Fórum témák
» Több friss téma |
Ne keverd a tisztítást az üzemeltetéssel,én tisztítási folyamatot írtam,nem üzemeltetésit,nem keverhetsz vegyszert az üzemelő ivóvizes vízlágyító berendezéshez.
Nálam is nyakig volt vizkö minden. Gondoltam épitek egy ilyen csoda kütyüt. De elromlott a pákám. A szomséd házban lako haverom ajánlott egy "szakembet" aki pár ezer (20) forintér megoldja a problémámat. Elhivtam és arra kért hogy amig a "kezelést" végzi hagyjam egyedül a csövel. Mintegy negyedorás "kezelés" (szerintem ráolvasás) után mondta hogy oké most már minden jo lesz. Ez két hete volt. Tegnap a szomszédom örvendezve ujságolta hogy a vizmünél biztos csináltak valami a vizzel mert az összes vizkö eltünt mindenhonnan. Nálam nem tudom mi a helyzet mert a ráolvasás után mindenhonnan letakaritottam a vizkövet. Igaz azota nálam se nött vissza.
Következtetés egy cin cseppet sem érdemes pazarolni egy ilyen elektronikus csodakütyüre. Elég egy negyedorás ráolvasás és nem csak nálad de még a szomszédnál is eltünik a vizkö.
Néhányan esküsznek az elektromos vízkőmentesítőre is hogy használ(nem innen),szakportálról is.Szerencsére nekem nem hozzáférhető a bejövő vízcső,hogy rá tudnám tekerni azt a pár menet huzalt.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2024
Bocs, de ezek szerint nagyon nem vagy képben a vízlágyítókkal. Ami nem baj, csak így másokat is félrevezetsz.
Mielőtt mások megijednek, leírom, hogy a sótartályban lévő sós víz, így az abba adagolt hipó sem kerül a vízhálózatba. (ezen az alapon a sós víz is oda kerülhetne, de nem teszi) A sótartályban lévő víz szerepe, a gyanta ionjainak cseréje. Ez azt jelenti, hogy a sós vízzel átöblítés után, a gyanta visszanyeri vízlágyító képességét. És ahogyan a sós víz az átöblítéssel távozik, ugyanúgy távozik a rendszerből a hipós víz is, anélkül hogy a használati vízzel keveredne. Az általam felderíteni szándékozott elektrolízises szerkezet csupán csak annyit csinál, hogy a gyantaágy regenerálása közben felhasznált sós víz egy részéből, klórgázt generál, ami köztudottan fertőtlenít. De csak és kizárólag a regenerálás idején. Tulajdonképpen, nem is arról van szó, hogy feltétlenül én szeretnék ilyen készüléket építeni mert találtam egy relatíve olcsót is csak éppen semmilyen leírást nem találtam a bekötéséről, paramétereiről. Ha van infód erről, azt megköszönöm.
Nyilván a gyanta gyártója is örömmel alkalmazná az ötleteidet.
Ha megosztanád velünk a kémiáját az ötletednek,örülnénk.
Ha jól látom, még mindig hit kérdés, hogy valamelyik működik-e, és ha igen, melyik. De ha már összetöri elvileg, nem lenne jobb valami ultrahangos cucc?
Jó estét!
Kb 26év használat után talán nem gond, ha felfedem egy gyártó titkát, egy gyári semmire való vízkőmentesítő, egy akkori kor átverése, de pozitívum, hogy szerintem még 50 év múlva is működne.
Az elektronika működik csak semmi hatása nincs a vízkőre. Így kell érteni.
Értem én, de ha nincs hatása a vízkőre minek 26 évig használni?
Mert olyan helyre volt felszerelve, ahol 26 évig nem is látták, el lett felejtve.
Legalább kevesebbet fogyaszt, mint egy telekomos beltéri standby-ben.
Minden rosszban az a jó, hogy nem rosszabb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |