ha ezt megváltoztatod, akkor azonos megvilágításhoz az R2 értékét is csökkenteni kell. Tehát egyik a másik függvénye, mert a hiszterézis az Ic-ben belül van beállítva 1/3 és 2/3 tápfesz értékre.
(#) Zoli_bácsi válasza proli007 hozzászólására (») Szo, 19:54 /

Értem. Nem bonyolítom. Elhelyezem a foto ellenállást egy olyan helyre, ami megfelelő lesz.
A hozzászólás módosítva: Szo, 20:03
(#) proli007 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Szo, 20:06 /

Nem tudnám megmondani. Használtam már mind kettőt. A fotó-ellenállást, talán könnyebb elhelyezni a BPW nagyon kicsi. Viszont (nem itt) lehet vele fényt mérni, mert olyan mint egy fényelem. Rövidzárban az áram amit lead, kb. arányos a megvilágítással.

Apropó! Én kinti készüléknél, amit süt a nap, úgy oldottam meg, hogy a fényellenállást ne süsse. Vagy is a doboz alján egy műanyag tömszelencébe tettem egy gumi tömítést csináltam hozzá, abba tettem, hogy ne másszon bele valami. Igaz az nem az estét, hanem a napfényt figyelte.
Ha az ember kiteszi, érzékenyebb lesz. De ne lássa a közvetlen napot, mert az UV szerintem tönkre teszi. Sokan azt szeretnék, hogy csak vaksötétbe kapcsoljon be. Na az nemigazán szokott összejönni. Mert a fény 1..100000 Lux között van. Az érzékelőt is általában 10 Lux-tól deffniálják.
(#) Zoli_bácsi válasza proli007 hozzászólására (») Szo, 20:15 /

Nos, nekem nem követelmény a vaksötét bekapcsolási szint. Ha már esteledik, és kellemesebb lenne a megvilágítással közlekedni a járdán, akkor már kapcsolhat is. (Jelen dátum szerint kb 16:30-17h körül.)

Jó volna szerezni valami átlátszó plexi csövel, aminek az egyik oldala zárt. (mint egy mini kémcső) És ebbe rakni a fotoellenállást, és ezt a plexicsöves szerelvény pedig egy tömszelencébe helyezni. Így abszolút vízmentes lenne.
Következő: »»   6 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem