Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Némelyik ilyen táp DC bemenő feszültséggel is megy (de nem mindegyik) - ha ez is ilyen akkor 70..80V DC is elég lehet hozzá.
Ennyi akkut összerakni szerintem nem célszerű, DC/DC konverter kisebb feszültségről 150V vagy több voltra esetleg. Csak ez jó adag zajt is termelne.
Volt akinek már 40V alatt sikerült stabilizálnia egy Rigol DS1054Z tápját.
Én a Siglentemet szeretném akkusra átalakítani, azért kérdeztem. Ennek a tápja 3 különböző tápfeszt (-9.5V, +6.5V, +15V) ad ki, ezért gondoltam, hogy így egyszerűbb megoldani.
Ahogy mondod. Kipróbáltam még a régi Siglentemmel egyszer, hogy mezei szünetmentesről tápláltam meg, csak az akku volt benne, le volt kötve a hálózatról és ugye az 50Hz-es ami jóval kisebb zavart termel mint egy nagyfrekis step-up konverter. A hegesztő inverterem szekunder körében akartam vele mérni. Ahogy rátettem a szondát, a hegesztőm olyan eszeveszett nyűszítésbe, sercegésbe és vinnyogásba kezdett, hogy azonnal levettem róla mert féltem hogy valami baja lesz. Belső akkus szkóppal nincs ilyen baj, azt rá lehet tenni.
Akkoriban beszéltem a forgalmazóval, mondom írjon már kínába a cégnek, kérdezze meg, hogy a siglenteket miért nem csinálják meg akkus változatúra, sokkal több fogyna belőle, alapból is jobb mint pl. egy owon. Válaszra sem méltatták. Teljesen piacorientált a gyártás, egymással versenyeznek, spórolnak mindennel amivel csak lehet. Az újabb siglentekből már a hálózati kapcsolót is kivették, pedig a helye ott van a nyákon. Húzza ki a hüle user a konnektorból ha azt akarja, hogy ne legyen áram alatt a tápja. A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2024
Köszönöm a sok tanácsot, véleményt, tapasztalat megosztást.
Döntöttem, megrendeltem egy Hantek DSO2D10-et. Ezzel elkezdem az ismerkedést az oszcilloszkopókkal.... Siglent SDS802X-HD , 12 bitHa pár éve lett volna ilyen és ennyiért, akkor biztosan ezt veszem meg. Na, majd ha reinkarnálódok...https://www.muszerdepo.hu/Siglent-SDS802X-HD-digitalis-oszcilloszko...PD_BwE
Nem tudom, nem néztem meg. Nekem sosem volt szükségem akkus üzemre. Szkóp bent van a laborban, az nekem bőven elég. Csak elcsodálkoztam az árán, meg a 12 biten, meg a 2G mintavételen.
Idézet: „sosem volt szükségem akkus üzemre.” Én meg nem merek belemérni nagyon semmibe hálózati üzemben! Igaz van differenciál szondám is, de azt lusta vagyok elővenni! Micsig elmegy egy órát is akksiról, ha addig nincs meg a probléma, megette a fene!
Ez nekem a laborban úgy van, hogy van egy 1kVA-es leválasztó trafó, elé kötve meg egy 3 kVA-es Trakis toroid.
Amikor még jártam,- aktív koromban,- üzembehelyezni, szervizelni, akkor is vittem a leválasztó trafót. Hiába voltak a saját tervezésű berendezéseim, mit tudom én mit csináltak az erőművekben a bemenettel. Autó elbírta, sosem volt probléma. Meg hát a szkóp villásdugójából kikötöttem a földet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |