Fórum témák
» Több friss téma |
Persze, olyat válassz amire az asszony rábólint, hogy beleillik a panel színvilágába
Gorenje FA indukciós főzőlap hibaÜdv!Van egy Gorenje indukciós főzőlapom kb 2 èves. Van egy FA hibakód ami előjön 2db panelon a bal oldaliak, a használati azt írja áramtalaníts és ennyi. Szervíz anno elvitte, mondták ez gyári hiba elismerik, el is vitték panel csere. Majd visszakaptam kb 1 hónap múlva ugyanez, megint panel csere (szerintem a második volt az igazi) mert működött is rendesen kb 8 hónapot. De most egy jó ideje megint előjött, viszont van olyan, hogy magától elmúlik és tudom használni majd visszatér a hiba. Kérdésem az, hogy ez nem egy egyszerű hő érzékelő hiba lehet vagy valami olyan amit még lehetne oldani , a gari már nem játszik kifutott. Köszönöm előre is ha van valakinek ötlete. Hauser IC2009 IGBT csereSziasztok!Hauser IC-2009: A benne lévő H20R1202-őt érdemes/lehet e H20R1203-ra cserélni, még így rendelés előtti a kérdésem. A D15XB 60-at mindenképpen D25XB 80-ra cserélem. Bocsi, de nem vagyok profi a témában. Előre is köszönöm a hozzáértők tanácsát !!!
Akár meg is indokolhatnád a "miért"-et is...
E1 hibakód.
A DX15XB kissé defektes,így mindkettőt cserélem. Idézet: „Arra gondoltam hogy az R7, R18 egyik lábát kiforrasztanám, és akkor hitelesen megtudnám mérni a Q1, Q2 tranzisztorokat kiforrasztás nélkül?”
Kiforrasztottam a két tranzisztort, és megmértem dióda állásban!
Q1 8050 +B -E 537 +B -C 538 -B +E 1 -B +C 1 C E 1 mind két polaritásnál Q2 8550 -B +E 543 -B +C 544 +B -E 1 +B -C 1 C E 1 mind két polaritásnál
Milyen műszerrel méred? Mert az az "1" elég fura. Van néhány műszerem, nem mind ugyanazt mutatja dióda záróirányban, de 1-et semelyik.
A mérések alapján a tranzisztorok jók lehetnek.
Méréshatár tartomány túllépése: a kijelzőn megjelenik „1” vagy „-1” jelzés.
A műszer bekapcsolásnál dióda állásban 1-et mutat, mérőzsinór összeérintésénél sípol, a piros led világít, és 000 ír ki.
A hozzászólás módosítva: Csü, 16:09
Van DT9205A műszerem, de néhány éve szétpotyogott a forgókapcsolója, azóta egy dobozban lapul valahol. Nem találtam hozzá pontosan illeszkedő rajzot.
Köszönöm, a műszer jó, a tranzisztorok jók, de az indukcióslap még mindig hibás. Nem érzékeli a ráhelyezett edényt!
Ezt sikerült lerajzolnom!
Ez csak a teljesítményfokozat meghajtója és a ventilátor bekapcsolója. Nem tudom, meddig kellene visszakeresnem, de azt hiszem, nem volt szó arról, hogy működik az MCU vagy nem?
Ha rossz az MCU akkor is lehetne vezérelni a lapot?
Leírom a hálózatba való első csatlakoztatás jelenségét, hátha ez utal valamire, mert igazi hibakód nem jelenik meg, pl. "E3"! Ahogy bedugom a hálózatba, annyi történik, hogy az összes Led világít, és a kijelzőn pedig 8888 jelenik meg, majd csipog egyet, és minden led, és a kijelző is kialszik. Viszont ha megérintem a bekapcsolás gombot akkor bekapcsol, és négy db ---- villogó vízszintes csík jelenik meg a kijelzőn. Ezek után lehet állítani a főzési fokozatokat, amit rendesen ki is ír, és csipog mert nem ismeri fel az edényt. Relé behúz ventillátorok forognak, majd bizonyos idő után kikapcsol, de a ventilátorok még forognak kb 2 percig!
Az MCU jó. A tekercs nem kap meghajtást. Ellenőrizted már az IGBT-ket? Nem találtam róluk információt.
Még nem néztem meg, kinézetre semmi égésnyom, teljesen jónak tűnik.
Hogyan lehet ellenőrizni?
Pedig az az első, amit meg kell nézni. 99,99%-ban azok mennek tönkre.
Benn a helyén nem egyszerű kimérni. Ki kell forrasztani. Kell hozzá egy elem vagy táp. Legalább 9 v-os vagy több. Egy égő sorba a kollektorral. Egy Zener, 15-18 V-os, a Gate és az emitter közé, egy ellenállás, 10-100 kOhm a Gate-ről. Rajta egy szál vezetékkel, amit a kollektorhoz érinthetsz. Ha megérinted a kollektort, világít az égő, ha elveszed, kialszik. A Zener nagyon fontos. Ha véletlenül hozzáérsz a szabad vezetékhez, anélkül, hogy rajta van a Zener, tönkremehet a Gate. Itt van két alapkapcsolás és egy "idomított" változat. A hozzászólás módosítva: Pé, 23:13
Köszönöm a választ! Akkor jön az IGBT teszt. H20R1203 van benne, és a diódahíd D25SB100.
Szia!
Ez azért van mert a műszerek nem egyforma kapocsfeszültséggel mérnek.Ami 3 V-al megy értelemszerűen ki sem nyitja az IGBT-t. A Flukeim (199, 117), nem hencegek,de... , azok 9V kapocsfesszel, (az elem feszültségével) mérik az ellenállást. Nem bántásiból, de a DT9205 az detektor kategória... Az " 1 " az valóban nem valós semmilyen alkatrészre.[off]Amúgy aki ezzel foglalkozik annak több műszere is van, bármire, akár a bizonytalan mérésre is felkészülve.[/off
Dióda záróirány 1:méréshatár túlcsordulás. Az záróirányba teljesen jó ellenállás/dióda mérésnél...Műszere válogatja, mi a túlcsordulás jele...
A hozzászólás módosítva: 8:58
Az IGBT.nél nyitóirányba is, ha előtte nem nyitottad ki az IGBT-t.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |