Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   65 / 68
(#) ha6qt válasza kadarist hozzászólására (») Okt 7, 2024 /

Köszönöm az infót!

Apropó, rendelt már valamelyikőtök Kínából univerzális magnószíj-készletet? Pl. 100 darab, különféle méretekben öt dollárért.
Nem csak videókhoz gondoltam, hanem csak hogy legyen itthon, amikor éppen egy teszthez le kell akasztani valamit a falról.
(#) kadarist válasza ha6qt hozzászólására (») Okt 7, 2024 /

Én rendeltem és ugyan videomagnókhoz vékonyak, de CD/DVD játszókhoz és kazettás magnókhoz jók.
(#) ha6qt válasza kadarist hozzászólására (») Okt 8, 2024 /

Köszi a tippet!

Vettem egy Sony SLV-X57 videómagnót, elfáradt-kinyúlt szíjakkal, de szerencsére van egy hibátlan SLV-X37 magnóm, aminek a szíjait kivettem, majd elvittem az Árwillba, hogy nézzünk hozzá szíjakat. Sikerült majdnem méretpontos, talán csak 1-2mm-el eltérő átmérőjű szíjakat adniuk.

Sajnos nem teljesen sikerült a projekt, ha egy rövidebb mesekazettát teszek a videóba, azt gond nélkül lejátssza, de egy vaskosabb 180 perces szalagot már nem tud eltekerni. Ez amúgy tipikus probléma ilyen esetben?

Gondoltam, hogy egy Aliexpresses szíjkészlet nagy segítség lehet ilyen esetre, ha abban pl. milliméteres lépcsőkben elérhetőek a szíjak.
(#) kadarist válasza ha6qt hozzászólására (») Okt 8, 2024 /

Tekerésnél nem a szíjjal szokott gond lenni, hanem a dörzskuplungokkal meg a motor erejével. Sajnos a régi nehéz, kikopott kazettákkal sok magnónak meggyűlik a baja. Ezért ajánlom a K-mechanikát, mert ott elnyűhetetlen bordás műanyag szíj van, profi áttételezéssel, orsómeghajtással.
Persze ez is képes elromlani: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2024
(#) tufatofu válasza kadarist hozzászólására (») Okt 8, 2024 /

Azoknál a szíjjal sosem volt gond, viszont szétugrik, ha gyömöszölik, és nem a legkönnyebb miszlikre szedni+összerakni annak aki nem csinált még és nincs gyakorlata benne. Persze először kell a gyári séma is ami tartalmazza az összejelölési pontokat...
Amikkel találkoztam az aktív éveim alatt és mechanikai gond soha nem volt, az a Grundig VS380 Link Továbbá a VS200 Link A szalag csévéléskor is nesztelen volt, és a csévélőcsonkokon elhelyezett direkt motorok szükségtelenné tették a mechanikai barkácsolást....
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2024
(#) bbb válasza kadarist hozzászólására (») Okt 8, 2024 /

Na igen, nekem egy Panasonic NVHS-1000 van és van hozzá két tartalék K mechanikám a szekrényben Ez is simán képes bemondani az unalmast. A műanyag fogasléc fém fogakkal való találkozása remekül megrágja a műanyagot benne.
(#) ha6qt válasza kadarist hozzászólására (») Okt 9, 2024 /

Oksa, akkor megnézem a mechanikát is jobban, de a motor lehetséges gyengesége kifejezetten jó tipp volt.
A tápjába bele is kukkantok, mert a nehezen tekerő SLV-X57 gépet összehasonlítva a hibátlan X37-el, az X57 kijelzője és ON LED-je kb. fele olyan halvány.

Keresek akkor egy szép állapotú K-mechanikás gépet is a piacon, a bordásszíj megoldás nagyon tetszik
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2024
(#) ha6qt válasza ha6qt hozzászólására (») Okt 20, 2024 /

Sziasztok!

Megint én (nem akarom elrabolni a topikot a témáimmal ).

Milyen zsírt javasoltok Sony videó mechanika kenéséhez? A jelenleg benne lévő szürkés színű, ujjak között nagyon finoman szétdörzsölhető, nem tapadós.

A Hestore vagy az Árwill kínálatából szeretnék választani.

Pl. Ezek közül melyik lehet jó? Link
A tippjeim szerint teflonos szilikonzsírra van szükségem, de szeretném a megerősítéseteket kérni.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2024
(#) bbb válasza ha6qt hozzászólására (») Okt 20, 2024 /

Ez.
(#) ha6qt válasza bbb hozzászólására (») Okt 21, 2024 /

Köszönöm, ma vásároltam is belőle.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Dec 31, 2024 /

Hiba több kazettánál is

Régebbi kazettáknál ‒ gyárinál és házilag felvettnél is ‒ tud előfordulni, hogy a szalag elkezd halkan "visítani" és kontrollálatlanul rezonálni, ami így használhatatlan. Nem minden kazetta ilyen, főleg a hosszabbak ‒ jelen esetben egy 2 órás Tesco kazetta ‒ hajlamosak erre.
A kazettákkal lehet valami vagy a videomagnóban állítódhatott el valami mechanikai elem? Szeretnék digitalizálni, de így nem megy.
(#) kadarist válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 31, 2024 /

Kazettahiba és legvégső esetben át kell tenni a szalagot az orsókkal egy másik kazettába. A kazetta fékje vagy a vezetőbabák szoktak szorulni.
(#) Udvari Zsombor válasza kadarist hozzászólására (») Dec 31, 2024 /

Az igaz, hogy főleg olyan kazettáknál jelentkezik a hiba, amik évek óta nem voltak lejátszva. A vezetők szorulása orvosolható valahogyan?
(#) kadarist válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 31, 2024 /

Meg lehet próbálkozni a felszabadításukkal, próba szerencse.
(#) Udvari Zsombor válasza kadarist hozzászólására (») Dec 31, 2024 /

A vezetőkben lévő lukkal, a tengelyükkel vagy mindkettővel kellene valamit csinálnom, miután óvatosan kettészedtem a kazettát?
(#) FAZ1 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 2, 2025 /

A videómagnók mechanikájában szokott lenni egy lengéscsillapító elem (ha jól emlékszem, a törlőfej oldalán /bal oldal/), aminek a rugója ha kissé elgyengül ...
(#) Udvari Zsombor válasza FAZ1 hozzászólására (») Jan 2, 2025 /

Először a kérdéses kazetták szalagvezetőit nézném meg, mivel a videomagnót macerás lenne kivenni a helyéről. 30-án simán digitalizáltam egy gyári kazettát, ami szépen végig ment, majd egy nappal később egy házilag felvett kazetta kezdett hülyéskedni az első film kb. ¾-énél. Ez alapján gondolnám, hogy kazetta függő a jelenség.
(#) Krisztián1 hozzászólása Jan 27, 2025 /

Hogyan lehet visszaállítani a videómagnót ,hogy működjön a távirányító?

Sziasztok!

Pár hónapja vásáróltam egy Philips VR765 típusú videómagnót, a problémám az lenne hogy nem akar működni a távirányítóval! Amikor Standby állapotban van a videó és a távirányítón nyomva tartok egy gombot akkor az lcd kijelzőn megjelenik egy "VCR2" felirat! Tudom hogy miért csinálja mert egyszer már megtörtént ez a "hiba" de akkor megtaláltam neten a leirást hogy lehet visszaállítani, Most 2-s módban van az infra csatorna és 1-es üzemmódra kéne állítani de sehogy sem jövök rá! Ha jól emlékszem 2 gombot kellett nyomva tartanom ,de hogy melyik 2 gomb? és már arra sem emlékszem hogy a távirányítón vagy a videó magnó előlapján kellett e? Kérem aki tudja a megoldást segítsen mert már a fejem is belefájdult!

Előre is köszönöm

Üdv, Krisztián
(#) Krisztián1 válasza Krisztián1 hozzászólására (») Jan 28, 2025 /

Már sikerült megoldani!
(#) FAZ1 hozzászólása Csü, 6:53 /

Videómagnó AIWA DK-510

Nálam az idler-rendszer egyik (a jobb oldali) meghajtó műanyag fogaskereke ment tönkre (sajnos letörött néhány foga). Már kerestem több, mindenféle videómagnó alkatrészeket forgalmazó ás árusító helyen, kerestem a készülék valamikori hazai forgalmazójánál, és magánál a gyártónál is, ámde sehol sem tudtak rajtam segíteni.
Most akkor dobjak el egy komplett működő magnót csupán egyetlen rossz (és szinte "filléres") alkatrészének hiánya miatt?
Lehet, hogy a mai technikai tudománnyal gyakorlatilag ki is lehetne nyomtatni, viszont sajnos az (szerintem) sokkal többe kerüne, mint az egész videómagnó teljes mai értéke!

Egyenlőre egy hasonló fogszámú, móduszú és profilú másik műanyag fogaskerékkel próbálom meg 2 darabból összehozni a témát.
(#) bbb válasza FAZ1 hozzászólására (») Csü, 7:10 /

Mivel ma már annyira elterjedt a 3D nyomtatás, hogy nagyon sok embernek van otthon is, ezért nem olyan drága már a nyomtatás. Ha megtervezed és felrakod a 3D nyomtatós topikba, akkor biztosan találsz olyat, aki kinyomtatja neked.
Ha nem zavar, hogy fekete PETG műanyagból készül el, akkor akár én is ki tudom nyomtatni.
A hozzászólás módosítva: Csü, 7:10
(#) FAZ1 válasza bbb hozzászólására (») Csü, 7:53 /

Nekem sajna nincsen. De tudom azt, hogy egy létező dolog.
Ha megkérnélek rá, akár ki is tudnád nyomtatni nekem?
Gondolom - kellene hozzá az eredeti de hibás fogaskerék.
Én valójában nem ismerem jól magát az eljárást, se a megtervezését, se a 3D-s témát.

Nekem aztán tökre mindegy, hogy miből van és milyen a színe, csak működjön.
(#) Krisztián1 válasza FAZ1 hozzászólására (») Csü, 7:57 /

Szia!

Ebay-en lehet találni mindenféle régi alkatrészt! Én a Philps videómagnóhoz is ott találtam vadi új távirányítót! Szokott lenni ékszíj és mindenféle alkatrész. 3d-s nyomtatást többen is hirdetnek Hardvareapró.hu oldalon! Nekem ,ha jól emlékszem akkor 6000ftért akartak nyomtatni tésztakészítő géphez rögzítőgyűrűt ami jóval nagyobb mint egy videómagnó fogaskereke! Szerintem még 6ezret is megér ha amúgy a videó hibátlan!

Nekem viszont olyan problémám lenne, hogy régi videófelvételeket szeretnék digitalizálni és valamiért lejátszásnál a képen színes csíkok jelennek meg és váltakozva, egyszer szürke egyszer színesre vált a kép! Emlékszem hogy régen volt egy komolyabb videómagnónk és ott a videó hátulján volt egy kapcsoló valami system felirattal és amikor ilyen problémam volt akkor azt a kapcsolót egy másik állásba kapcsoltam és jó lett a kép! Sajnos amit jelenleg használok videólejátszó, azon nincs ilyen kapcsoló így viszont nem tudok digitalizálni.
(#) Krisztián1 válasza FAZ1 hozzászólására (») Csü, 8:20 /

Hirtelen ezt találtam! Nem tudom hogy nincs e közte a szóbanforgó fogaskerék?

Igaz ez nem lenne valami olcsó postadíjjal együtt, de szerintem lehet olcsóbban is találni, vagy marad a 3d-s nyomtatás

https://www.ebay.com/itm/395338673339?_skw=AIWA+DK-510&itmmeta=...nOGWZQ
A hozzászólás módosítva: Csü, 8:22
(#) bbb válasza FAZ1 hozzászólására (») Csü, 8:22 /

A tervezés pofonegyszerű. Ha összeszeded hozzá az adatokat, akkor csak egy online tervezőbe bedobod és az elkészíti. Pl.: Bővebben: Link
(#) FAZ1 válasza Krisztián1 hozzászólására (») Csü, 9:04 /

Hááát - nem is igazán tudom. De köszi!

