Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Futópad

Témaindító: duCiel, idő: Aug 13, 2010
Lapozás: OK   34 / 34
(#) jethro hozzászólása Szept 29, 2024 /

Sziasztok.Javított már valaki EVERFIT TFK 650-es futópadot?
(#) Krisztián1 hozzászólása Kedd, 18:34 /

Futópad elektronika

Sziasztok!

Lehet hogy nem jó helyen teszem fel a kérdést, a lényeg az lenne hogy van egy futópad aminek a márkáját se tudom és így még nehezebb hozzá alkatrészt találnom vagy információt! A lényeg az hogy a panel ami a motort is vezérli , sajnos pára került a készülék belsejébe és bekapcsolásnál ép hogy elindult a motor ,a műanyag burkolaton keresztül egy nagy villanást lehetett látni és onnantól kezdve nem működik. A kijelző ugyanúgy működik de hibaüzenet jelenik meg ami nem csoda mivel a burkolatot le szedtem és az egyik ellenállás megkormolódott ,ez a kisebbik baj mert megmértem és nem lett zárlatos, a nagyobbik baj hogy van a nyákon egy ic aminek a felülete megégett és sajnos nem lehet beazonosítani hogy milyen típus lehet? A panel hűtőbordáján van egy sorozatszám ami alapján nem nagyon találtam semmit, csak egy hasonló panelt. A telefonomon lévő "Lens" alkalmazás segítségével találtam olyan panelt AlliExpressen , vagyis ránézésre színte ugyan az! Viszont annak más a típusszáma így nem tudom hogy meg merjem e rendelni? Jobban örülnék egy olyan megoldásnak ha inkább javítani lehetne mert az új panel ára 45 ezer ft+ posta Ha esetleg tudna valaki segíteni vagy pont ilyen panellel rendelkező futópadja lenne és megtudná mondani az alkatrész típusát azt nagyon megköszönném
Mellékelek pár képet a panelról!
A segítséget előre is köszönöm és kellemes ünnepeket kívánok minden fórumtársnak!

Üdv, Krisztián
(#) kendre256 válasza Krisztián1 hozzászólására (») Kedd, 20:11 /

Van futópados témákra egy topik:
Futópad
Írj a moderátoroknak, hogy tegyék át a kérdésedet oda, ott vannak hozzáértők.
(Ne másold be a kérdésed oda is, mert a fórum szabályzat szerint ugyanazt a kérdést két helyre nem szabad beírni!)
(#) Krisztián1 válasza kendre256 hozzászólására (») Kedd, 20:26 /

Rendben, köszi
(#) Krisztián1 válasza Patópali hozzászólására (») Kedd, 21:13 /

Köszönöm a segítséget!
A biztosítékot már ellenőriztem és jó!
Az a baj hogy sajnos az ic-ből kirobbant egy darab amit a képen nem látni Így hiába tisztitanám meg akkor sem fog szerintem látszani, de majd megpróbálom. Alliexpresszen találtam ilyen panelt de ott a nyákra az van írva hogy V2.3 az enyém pedig 3.0 nem tudom mi lehet a különbség? És ha végsőesetben kéne rendelnem akkor ez miatt az eltérés miatt ugyan úgy működne e? Tényleg csak végső esetben rendelném meg mivel nem valami olcsó és ha még kiderülne hogy nem is működne a futópaddal akkor meg főleg drága lenne feleslegesen ennyi pénzt kidobni.

https://www.aliexpress.com/item/1005004124403409.html?spm=a2g0o.det...rom%3A
A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:16
(#) Patópali válasza Krisztián1 hozzászólására (») Kedd, 21:38 /

Szia!
Ahogy Kendre256 javasolta kérd át a bejegyzésed a Futópad topikba. Ott olyan szakiktól kapsz segítséget akik ismerik, javítják ezeket a gépeket. Én csak a táp ellenőrzésében próbáltam segíteni, hogy előrébb legyél.
Az ic teteje elszállt akkor a uc halott. A cseréhez szakember kell aki az uc t betudja szerezni és programja is van hozzá, stb.
Sajnálom.
Üdv.
(#) Patópali válasza Krisztián1 hozzászólására (») Kedd, 21:52 /

A verzió szám eltérés sok anomáliát tud akár működés képtelenséget okoz. Hallgass a szakemberre.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 22:01
(#) miertcsak válasza Krisztián1 hozzászólására (») Kedd, 22:01 /

Szia!

Én sem értek a futópadokhoz és nem tudom, hogy ezzel mennyit segítek.
Az alábbi oldalon találtam egy V2.3 panelt és egy leírást a V3.0 frissítéssel kapcsolatban.
link
Csatolt képeken kékkel jelöltem.

Csatlakozom az előttem szólókhoz a Futópad topikba való áttételben és bízom az ottani szakemberek tudásában.

Sok sikert!
A hozzászólás módosítva: Kedd, 22:08
(#) Krisztián1 válasza Patópali hozzászólására (») Sze, 8:33 /

Köszi, Már kértem a moderátort ,hogy helyezze át
(#) Krisztián1 válasza Patópali hozzászólására (») Sze, 8:37 /

Ahogy kivettem az angol szövegből, a 3.0 csak javításokat tartalmaz , jobb motorvezérlés stb. De egyértelmű hogy szakember tudja csak megmondani
(#) Krisztián1 válasza miertcsak hozzászólására (») Sze, 8:44 /

Köszi, sajnos a belinkelt oldalon nagyon drágán adják a panelt Alliexpresszen jóval olcsóbb! csak az a kérdés hogy kompatibilis e azzal ami tönkrement? Ahogy képről néztem ugyan az minden alkatrész,még az értékek is! Viszont az 5 tűs csatlakozó előtt kevesebb alkatrész található az alliexpresszes változaton! Valami szűrőtekercs és egy kondenzátorral kevesebb van. Ha úgy alakul hogy új panelt kell vásárolni , nem mindegy hogy 62 ezer vagy 45 ezer ft
(#) Peter65 válasza Krisztián1 hozzászólására (») Sze, 13:13 /

Szia!
A pirossal bekarikázott IC szerintem egy processzor. Ha valaki meg is írja a típusát, és beszerzed, akkor sem leszel beljebb, mert a programot is bele kellene tölteni. Szóval, ha a megjelölt IC tényleg meghibásodott, akkor valószínűleg nem javítható a panel.
(#) miertcsak válasza Krisztián1 hozzászólására (») Sze, 14:23 /

Szia!

Első ránézésre az Aliexpress-es és DHGate-es panelt egyformának láttam.
De csak a DHGate oldalán találtam leírást a V3.0 upgrade-ről a V2.3 panelon.
A magyarázat miatt és nem a megrendelés miatt linkeltem be. A leírásból nekem is az egyenletesebb motor vezérlés jött le.
A hozzászólás módosítva: Sze, 14:25
(#) Krisztián1 válasza Peter65 hozzászólására (») Sze, 14:37 /

Akkor valószinű hogy új panelt kell rendelnem De abba se vagyok biztos hogy jó e amit AlliExpresszen árulnak? Nem szeretnék ennyi pénzt feleslegesen kiadni De ünnepek után felkeresek pár futópad szervizet
köszönöm a segítséget
(#) Krisztián1 válasza miertcsak hozzászólására (») Sze, 14:41 /

De nem értem teljesen, a DHGates oldalán található panel is v2.3-as legalábbis a képeken látható képek a v2.3 verzióról készültek. Nem nagyon tudok angolul.
Köszi a segítséget
Következő: »»   34 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem