Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Légmagos tekercs ( egy rétegű, több rétegű ) tervezéséhez tud valaki ajánlani egy megbízható programot?
Ha megfelel az online kalkulátor:
https://www.electronics-tutorials.ws/tools/coil-inductance-calculator.html https://coil32.net/online-calculators/multilayer-coil-calculator.html A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2024
Köszi, de a lakk neve/típusa érdekelne.
Csónaklakk. Valamilyen oldószeres alkidgyanta alapú cucc lehet.
Ha minden igaz, akkor a poliuretán lakkrétegen túl van még rajta egy alifás poliamid bevonat rajta ami "összeragasztja" a meneteket a ~180 fokos sütés után.
Bővebben: Link 3,5H induktivításTisztelt Uraim,segítséget kérek. Meg kell oldanom egy feladatot és szükségem van 3db 3,5H induktivitásra. Adatok amik ismertek. 3,5H 75 ohm ellenállás 18x14 N30 fazékvasmag 900 menet 0,11 huzallal Mivel tudom kiváltani vagy ki tud ilyet készíteni?
Véletlenszerűen előszedtem egy Omron Type MY2 relét, 24 V = tekerccsel.
Horgonyt kitámasztva szerintem nagyjából hozza a paramétert. Granpánál tutira van ilyen vasmag, meg tizedes CuZ huzal is (ilyen cuccaim nagyrésze nála landolt) is, tekercselni nagyon imád. Ha az áramkör többi részét is felteszed, lehet át lehet konstruálni, tekercsmentesre.
Köszönöm, hogy foglakozott-foglalkozik vele.
Mellékletben két rajz van. A kettő közt van eltérés.
Ekkora fazék csak-csak akad tán 1-2, -hogy milyen paraméterűek, az kérdés, de 0.11-es drót a legkevesebb sem (volt). Momentán a tekercselés sem a mániám.
Szia
ez egy stúdió lemezjátszó szimmetrizáló, zajszűrő és erősítő áramköre. A TBA 810 ebben az esetben fejhallgató amit a hangmérnök használt a stúdióban.
A CLM beszerzése ( cadmium bázisú ) lehetetlen volt de az eredi amerikai gyártó mérnöke segített a helyettesítésben.
NSL 32 a helyettesítő optocsatoló.
Szerintem akkor nem gányolunk, hanem meg kell venni az vasat, szerelvénnyel együtt.
Gondolom olyan szempontból nincsen méret megkötés, hogy nem a meglévő panelbe kell új tekercs. Ebben az esetben lehet játszani a mérettel, és az Al értékkel. Ez például kicsit nagyobb, de lehet kapni és van raktáron. Ha jól saccoltam, akkor Al 2000 körüli volt az eredeti. Nagyobb vas, és Al esetén vastagabb vezeték, és kevesebb menet is elég. 0,2 mm-es huzalt biztosan tudok adni.
Szívesen megveszem a komplett csomagot. D0.09 huzal van. Tekercselést nem vállal senki legalábbis itt Baranyában. Ráadásul kell még két trafó.
Fazékvasak, szerelvények, csévetestek is vannak eredetiek bontva. Megnéztem a TEM-nél elvileg mindkét méret van csak a tekercselés a gond. |
Bejelentkezés
Hirdetés |