Fórum témák
» Több friss téma |
Szerinted profitorientált tömeggyártásban is?
Csatlakozó neve/típusaSziasztok!Valaki esetleg meg tudna dobni a mellékelt képen látható csatlakozó nevével? A csatlakozó 12 voltos elektromos kisautóban található, ez jön az akku felől. Kb mindenhol csak 12V red square battery connector néven találom, de biztosan van ettől szebb neve is.
Sziasztok!
Két kérdésem lenn: - mi lehet a pontos típus mert az nincs ráírva - milyen elven műküdik (RF) óra és ébresztő funkciója is van, az időjárást hellyel/közzel jól mutatja. Eljárt felette az idő, csak inkább érdekességként kérdezem... A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2025
Úgy tűnik, DCF77 idő rádióvevő, hőmérséklet és páratartalom mérő van benne.
Az időt nem állítja be magától, emellett hőfokot mér és időjárás jelzést ad (talán légnyomás alapján, de nincs benne ilyen érzékelő, talán ezt is rf jelként kapja)
A ferrit antenna miatt pedig valóban úgy néz ki, hogy RF jelből kapja az adatot.
Ahogy előttem írta gg630504, esetleg valami másfajta régebbi AM vevő van benne.
Köszi, de ezzel nem vagyok előrébb. Azt már én is megtaláltam, hogy T-Deans-re hasonlít, de ebből csatosat még sehol nem találtam. Viszont tuti beszerezhető, mert rengetegen gyártanak ilyen csatlakozóval ellátott töltőket, illetve készre szerelt kábeleket, csak éppen senki nem írja le, hogy mi a csatlakozó neve.
Határozottan nem úgy néz ki, mint amit keresek. Nem hasonlót, hanem pontosan ugyanezt keresem, de azért köszi a linket.
Nem tudom mi a neve de az Amazonon árulják.
Egyébként a Google képkeresője megtalálja. A hozzászólás módosítva: Szo, 11:51
Na pont ez ez, hogy a nevét én sem találtam, egészen 5 perccel ezelőttig.
TE-172130 a csatlakozó házának becsületes neve. A piros színűnek pedig TE-172130-9. Az apa párja pedig TE-172129-9-es. TE-nél a FASTON kategórián belül található ez a csatlakozó. A hozzászólás módosítva: Szo, 12:08
Kupolfix a becsületes neve(villanyszerelők ismerik, bár nem mindenki szereti). Bővebben: Link
Clock ICEsetleg nem ismeri valaki ezt az IC-t?32,768 kHz-es Quartz van a tetején, és 0,5Hz-es ellenfázisú jel jön ki belőle. Érdekelne, hogy hány voltról üzemelhet hivatalosan és mennyire terhelhető a kimenet. Típusszám nincs ráírva, a quartz-on lévő szám pedig mindegyiken más más.
A quartz órákból kiindulva lehet, hogy 1.5V tápfesz és quartz órák "motorjához" hasonlatos terhelést bír el.
Ez mi lehet?Sziasztok!Egy 5v Dc töltőben van egy D2 jelölésű alkatrész, amit nem tudok be azonosítani a felirata alapján. A pozició szám alapján dióda lehet, de nem látom rajta a katód jelölést. Ez valami speckó cucc lehet?
Szia!
Szerintem ez volna az: SB1045 Kiforrasztva rá lehetne mérni, hogy biztosan az-e. A trafó primer oldali lábánál a forrasztás gyönyörűen körbe van szakadva.
Szia!
Köszönöm. A forrasztást már újra forrasztottam.
Egész pontosan a szekunder oldali egyenirányító dióda lesz az, jellemzően schottky szokott lenni,
mivel kapcsoló üzemű tápoknál pár tíztől pár száz kHz (ritkább esetben akár MHz is lehet) nagyságrendű a kapcsolási sebesség. A hozzászólás módosítva: Vas, 10:51
Igen, ez tipikus quarz óra IC lenne, van nekem másik hasonló ICM1555, amihez van adatlap, és valóban csak 1db elemről megy, 1,2...1,8V között. Erről viszont nem találtam semmit. 2 elemről is simán működik, de jó lenne tudni mit áll az adatlapban.
Ismeretlen TDA ICT. hozzáértőbb keresők!STV9302A (7 lábú) azonos lenne a TDA előjelűvel? Az MBA 810 DAS a TDA810AS-el? A TAA691 (14 lábú) vajon mi? Az első A és 6-os rosszul látható. Tehát lehet más karakter is. Csak kíváncsiság, nincs semmi szándékom ezekkel. A hang IC-s dobozban vannak, tehát valamikor ide azonosítottam. (tévesen?)
STV9302A TV/monitor képeltérítő
TAA691 TAA691 (FM KF erősítő és demod. + HF-előer.) googgle-ban 4 kattintás
Gyanítottam, hogy az, bár így IC szerűen tokozva még nem találkoztam óra áramkörrel.
Az MBA810-ről még HE téma is van TBA - MBA810..-es erősítő.
Amúgy Tesla gyártmányú HF erősítő. A TDA810 ugyan az csak más a füle. TAA691 KF IC rádiókba.
Az én Google-mban 1000 kattintásra sem, azért kérdeztem itt.
Na, azt a témát nem találtam meg, de gyanús volt, hogy már máshol találkoztam az eszközzel és azonos (de cseh).
Diódák típusaiSziasztok!Próbálok javítani egy régi 286-os alaplapot. Sajnos a régi akkumulátor megtette a hatását. Van kettő dióda amit nem tudtam beazonosítani, mert semmilyen jelölés nincsen rajtuk. Meg tudná mondani valaki, hogy milyen típusú diódák lehetnek a kép alapján? Az alkatrészeket már kiforrasztottam és mikroszkóp alatt is próbáltam leolvasni róluk valamit, de semmi jelölés nincsen rajtuk. Előre is köszönöm.
Hali!
Nem látok rajta csíkot, így lehet az más is nem csak dióda, akár hőmérséklet szenzor, vagy supressor (esetleg diac is, de nem hiszem)
A jelölése miatt gondoltam, hogy dióda. Itt egy másik kép amin látszanak a jelölések is. D4,D5,D6
|
Bejelentkezés
Hirdetés |