Szerintem gazdaságosságilag már az egész vidómagnó maga nem ér annyit, ráadásul azt se tudom (mivel egyenlőre nem megy), hogy minden másában egyáltalán jó e még? A lap- és ékszíjak ki lettek benne cserélve, ámde ezen fogaskerék nélkül maga a mechanika nem igazán megy.

Véleményezve az említett digitalizálást és a szín kérdését - az Y-modul (vagy áramköre) körül kellene szétnézned.
Az Ebay-en azért talán megnézhetem ...
(#) FAZ1 válasza Krisztián1 hozzászólására (») Csü, 9:15 /

Megnéztem.
Talán a harmadikra (bal alsó) kissé hasonlít, de sajnos nem láthatóak sehol sem a méretek.
Azt sem igazán értettem - darabja kerül ennyibe, vagy maga a 4 darabos szett lenne az ennyi?

Mondjuk - azért ez az ár brutális! Ennyit maga a videómagnó se ér! Legalább 20 éves.

Csupán még azt jegyezném meg hozzá - van pofájuk kiírni, hogy a szállítása ingyenes ...?
Talán sokkal jobban járok vele, ha majd magam hozom össze - egy másik hasonlóból ...
(#) Krisztián1 válasza FAZ1 hozzászólására (») Csü, 11:27 /

Sajnos nagyon pofátlanul magas árakat elkérnek olyan dolgokért amit már nagyon régóta nem gyártanak. Visszaélnek a helyzettel, vagy megveszi az ember ennyiért vagy mehet a készülék a kukába. Elvileg aki ért a 3d-s nyomtatáshoz az könnyen kitud nyomtatni egy ilyen fogaskereket! Persze nem árt ha megvan az eredeti példány akár törött állapotban is! Már sokszor elgondolkodtam rajta ,hogy kéne venni egy 3d-s nyomtatót és megtanulni használni, szinte minden alkatrészt lehet pótolni a segítségével! Kell találni valakit aki kitudná nyomtatni és úgy jóval olcsóbb lenne. Amúgy amit Ebay-en árulnak az szettben van, legalábbis úgy van írva
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Csü, 16:14 /

Az ajánlott oldal segítségével összet tudod rakni a törött darab alapján a modellt, utána én is ki tudom nyomtatni neked.
(#) Krisztián1 hozzászólása Csü, 18:07 /

Régi felvétel digitalizálás

Sziasztok!

Hozzáértők segítségét kérném.

Van néhány régi családi felvétel amit szeretnék digitalizálni! Pár hónapja vásároltam egy Philips vr 765 típusú videomagnót ,sajnos csak mostanában volt időm foglalkozni vele és valami hibája lehet mert furán viselkedik! Pl. Elindítom a felvételt és nem is egyből ad képet hanem előszőr csak hang majd később a képet, de van amikor csak akkor adja be a képet amikkor bele tekerek a felvételbe képpel! Aztán egy ideig megy rendesen a videó és utána elkezd szaladni a kép ,zavaros lesz stb. Most egy másik videomagnó vásárlását tervezem de nem tudom melyiket válasszam? Olyan kéne ami a régebbi kicsit elhasználtabb szalagot is viszonylag jó minőségben tudná lejátszani! 2 lejátszót néztem ki az egyik : Philips VR 600 ebbe a típusban elvileg van valami képjavító rendszer és a rosszabb minőségű kazettákat is jól tudja kezelni! Nem tudom hogy mennyire igaz? A másik lejátszó: Sony SLV-SE70EN talán a sony jobb márka de mivel én nem értek hozzá azért kérném hogy aki ért hozzá ,segítsen. Sajnos már nagyon régi felvételek és néztem a szalagot és a 2 széle kicsit recés , nem tudom hogy egyáltalán sikerülni e fog a digitalizálás? De ha mégis akkor melyik lejátszó lenne alkalmasabb erre a célra?

Előre is köszönöm!
Üdv. Krisztián
A hozzászólás módosítva: Csü, 18:08
Következő: »»   65 / 68
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem