Van készen LT rajza
(Bővebben: Link), de én azzal nem sokra megyek, mivel nem igazán használtam még ilyen célra szimulátort.
A mellékelt ábrán találsz egy piros kondenzátort. Azzal próbálkoznék még.
Mi másra használod? Pont ilyenkor nagy segítség a szimulátor. Az LT fájllal én sem sokra megyek mert leginkább a multisim-et használom. Itt egy példa egy egyszerű tranyó cserére. A kapcsolás alkotója betett egy sima kisjelű tranyó helyére egy MJE-t, nem is értettem miért, aztán a szkópon már láttam az okát, a kinyújtott 10-20kHz-es négyszögjel felfutásán szépen látszik.
Nah. Csúnyán benéztem. Tudtam, hogy ennek a hibának fenn ált a lehetősége, de nem tekintettem rá elég komolysággal. A kimeneti darlingtonban a meghajtó fokozatnak nincs bázisellenállása. 30 Ohmok voltak kéznél, így azokat raktam be. A pre meghajtóknak 82 Ohm, a végeknek 10 Ohm van, szóval ez a 30 Ohm nagyjából jó is lehet szerintem. Előtte már a huzal emitter ellenállásokat is próbáltam fémrétegre cserélni, de persze az sem hozott változást. Tipikus emitterkövető probléma ez tripla darlington esetén. Gondolom, hogy a gyári félvezetőkészlet az eltérő tulajdonságai miatt nem volt érzékeny erre. Így most ha jól számolom, maradt egy 1,2Mhz körüli kisebb oszcilláció, de ez már korántsem aggaszt annyira. (1us/2mV/div, x1)